Penyaman Optix Astigmatism Toric kanta kenalan ciri cemerlang memakai selesa

Penyaman Optix Astigmatism Toric kanta kenalan ciri cemerlang memakai selesa

Adakah anda lelah toric kanta kenalan untuk astigmatism yang melekat pada mata anda, menyebabkan anda dahsyat gatal dan kemerahan atau Adakah sekadar bad? Jika ya, anda mungkin mahu mempertimbangkan Penyaman Optix bagi Astigmatism kanta dari visi dengan CIBA. Diluluskan oleh Pentadbiran ubat dan makanan kami untuk memakai berterusan dilanjutkan sehingga enam malam atau pakaian harian, kanta ini direka khusus untuk menangani masalah-masalah yang dihadapi oleh ramai pengguna contact lens.

Ketersediaan oksigen dan tahap kelembapan adalah amat penting dalam menentukan tahap keselesaan hubungan mata satu. Dari segi kelembapan, kanta Penyaman Optix dibina polimer yang dipanggil lotrafilcon B, yang dibina untuk menjadi super-absorbent dan boleh tahan 33% air. Bahan ini juga boleh mengekalkan tahap lembapan yang stabil dengan melawan kadar dehidrasi kerana hari yang menyala.

Jika anda menganggap penghantaran oksigen, Optix udara bagi kanta Astigmatism memberi tujuh kali lebih banyak daripada ia sebagai jenama tertentu yang lain. Mata anda memerlukan oksigen yang boleh mendapatkan, supaya kadar resapan yang meningkat bukan sahaja menggalakkan kesihatan yang baik di mata anda tetapi juga memaksimumkan keselesaan wearing anda untuk seberapa lama yang anda gunakan kanta.

Memakai keselesaan adalah penting, tetapi ia tidak bermakna apa-apa jika kanta juga tidak melakukan satu kerja yang sangat baik untuk mengubati astigmatism anda. Itu adalah satu keadaan di mana mata tidak dapat melihat dengan betul kerana bentuknya adalah melebihi seperti telur untuk bola sepak, yang menyebabkan cahaya sinar melantun sekitar dan Tabur dan bukannya memberi tumpuan retina. Optix udara bagi kanta Astigmatism menyembuhkan keadaan oleh perairan terbuka bahagian kornea dan berkelakuan seperti Prisma yang refractive untuk memulihkan mereka sinar cahaya di mana mereka digolongkan dan menyebabkan anda mempunyai penglihatan 20/20 yang hebat sekali lagi.

Kanta ini mempunyai reka bentuk fizikal yang luar biasa untuk toric mata kenalan. Manakala Tempahan toric kanta mempunyai kanta berat badan yang lebih berat di bahagian bawah bertindak sebagai balast dan menyimpan kanta di tempat, Optix udara bagi kanta Astigmatism yang berbeza. Mereka menggunakan apa visi dengan CIBA panggilan yang persis rekabentuk baki 8/4, bermaksud bahawa ia mengedarkan bahagian thickest kanta pada kedudukan 8 dan 4 jam. Ini menyebabkan interaksi yang minimum dengan tudung lebih rendah dan memberikan keselesaan wearing.

Kanta ini mempunyai bonus tambahan yang tertakluk kepada rawatan plasma yang dipatenkan yang bertujuan untuk menghasilkan permukaan yang super-smooth setiap kanta itu sebenarnya repels serpihan dan menghalang daripada membina. Serpihan ini mengandungi lipid dan protein yang sebaliknya akan memulakan ketidakhadiran semasa anda memakai kanta dan akhirnya akan membawa kepada kerengsaan dan sakit mata.

Penyaman Optix bagi Astigmatism kanta juga dibina bagi memudahkan penggunaan dan pengendalian. Bilik-bilik ini mempunyai tiga tanda scribe 3, 6 dan 9 o’clock jawatan untuk membimbing anda apabila memasukkan kanta, yang penting untuk merawat astigmatism dengan betul. Kanta juga dilayan dengan pewarna biru sedikit yang tidak kelihatan apabila dipakai tetapi membantu anda apabila memasukkan, memanipulasi atau kering kanta.

Jadual penggantian bagi kanta ini adalah fleksibel dan boleh terdiri daripada mingguan ke bulanan berdasarkan saranan doktor mata. Ia adalah penting untuk berjumpa dengannya, terutama jika mempertimbangkan kanta ini untuk melanjutkan memakai. Walaupun ramai orang boleh menggunakannya untuk malam-malam yang penuh enam, orang lain mempunyai tolak ansur dalam tempoh panjang berterusan memakai yang berbeza. Bergantung kepada keperluan individu mata anda mungkin tidak layak sebenarnya untuk memakai dilanjutkan tetapi hanya anda mata penjagaan doktor boleh memberitahu anda pasti.

Sama ada anda mencari wawasan yang jelas secara konsisten, keselesaan yang lebih baik atau kurang kekeringan, kanta kenalan toric Penyaman Optix bagi Astigmatism akan cenderung untuk mempunyai sesuatu yang baik untuk anda. Jika anda telah menderita daripada memakai kanta kenalan lain dan letih gatal-gatal dan mata scratchy, tanya doktor anda mengenai jenama ini dan mengalami perbezaan untuk diri sendiri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *