Penyedia penjagaan kesihatan penyumberan luar kekal optimistik di tengah-tengah kebimbangan

Penyedia penjagaan kesihatan penyumberan luar kekal optimistik di tengah-tengah kebimbangan

Penggunaan rekod perubatan elektronik adalah satu langkah yang perlu, yang dijangka akan membawa industri penjagaan kesihatan masa depan. Tetapi manakala yang perlu ada, penyedia penjagaan kesihatan masih ragu-ragu dan berhati-hati bergerak. Bukan kerana mereka tidak berhasrat untuk menukar sistem ini, tetapi kerana kos yang akan menjadi penting dan mereka warily mata penggunaan penyumberan luar itu dengan perkhidmatan bil perubatan di perintah untuk memenuhi keperluan tanpa melanggar bank.

Walaupun penyumberan luar telah mendapat penerimaan di seluruh dunia, pasaran penjagaan kesihatan AS masih menghadapi keraguan ke atas menerima perniagaan luar pesisir sebagai satu penyelesaian untuk pembaharuan penjagaan kesihatan, termasuk penggunaan rekod perubatan elektronik dan peralihan pengekodan perubatan ICD-10.

Apa anggaran Forrester (NASDAQ: FORR) adalah untuk pasaran AS $50 bilion, prospek bagi meningkatkan hasil dari perkhidmatan berkaitan kesihatan adalah yang tertinggi.

India adalah salah satu daripada negara-negara yang sedang meletakkan dirinya pada kebaikannya di dalam usaha untuk mendapatkan bahagian perniagaan dalam sektor yang penting. Negara adalah salah satu terkemuka penyumberan luar destinasi di dunia, untuk kira-kira 35-40% dari pasaran penyumberan luar proses perniagaan yang berdasarkan ketiga suku 2010 keputusan seperti yang disampaikan oleh Kumpulan Everest (NYSE:RE) pada 28 Oktober.

Dalam satu temu bual dengan teknologi HCL (NSE:HCLTECH) pada 21 Oktober, Pengerusi dan CEO Vineet Nayar, nama penjagaan kesihatan bersama-sama dengan perkhidmatan awam sebagai menegak bahawa Syarikat sedang menumpukan perhatian. Menginsafi Presiden (NASDAQ: CTSH) dan CEO, Francisco D’Souza, juga dinasihatkan pada 2hb November bahawa Syarikat percaya bahawa pembaharuan penjagaan kesihatan akan menjadi salah satu pemacu pertumbuhan dalam penyumberan luar perniagaan. Penyumberan luar syarikat 3i Infotech (NSE:3IINFOTECH) sementara itu diumumkan pada hari yang sama bahawa ia berkembang dengan penawaran Perkhidmatan di Amerika Utara, termasuk penjagaan kesihatan melalui penyumberan luar proses perniagaan Kumpulan.

Negara Asia Tenggara, Filipina, sebaliknya juga mampu meletakkan dirinya. Sebuah negara mempunyai lebihan untuk peningkatan penjagaan kesihatan profesional, negara ini bergerak untuk menukar lebihan ini ke dalam perniagaan proses penyumberan luar profesional yang bekerja di sektor kesihatan seperti bil perubatan dan perubatan pengekodan. Seperti India, Filipina merupakan salah satu destinasi penyumberan luar atas. Dalam kajian yang dijalankan oleh Persatuan pemprosesan perniagaan daripada di Filipina (BPAP) yang dilancarkan pada 27 Oktober, hasil penyumberan luar di negara ini, terutamanya dalam IT-BPO sentiasa berkembang. Menurut Oscar Sañez, BPAP CEO, “industri boleh tumbuh dari $9 bilion dalam pendapatan tahunan dan kira-kira 500,000 pekerja langsung hari $20 bilion dan kakitangan 900,000 menjelang 2016 jika syarat-syarat semasa yang dialami dan dengan banyak kerja keras.”

Perniagaan proses penyumberan luar firma SPi Global, mengumumkan pada 28 Oktober bahawa Syarikat adalah memerhatikan perkembangan perniagaan penjagaan kesihatan. Mengikut Mike Beninato, CEO SPi Kumpulan penjagaan kesihatan, “jumlah wang yang dibayar untuk prosedur perubatan di Amerika Syarikat adalah kenaikan. Hospital-hospital sedang mencari cara untuk melakukannya dengan lebih cekap.” SPi berhutang kira-kira satu pertiga daripada pendapatan yang perkhidmatan penjagaan kesihatan seperti menyediakan bil perubatan dan perubatan pengekodan Perkhidmatan penyumberan luar.

Tetapi sementara India dan Filipina, kedua-duanya menawarkan prospek yang baik untuk U.S. penyedia penjagaan kesihatan, kebimbangan perniagaan luar pesisir, salah satu yang telah mendahului menjadi isu keselamatan data dan kerumitan undang-undang menghantar maklumat sensitif luar pesisir, masih wabak penyedia penjagaan kesihatan terutamanya hospital. Mengikut George Conklin, CIO Christus Kesihatan “sebaik sahaja ia [maklumat pesakit] meninggalkan batasan kediamannya AS, ianya tidak tertakluk kepada undang-undang ketat sama seperti kita.”

Satu kebimbangan yang sah, walaupun mungkin perlu diatasi dengan dalam penjagaan kesihatan pembaharuan tarikh akhir cepat menghampiri. Fakta yang penyedia penyumberan luar perlu diingat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *