Penyatuan pendidikan – Apakah program-program ini?

Penyatuan pendidikan – Apakah program-program ini?

Penyatuan pendidikan

Seperti yang anda berjuang untuk membayar pinjaman pelajar anda untuk pendidikan Kolej anda, anda mungkin mahu mempertimbangkan program pinjaman penyatuan hutang Persekutuan Amerika Syarikat.

Akta pendidikan tinggi Persekutuan (HEA) menawarkan program bagi program penyatuan pinjaman di bawah naungan dua program pinjaman – pinjaman langsung dan pinjaman pendidikan keluarga Persekutuan (FFEL). Melalui rancangan penyatuan pinjaman pelajar dibayar sepenuhnya dan kemudian baru pinjaman penyatuan itu dimasukkan ke dalam tempat.

Apakah program-program ini adalah membuat pembayaran pinjaman mudah melalui gabungan pinjaman beberapa. Pemudahan berlaku kerana pinjaman pelbagai agak mungkin mempunyai terma-terma dan jadual pembayaran balik, Semua untuk kemudahan pinjaman yang berbeza yang berbeza-beza.

Seringkali, kadar faedah penyatuan baru adalah kurang daripada median kadar pinjaman pelajar terlebih dahulu. Peminjam pelajar boleh berakhir dengan bayaran bulanan yang lebih rendah serta bayaran balik yang dilanjutkan tempoh. Bukan sahaja ia menjadikan hutang lebih mudah untuk membayar untuk peminjam tetapi juga mampu Agensi Persekutuan kemungkinan lebih banyak bayaran sepenuhnya daripada lalai.

Apabila membuat penentuan penyatuan bayaran pinjaman pelajar anda mungkin tidak bijak untuk mempertimbangkan faktor-faktor ini:

Apakah kadar faedah yang akan anda membayar pinjaman pelajar anda semasa? Jika penyatuan pinjaman ini akan menawarkan kadar yang rendah, anda mungkin mahu mempertimbangkan ia. Kini, kadar faedah untuk program penyatuan langsung kerajaan ditentukan oleh purata wajaran kadar faedah pinjaman yang yang disatukan, dilengkapkan untuk satu tertinggi seterusnya yang kelapan satu peratus. Ini adalah kadar yang tetap, dan tidak pernah akan lebih 8.25 peratus.

Anda boleh menguruskan bayaran pinjaman bulanan anda sekarang? Jika jawapannya ada dan anda telah mengambil kesempatan daripada apa-apa bayaran tertunda atau opsyen bersabar dan pemberi pinjaman anda menawarkan anda mungkin bijak untuk mempertimbangkan penyatuan sebagai satu cara untuk mengelakkan lalai.

Adalah jumlah kos pinjaman, lama-kelamaan, satu faktor yang besar dalam keputusan anda? Negatif satu penyatuan pinjaman pelajar adalah bahawa jika anda mengambil kesempatan daripada pilihan untuk memanjangkan hayat pinjaman anda akan terpaksa membayar jumlah yang lebih besar. Ini mungkin menjadi kebimbangan besar kepada anda.

Berapa lama anda boleh sehingga pinjaman anda akan dibayar semula? Bahkan hendaklah anda bergelut untuk membuat bayaran bulanan anda jika anda semakin dekat dengan masa Bilakah pinjaman anda akan dibayar di luar, penyatuan tidak mungkin pilihan yang baik untuk anda.
Apa pilihan alternatif mungkin anda semasa pinjaman institusi ada? Sebelum anda melihat penyatuan, atau selain memandangkan penyatuan, anda harus mengetahui meminta peminjam semasa anda Apakah pilihan yang lain, seperti perubahan terma atau pembayaran mereka mungkin menawarkan.

Satu lagi perkara yang perlu diingat adalah bahawa tidak semua pinjaman pelajar yang layak untuk program pinjaman penyatuan Persekutuan. Orang-orang yang berbuat akan termasuk pinjaman kedua-dua terus dan Persekutuan, AS Stafford pinjaman sama ada dibiayai atau tidak; Langsung pinjaman sama ada dibiayai atau tidak; mana-mana pinjaman penyatuan yang langsung atau Persekutuan, mana-mana pinjaman pelajar yang Kerajaan Persekutuan Diinsuranskan; Kerajaan AS pelajar pinjaman tambahan, dan bantuan pinjaman untuk bantuan pelajar. Perkins AS pinjaman, pinjaman pelajar langsung negara dan pinjaman pelajar pertahanan negara yang layak, serta sebagai pinjaman untuk bantuan Pendidikan Kesihatan, untuk pelajar profesion Kesihatan, pinjaman persekutuan untuk pelajar-pelajar yang kurang bernasib baik, dan program pinjaman pelajar kejururawatan AS.

Termasuk pinjaman mempunyai sekatan bagi kelayakan, Walau bagaimanapun. Mereka boleh sahaja Persekutuan disatukan jika ibu-bapa pelajar merupakan peminjam dan juga telah dipinjam melalui pinjaman yang lain juga layak, yang sama semester atau tahun pengajian pelajar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *