Penting maklumat tentang jus (buah) dan yang banyak manfaat bagi The Body

Penting maklumat tentang jus (buah) dan yang banyak manfaat bagi The Body

Ramai orang yang menikmati sihat makan, telah mengambil kepentingan dalam juicing (buah). Proses ini adunan buah-buahan terpilih ke dalam minuman yang lazat dan Kesihatan adalah cara terbaik untuk memenuhi salah satu harian disyorkan pengambilan yang segar. Ia bukan sahaja membekalkan badan dengan punch yang kuat nutrien, tetapi juga mudah kerana ia boleh botol dan diambil di mana-mana satu pergi.

Terdapat banyak buah-buahan yang lazat untuk dipilih, masing-masing dengan sendiri berharga enzim, anti-oksidan, fitokimia, vitamin, dan mineral. Kajian menunjukkan bahawa pengambilan yang mencukupi daripada makanan yang boleh membantu melindungi badan daripada pelbagai penyakit degeneratif, penyakit auto-imun, virus, dan juga beberapa jenis kanser. Bahan-bahan yang berguna yang didapati dalam buah-buahan meminjamkan diri mereka untuk mengukuhkan dan badan yang mengawal selia proses.

Jus extractors adalah mesin yang digunakan untuk membuat jus buah-buahan segar. Mereka bekerja dengan mekanikal memisahkan jus dari bahagian pepejal daripada buah-buahan. Terdapat dua jenis; emparan dan masticating. Yang pertama seumpamanya adalah lebih cepat dan lebih mudah untuk digunakan, manakala jenis terakhir adalah lebih menyeluruh dan biasanya menghasilkan minuman merasa kaya.

Jus mempunyai banyak kelebihan untuk kesihatan keseluruhan badan. Satu keuntungan adalah bahawa ia membenarkan penyerapan nutrien yang lebih baik seperti hasil pepejal sebenarnya ditukarkan kepada bentuk pre-digested apabila ia diletakkan melalui the juicer. Sebaik sahaja mereka akan ditelan, badan boleh dengan serta-merta menyerap semua nutrien tanpa proses kepingan besar.

Jus juga dessicates gentian sukar di mana kebanyakan nutrien yang terkandung. Kerana ini adalah tidak dihadam, badan biasanya sepenuhnya tidak boleh mengakses bahan-bahan di dalam mereka, oleh itu hanya sebahagian kecil daripada jumlah nilai pemakanan buah-buahan yang diterima. Apabila juiced, Semua nutrien ini akan dikeluarkan untuk digunakan oleh badan untuk tindakan-tindakan yang penting seperti pembersihan darah.

Hasil yang telah berkembang secara perlahan-lahan dan tidak diproses atau digabungkan dengan aditif adalah setakat yang terbaik untuk membuat jus. Pra tidak hanya susut vitamin, enzim dan mineral, tetapi ia juga menambah bahan-bahan kimia yang berbahaya. Buah-buahan mentah hendaklah digunakan; Semua yang diperlukan untuk menyediakan the juicer basuh dengan sempurna dan memotong dadu 1-inci.

Ia adalah yang terbaik untuk longgar memuatkan ketulan buah-buahan ke dalam pelongsor loading the juicer bukannya pek mereka yang ketat, kerana ini akan membenarkan pengeluaran cecair yang lebih lengkap dan akhirnya lebih banyak jus. Selepas menghidupkan enjin, akhbar harus diterapkan secara berterusan pada kadar yang walaupun untuk membimbing keping ke bilah-bilah ini juicing. Pulpa pepejal akan di kumpulkan di satu tempat dan boleh dibuang, manakala jus akan Tuang dari pelongsor membahagi-bahagikan. Jika tidak minum segera, ia adalah penting untuk Simpan jus di dalam bekas yang ketat dimeterai di dalam peti sejuk.

Salah satu aspek yang menyeronokkan jus (buah) adalah kepelbagaian pilihan dan bercuti bilangan kombinasi yang lazat yang boleh didapati. Ia adalah idea yang baik untuk memulakan dengan membuat satu 8 auns gelas setiap hari adalah lebih baik dan dihadam dan diproses oleh badan pada waktu pagi. Jus buah-buahan semulajadi yang agak tinggi fruktosa dan tidak seharusnya diambil terlalu oleh orang-orang yang ada kencing manis atau cuba untuk mengawal berat badan mereka. Dengan menggunakan mereka sebagai tambahan Pemakanan sekali-sekala mereka adalah cara yang baik untuk memenuhi keperluan pemakanan dan meningkatkan imuniti seseorang, dan pilihan yang lebih sihat daripada jus botol.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *