Penyakit jantung wanita berpakaian merah Lapel Pin pergaduhan

Penyakit jantung wanita berpakaian merah Lapel Pin pergaduhan

Jika anda diminta untuk menamakan punca utama kematian wanita di Amerika Syarikat, boleh anda lakukan? Kanser payudara, betul?

Salah. Penyakit jantung membunuh satu dalam tiga wanita Amerika Syarikat setiap tahun – kira-kira enam kali sebanyak sebagai kanser payudara. Persatuan jantung Amerika, bersama-sama dengan organisasi kesihatan lain sedang cuba untuk meningkatkan kesedaran tentang risiko penyakit jantung di kalangan wanita. Salah satu cara AHA yang sedang cuba untuk meningkatkan kesedaran adalah melalui pakaian merah kerah PIN.

Walaupun ramai orang menganggap penyakit jantung “penyakit manusia”, ia adalah pembunuh peluang yang saksama untuk. Pada tahun 2006, penyakit jantung dibunuh 315,930 wanita di Amerika Syarikat – hanya kira-kira betul-betul separuh daripada jumlah kematian berkaitan jantung pada tahun yang sama. AHA yang dicipta merah pergi kempen wanita yang menawarkan pakaian merah lapel pin agar orang-orang yang sedar bahawa penyakit jantung adalah satu ancaman yang serius kepada wanita.

Kerah PIN lama telah menjadi satu cara untuk menunjukkan sokongan bagi sebab-sebab, termasuk sokongan bagi orang-orang yang hidup dengan penyakit-penyakit kronik yang banyak, penyelidikan kanser dan kesedaran AIDS. Tetapi gaya paling biasa, pin lapel berbentuk reben, mempunyai beberapa kelemahan.

Reben kerah PIN telah bersama selama bertahun-tahun, biasanya dengan warna yang tertentu yang diperuntukkan untuk satu penyakit tertentu atau lain-lain sebab. Tetapi dengan warna terhad mewakili pelet untuk dipilih, ia cepat menjadi hampir mustahil bagi pemerhati yang bersahaja untuk mengetahui apa menyebabkan lapel pin reben yang tertentu.

Pakaian merah lapel pin, diperkenalkan pada tahun 2004, bertujuan untuk mengingatkan rakyat bahawa penyakit jantung adalah tidak terhad dengan jantina, umur atau mana-mana faktor lain, dan wanita perlu prihatin terhadap kesihatan jantung mereka. Pin lapel merah yang mudah adalah cara 192 untuk menarik kesedaran punca, sama-sama sesuai kepada pejabat atau persekitaran yang santai.

Pakaian merah lapel pin, seperti pin lapel pink ribbon yang menggalakkan kesedaran kanser payudara, adalah cara 192 untuk mendapatkan mesej serta-merta dikenali kepada ramai orang. Bayang pakaian tersendiri yang merupakan mudah dicam. Tidak seperti kebanyakan ribbon PIN dan gaya lain, ia mempunyai hanya satu makna yang diketahui. Bentuk pakaian yang unik, tidak dijangka dengan reben kerah PIN, mungkin meminta orang untuk bertanya apa yang ia adalah kira-kira. Yang memberikan pemakainya peluang untuk membincangkan keperluan untuk kesihatan jantung dengan cara yang lebih biasa berbentuk reben kerah PIN mungkin tidak.

Ini bukan untuk mengatakan bahawa lain kerah PIN tidak membuat titik yang sama. Reben merah kerah PIN juga mempunyai sejarah mewakili kesedaran penyakit jantung, tidak semestinya khusus untuk wanita. Walaupun Februari Amerika tengah-tengah bulan, merah lapel pin dalam gaya sama ada dengan mudah boleh berkhidmat sebagai suatu peringatan kesedaran sepanjang tahun.

Reben kerah PIN mempunyai sejarah cemerlang mewakili kempen kesedaran penyakit. Reben kerah PIN yang pertama telah jalur-jalur merah reben yang sebenar dalam bentuk looped sekarang-biasa. Mereka telah dicipta pada awal 1990-an untuk menggalakkan kesedaran AIDS dan membuat penampilan pertama mereka pada Anugerah Tony 1991. Pin lapel berpakaian merah adalah salah satu kerah kesedaran yang beberapa PIN yang ada bentuk reben adat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *