Penyediaan pre-Pregnancy – mendapatkan hak

Penyediaan pre-Pregnancy – mendapatkan hak

Tunang saya dan saya akan memulakan sebuah keluarga selepas majlis perkahwinan kami pada Julai 2007. Saya telah memulakan perancangan pre-pregnancy perubahan gaya hidup untuk memastikan saya memberi anak saya permulaan terbaik dalam kehidupan.

Saya telah melakukan banyak membaca kedua-dua dalam talian dan di buku-buku tentang persediaan untuk mengandung dan keibuan dan betapa pentingnya adalah untuk mempunyai diet yang sihat dan gaya hidup sebelum anda hamil bayi anda.

Ia adalah benar-benar penting perlu diet yang rendah lemak, garam dan gula dan tinggi dalam serat, asid lemak, vitamin dan mineral, apabila cuba untuk hamil. Mempunyai pelan pre-pregnancy di tempat akan memastikan anda berada pada tahap optimum kesihatan di peringkat penting kehamilan.

Ia telah terbukti bahawa bayi akan melakukan ia sedang membangunkan 4 minggu pertama kehamilan. Hal ini sering baik sebelum ibu walaupun tahu dia hamil. Dalam 4 minggu pertama kehamilan kanak-kanak itu akan membangunkan apa-apa penyakit atau keadaan genetik bahawa ia boleh predisposed kepada dan menetapkan ingatan untuk kesihatan masa depan.

Ia juga akan menentukan saiz otak, fungsi otak dan keupayaan otak. Ini akan memastikan anak anda memiliki kecerdasan meningkat. Asid lemak perlu dikaitkan dalam menghasilkan kanak-kanak yang lebih cerdas dan sihat.

Jika anda telah mendapat hak pengambilan asid lemak perlu semasa hamil, anak anda akan telah meningkat fungsi otak, mata yang lebih jelas dan lebih tinggi kecerdasan. Asid lemak yang penting terdapat dalam kekacang dan benih dan berminyak ikan seperti ikan salmon atau tuna.

Bila makan ikan semasa hamil adalah lebih baik untuk makan ikan organik kerana ini akan membantu untuk menghadkan logam seperti merkuri yang biasanya dijumpai dalam ikan yang bukan organik. Ianya juga penting untuk makan ikan salmon berkualiti tinggi atau tuna jika anda memakan mereka dari tin dan juga menonton kandungan garam. Ikan dalam tin kadang-kadang boleh menjadi tinggi dalam garam jadi memilih pilihan mengurangkan garam.

Perkara lain yang penting semasa pre-pregnancy akan memastikan anda bersenam, supaya otot kekal kuat dan sihat. Otot-otot yang kuat juga boleh membantu semasa buruh dan memberikan anda stamina dapat lepas berjam-jam di wad buruh. Seperti yang kita semua tahu buruh adalah sangat keras pada badan dan jika anda cergas dan sihat, anda akan mempunyai masa pemulihan yang lebih cepat dan lebih banyak tenaga untuk menikmati bayi baru anda.

Terdapat banyak buku-buku dan e-buku yang akan memberi anda nasihat yang hebat pre-pregnancy pelan dan diet. Saya rasa ini adalah penting untuk memberikan anak anda permulaan terbaik dalam kehidupan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *