Penyakit barah otak meningioma – 5 jam pembedahan

Penyakit barah otak meningioma – 5 jam pembedahan

Meningioma tumor otak – pergi! Penggera berbunyi pada pukul 7 pagi dan saya dari tidur seperti terang sebagai butang. Ia adalah satu lagi hari yang indah di syurga dan suhu sudah ada dalam 20-an yang rendah. Saya membuat secawan teh dan basuh rambut panjang bahu saya. Pemikiran tidak dapat membasuh rambut saya lagi untuk sementara waktu adalah agak bingung. Saya tidak mahu berakhir dengan kunci dread dan kelihatan seperti ‘Penghibur Bob’.

Dalam perjalanan ke hospital, ia kelihatan seolah-olah saya tiba-tiba mempunyai banyak soalan-soalan yang tidak terjawab mengenai pembedahan ketumbuhan otak saya. Telah dijawab oleh semua orang-orang besar tetapi sekarang aku hairan bagaimana kepala saya akan menjadi bandaged, masa operasi akan, bagaimana akan saya rasa apabila saya datang dan bagaimana mereka membetulkan tulang tengkorak yang kembali? Kebimbangan dalam saya rasa.

Saya tertanya-tanya sama ada saya cukup bersedia untuk pembedahan ketumbuhan otak ini tetapi saya berasa yakin bahawa pemain-pemain utama telah disediakan dan bahawa mereka akan kelihatan selepas saya. Pemikiran yang positif mengekalkan minda dalam fokus!

Saya fikir saya harus saraf, tetapi saya tidak. Memang pelik, tetapi saya hanya mahu ia berlaku dan selepas semua, saya tidak akan tahu banyak tentang hal itu semasa operasi Mudah-mudahan. Saya saya disambut oleh jururawat yang mesra dan saya dinasihatkan bahawa neurosurgeon ini akan bersama-sama kira-kira 8:30 am untuk melihat saya. Ia kelihatan seperti saya akan tidak menunggu lama. Saya mempunyai pre-op ubat-ubatan yang diberikan dan am yang dikunjungi oleh anesthetist kepada saya.

Saya mempunyai perasaan bahawa perkara-perkara yang akan berlaku dengan agak cepat dan udara merasakan elektrik. Saya bertanya berapa lama mereka fikir operasi akan mengambil masa dan mereka memberi nasihat antara 4-5 jam untuk benar-benar menghilangkan saya ketumbuhan otak meningioma ini selama-lamanya. Saya am beroda dari pintu ke pembedahan dan saya mendengar suami saya berkata I love you. Saya rasa bersalah kerana takut bagaimana dia kelihatan. Saya beritahu dia saya suka dia, dia adalah Wira saya dan bahawa saya tidak akan panjang. Saya sedang membuat selesa pada jadual operasi. Neurosurgeon dan anesthetist memeriksa alat-alat mereka. Keseluruhan suasana di dalam bilik adalah salah satu ketenangan sementara mereka menerangkan apa yang mereka lakukan dan saya ingin mereka kerja kedua-dua pagi yang baik ini.

Saya membuat keputusan sekarang adalah masa untuk cuba jenaka suami saya. Saya mula sama seperti jarum mengambil kesan dan malangnya saya tidak nampak melalui kesimpulan:
Saya-Adakah anda fikir saya akan dapat memainkan piano selepas pembedahan?
Anesthetist-Oh sudah tentu, anda tidak mempunyai masalah dengan itu.
Saya-yang menakjubkan, becau…

Malangnya, sehingga hari ini, mereka tidak mempunyai idea yang saya telah pernah bermain piano dalam hidup saya. Saya tahu saya tidak akan membuat seorang pelakon komedi, terutamanya jika saya saya ditakdirkan untuk tidur di tengah-tengah jenaka saya sendiri.

Dan dapat tidur manakala pemain berkemahiran mengambil ke medan dan menendang tumor otak meningioma ini ke sentuhan.

Gejala-gejala ketumbuhan otak meningioma datang dalam guises yang banyak dan mempengaruhi orang dengan cara yang sangat banyak. Gejala-gejala saya bermula sebagai twitch yang kecil di kaki kiri saya yang hanya sekali sekala dan berlangsung bagi selang kedua kira-kira 10. Saya fikir saya telah terperangkap saraf di belakang saya sehingga satu imbasan MRI telah dijalankan dan saya menghidap tumor otak meningioma.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *