Penurunan berat badan pertengahan umur: Beberapa Tips dan nasihat

Penurunan berat badan pertengahan umur: Beberapa Tips dan nasihat

Banyak wanita dalam empat puluhan mereka dan dizaman sering mengadu mengenai berat badan mereka kerana mereka rangka ramping sekarang adalah satu perkara yang sebelum ini. Walau bagaimanapun manakala kita semua membangunkan penyebaran umur pertengahan sedikit, ianya masih tidak dapat menghilangkan sebahagian lemak badan ini.

Salah satu pilihan yang paling popular bagi wanita berusia pertengahan adalah untuk pergi ke dalam talian dan membeli tambahan berat badan berkualiti. Artikel tentang SUPPLEMEN ini akan sentiasa mendapati dalam banyak majalah wanita, dan mereka akan sentiasa jadi sangat popular.

Ramai di antara mereka dibuat daripada bahan-bahan semulajadi, yang bermaksud mereka yang tidak mempunyai sebarang kesan sampingan yang ketara. Mereka selalunya akan menyatakan bahawa anda boleh menurunkan apa-apa antara satu dan lima paun seminggu hanya dengan mengambil salah satu suplemen ini setiap hari, dan banyak daripada mereka benar-benar menunaikan janji ini jika anda cuba menjalani gaya hidup yang sihat pada masa yang sama.

Pada titik terakhir ini adalah penting kerana pil diet tidak akan bekerja jika anda terus makan makanan ringan. Oleh itu, anda perlu lihat baik keras pada diet anda juga jika anda mahu menghilangkan spread umur pertengahan anda.

Jadi anda hanya perlu potong semua makanan ringan dan cuba untuk mengambil sedikit kalori sebanyak mungkin pada waktu siang. Apa-apa kurang daripada 2000 kalori yang ideal, dan diet harian 1500 kalori atau ditolak akan pasti membantu anda kehilangan beberapa kilogram.

Anda boleh sama ada kiraan kalori diri anda, atau anda boleh melanggan sebuah syarikat makanan diet yang akan memberikan Menu secara langsung kepada anda, yang secara keseluruhan akan sentiasa menjadi kurang daripada jumlah yang ditetapkan. Jika anda tidak mahu melakukannya, maka anda hanya perlu masuk akal dengan apa yang anda makan. Jika anda makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran, contohnya, dan makan banyak salad daripada makanan ringan, maka anda tahu bahawa anda akan tidak boleh memakan terlalu banyak kalori.

Jadi sehingga sekarang saya telah menyediakan anda dengan dua pilihan – berat pil kerugian dan/atau diet yang sihat. Pilihan muktamad adalah kursus latihan.

Sekarang saya tahu bahawa ini bukanlah sesuatu yang rayuan kepada banyak pertengahan umur wanita. Inilah mungkin mengapa gimnasium dibungkus dengan lelaki dan wanita dalam 20an dan tiga puluhan pada keseluruhannya, dengan hanya sebilangan kecil orang-orang yang lebih tua daripada ini.

Hakikatnya adalah bahawa ia adalah jauh lebih sukar untuk melakukan senaman yang benar-benar berat apabila anda berada dalam empat puluhan anda atau kedai. Anda mungkin mempunyai kecederaan tertentu yang anda perlukan untuk melindungi, dan anda mungkin tidak mempunyai tenaga atau motivasi untuk ke gimnasium lagi.

Oleh itu, anda perlu mencuba dan berfikir tentang melakukan senaman yang berat kurang sebaliknya. Jadi daripada pergi ke gimnasium, anda boleh pergi berjalan-jalan negara lama sebaliknya atau mungkin mengambil sukan baru yang tidak terdesak. Utama adalah untuk mencari sesuatu yang anda sukai itu akan membakar jumlah kalori yang layak. Jika anda boleh melakukan ini, maka anda perlu mencari bahawa anda boleh kehilangan beberapa kilogram yang agak mudah.

Mudah-mudahan saya telah menunjukkan dalam artikel ini bahawa adalah tidak mustahil untuk menurunkan berat badan setelah anda mencapai umur tertentu. Ya, saya tahu ianya sering banyak lebih sukar kerana badan anda tidak kuat seperti dulu, dan motivasi anda untuk mengurangkan berat badan mula wane, tetapi ramai wanita berusia pertengahan masih menguruskan kehilangan banyak berat badan setiap tahun. Jadi Mudah-mudahan anda boleh juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *