Penjelasan tersumbat arteri – kekeliruan, huru-hara dan penyelesaian

Penjelasan tersumbat arteri – kekeliruan, huru-hara dan penyelesaian

Arteri yang tersumbat adalah punca oleh pengumpulan plak arteri yang sering bermula seawal hari sekolah rendah seseorang. Dari masa ke masa kolesterol yang tinggi, tinggi tepu diet lemak yang digabungkan dengan tidak aktif dan berat menyebabkan pengumpulan kolesterol di dalam menjadi lebih besar sehingga lahirnya kami pembuluh darah dan arteri mula menjadi sesak. Yang membawa kita kepada topik kami penjelasan tersumbat arteri, yang sebahagian besar tiada siapa benar-benar mengambil semua yang serius sehingga mereka mencapai umur 40 atau lebih tua.

Ramai akan bertukar kepada doktor mereka ubat preskripsi untuk mencapai matlamat ini tetapi Adakah ini benar-benar pendekatan terbaik untuk arteri tersumbat penjelasan? Kebanyakan dalam masyarakat perubatan akan mengatakan ia, dan diskaun pengajian Tempahan yang menghubungkan kencing manis untuk mengurangkan ubat-ubatan bersama-sama dengan pelbagai kesan sampingan yang lain, memilih untuk menetapkan satu ubat tambahan untuk kencing manis jika ternyata preskripsi. Tetapi tidak ubat kencing manis meningkatkan risiko tekanan darah tinggi? Dalam beberapa keadaan jawapannya ya. Jadi semua secara tiba-tiba usaha murni arteri tersumbat penjelasan telah membawa kami jalan ke beberapa preskripsi ubat untuk memastikan isu-isu kesihatan kami di Teluk. Dalam erti kata lain serupa dengan meletakkan sekeping getah di empangan bagi menghalang kebocoran itu. Kami belum menyelesaikan masalah ini hanya membeli diri kita masa tambahan sehingga sesuatu yang lain yang tidak kena.

Tambah ke gambar bahawa hampir 70 peratus rakyat Amerika yang berlebihan berat badan dan sentiasa mengambil diet yang penuh dengan lemak tepu dan kolesterol dan laluan ke arteri penjelasan tersumbat menjadi lebih mengelirukan. Seperti yang anda tahu yang berlebihan boleh menimbulkan arteri yang tersumbat kolesterol LDL, menimbulkan awal peringkat tahap darah lemak (triglycerides), secara dramatik meningkatkan peluang untuk kencing manis, serangan jantung, strok, dan membawa kepada gaya hidup yang tidak aktif.
Apabila anda menambah semua ini ia equates untuk kehidupan yang kekurangan ubat-ubatan preskripsi, masalah kesihatan, dan penurunan jangka hayat.

Keadaan kucar-kacir ini bukanlah kesalahan doktor anda. Dia cuba yang terbaik untuk menguruskan keadaan anda merawat masalah pharmaceutically ia berlaku. Tetapi ada laluan lain ada yang tidak akan menambah satu lagi lapisan masalah ke masalah kesihatan kami. Bagi kebanyakan orang, jawapannya ialah Ya. Mari kita lihat beberapa langkah bayi yang boleh membantu anda memulakan pembersihan yang tersumbat arteri.

* Pengubahsuaian diet: tanpanya peluang anda untuk penjelasan yang tersumbat arteri adalah lebih kurang sama kerana ada yang tergesa-gesa tanah untuk snowbirds tua cuaca di Antartika. Ia tidak akan berlaku, ubat-ubatan preskripsi atau tanpa preskripsi ubat-ubatan. Dalam usaha mencapai anda matlamat menterbalikkan tersumbat arteri yang anda perlu mengurangkan pengambilan lemak tepu setiap hari kepada kira-kira 15 gram sehari, mengekalkan kolesterol untuk sekurang-kurangnya satu, dan elakkan lemak trans. Di samping itu, memakan 10 gram sehari serat larut (epal, buah per, oat bran, hidangan oat, kacang) dan memilih untuk kedai produk dengan label sihat jantung adalah idea-idea yang baik juga.

* Menjadi lebih aktif: melaksanakan setiap hari doktor aktiviti-aktiviti yang diluluskan yang berpanjangan bagi antara 15 dan 35 minit sehari seperti berjalan kaki, berkebun, Berbasikal, Kolam aerobik, berenang dan pembersihan rumah akan mengurangkan kolesterol dan membakar kalori.

* Tidak merokok: anda sudah perlu tahu risiko dan juga pada cara anda untuk keluar.

* Jangan Abaikan suplemen semulajadi: tambahan kerja dengan badan anda untuk menyelesaikan masalah. Tiga suplemen untuk mempertimbangkan bantuan membersihkan arteri yang tersumbat akan omega 3 ikan minyak, vitamin B kompleks harian dan pengurangan kolesterol asli sebagai tambahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *