Pentingnya pemantauan pesakit aksesori dalam industri penjagaan kesihatan

Pentingnya pemantauan pesakit aksesori dalam industri penjagaan kesihatan

Sains Perubatan telah mencapai kemajuan besar dalam penjagaan pesakit di dalam beberapa dekad yang lalu. Terdapat peningkatan pergantungan peranti elektronik untuk meningkatkan prosedur diagnostik dan rawatan mentadbir dan peralatan-peralatan pengawasan dalam industri perubatan. Peranti ini secara kolektif dirujuk sebagai pesakit pemantauan peranti. Peranti perubatan memerlukan fokus perkhidmatan dan penyelenggaraan sandaran kerana mereka memerlukan aksesori khusus seperti bateri perubatan dan lain-lain pesakit perubatan bio pemantauan aksesori bagi mereka berfungsi dengan tepat. Pembuatan pesakit pemantauan kabel amat dikawal dengan exacting spesifikasi bahan-bahan yang digunakan dan amalan perkilangan yang perlu diikuti semasa membuat alat-alat ini dan mereka aksesori berkaitan.

Peralatan dan kabel pemantauan pesakit ini kini telah terbukti menjadi tidak boleh diketepikan dalam mana-mana bilik operasi, unit rawatan rapi atau bilik kecemasan di semua hospital-hospital di seluruh negara. Profesional penjagaan kesihatan bergantung kepada peralatan tersebut bukan sahaja untuk kebolehpercayaan mereka tetapi kerana mereka menjimatkan masa yang diperlukan dalam mentadbir rawatan yang tepat kepada pesakit yang berakhir di hospital. Pengeluar aksesori pemantauan pesakit dan bateri perubatan telah menetapkan garis panduan yang jelas mengenai cara penyediaan alat-alat ini yang membantu profesional perubatan menyediakan penjagaan kesihatan yang terbaik kepada pesakit-pesakit mereka.

Ia adalah lebih baik untuk mengamanahkan kepada servis dan penyelenggaraan peralatan untuk pesakit layak agensi Perkhidmatan kerana mereka benar-benar akan terlatih dan berkelayakan untuk mengendalikan peralatan yang sensitif dan re-calibrate mereka supaya mereka boleh menyediakan profesional penjagaan kesihatan dengan hasil yang tepat dari peralatan bio-perubatan khusus seperti transducer janin ultrabunyi dan denyutan oximeter.

Bateri perubatan memerlukan penjagaan khas untuk membolehkan mereka berfungsi dalam keadaan yang biasa bagi perkhidmatan seluruh kehidupan mereka. Anda mungkin mempunyai diagnostik Tempahan dan peralatan pemantauan di hospital anda tetapi semua canggih bio-perubatan peralatan ini bergantung pada Kesihatan bateri untuk memberikan keputusan yang tepat dan boleh dipercayai untuk profesional penjagaan kesihatan. Ini adalah salah satu sebab mengapa ia adalah penting untuk mengupah syarikat perkhidmatan berkelayakan seperti kabel pesakit untuk menjaga menyelenggara bateri ini.

Baik pesakit pemantauan peralatan pembekal akan menjadi mahir dengan protokol penyelenggaraan yang perlu diikuti apabila pesakit penggantian kabel disambungkan kepada peralatan perubatan. Tidak dibenarkan kakitangan tidak perlu mengendalikan peralatan ini kerana kehidupan pesakit bergantung kepada kebolehpercayaan peralatan ini. Satu lagi untuk dicatat adalah bahawa jadual penyelenggaraan yang disyorkan yang disediakan oleh pengilang peralatan diikuti tanpa pengecualian.

Apabila anda berniat untuk menandatangani kontrak perkhidmatan jangka panjang dengan sebuah agensi untuk Perkhidmatan pesakit aksesori pemantauan, memastikan mereka ISO 13485 disahkan. Standard ISO adalah jelas dengan protokol yang terperinci untuk pemasangan, pembaikan dan penyelenggaraan dan reassembly semua pesakit yang memantau peralatan dan aksesori. Jadi, jika anda menyerahkan kontrak penyelenggaraan peralatan pemantauan pesakit kepada pembekal yang disahkan, anda boleh menumpukan menyediakan penjagaan kesihatan yang terbaik kepada pesakit tanpa perlu bimbang tentang kesahihan kabel pesakit gantian dan lain-lain isu-isu penyelenggaraan yang berkaitan dengan aksesori pemantauan pesakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *