Penyegar udara kereta bebas bahan kimia

Penyegar udara kereta bebas bahan kimia

Kita semua suka untuk menggunakan penyegar udara dalam kereta kami. Tetapi Adakah anda tahu bahawa penyegar udara yang tertentu boleh melakukan lebih banyak mudarat daripada kebaikan?

Kajian dijalankan Council oleh di negara sumber Pertahanan Council (NRDC) pada jenama penyegar udara yang berbeza; mereka mendapati bahawa 80 peratus daripada penyegar udara kedai membeli ini mengandungi jumlah phthalates yang berubah-ubah.

Phthalates adalah bahan yang ditambah kepada plastik untuk menjadikan mereka bertahan lebih lama, menjadikan mereka lebih fleksibel dan lebih tahan lama. Walaupun penemuan ini masih subjek banyak perdebatan dalam industri; kajian telah menunjukkan bahawa dos phthalates yang tinggi telah dikaitkan dengan gangguan hormon, alahan, ekzema termasuk kanak-kanak, dan Homeopathy akil baligh pada gadis-gadis.

Malah, Amerika Syarikat, Kanada, dan Kesatuan Eropah telah mengharamkan penggunaan phthalates ke atas masalah kesihatan.

Dalam sesetengah kes, penyegar udara juga boleh mengandungi bahan-bahan kimia seperti benzene, petrokimia dan organik meruap (mudah meruap) seperti formaldehid. Bahan kimia ini boleh menyebabkan masalah kesihatan jangka panjang dan akan mencemarkan alam sekitar juga.

Agensi perlindungan alam sekitar AS (EPA) Nota-nota yang Tempahan kedai membeli penyegar udara yang mengandungi satu atau lebih bahan kimia yang sebelum ini disenaraikan. Di samping itu, panduan kualiti udara dalaman EPA yang secara jelas menyatakan bahawa mudah meruap dari penyegar udara dan lain-lain produk “menyebabkan mata, hidung, dan kerengsaan tekak, sakit kepala, loya, dan boleh merosakkan hati, buah pinggang dan sistem saraf pusat”. Di samping itu, penyegar udara “melepaskan pencemar lebih atau kurang secara berterusan”.

Jadi apakah penyelesaiannya? Orang-orang yang peka pencemar dalaman perlu beralih kepada alternatif “hijau”. Syukurlah, sekarang ada sebuah syarikat yang membuat penyegar udara yang selamat untuk kereta anda.

Aroma udara, pembuat Arodrive penyegar udara kereta premium, menggunakan 100% minyak tulen penting yang berasal daripada bunga, daun, kulit, kayu, kulit buah-buahan dan unsur-unsur tumbuhan yang lain. Ekstrak tumbuhan tulen ini membawa semua kesihatan dan pembersihan harta asal mereka Botani. Arodrive datang dalam tiga keunikan berbeza 100% tulen pati minyak wangian seperti pudina fokus agar anda berwaspada, bunga berehat untuk kima dan kegembiraan Citrus untuk tenaga dan meningkatkan. Sistem ini mudah untuk digunakan dan bergaya kartrij palam ke dalam soket 12V (rokok ringan) dalam kereta anda. Setiap kartrij berlangsung sehingga 80 jam.

Wangian Aroma Penyaman mematuhi peraturan-peraturan VOC. Mereka adalah wangian VOC percuma atau VOC rendah yang diutamakan lebih kerap kedai membeli wangian. Plus, Semua daripada udara Aroma yang wangi botol dan katrij dibuat daripada haiwan kesayangan dan PP yang 100% kitar semula dan mengurangkan sumbangan kepada tapak pelupusan.

Arodrive Aroma Penyaman menggabungkan reka bentuk moden, inovasi hijau dan aroma yang gemilang yang pasti menjadikan kereta anda.

Arodrive adalah benar-benar penyegar udara kereta jadi satu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *