Penjelasan pengebumian insurans

Penjelasan pengebumian insurans

Kebanyakan orang mungkin tidak suka untuk memikirkan sendiri pengebumian tetapi boleh insurans pengebumian bantuan anda berhenti membimbangkan tentang siapa yang akan membayar anda. Walaupun ia mungkin kelihatan seperti sedikit saguhati selepas kematian yang tersayang, pengebumian insurans boleh membantu membiayai kos pengkebumian dan beberapa tol emosi juga, terutamanya selepas kematian mengejut. Amat menderita kerugian tidak dijangka boleh menjadi menggalakkan cukup tanpa itu diserahkan bil pengebumian besar di atasnya.

Polisi insurans pengebumian meliputi apa-apa kos yang berkaitan dengan pengkebumian anda. Ini boleh dilakukan dalam dua cara. Polisi ini boleh menentukan harga bagi setiap perkhidmatan yang berkaitan, atau ia boleh dibayar secara sekaligus. Sering kali, anda boleh membeli insurans pengebumian dari broker pengebumian yang akan mereka bentuk dasar yang khusus untuk anda. Polisi ini boleh termasuk perkara-perkara seperti keranda itu, plot perkuburan, bunga, batu nisan yang berkecai, Perkhidmatan pengebumian, kereta mayat, penyelenggaraan, dan yuran Menteri. Di samping itu, anda boleh membeli polisi insurans pengebumian yang meliputi lain-lain kos yang boleh timbul dari kematian seseorang individu, seperti hutang kad kredit, bil-bil yang belum dibayar, gadai janji, dan yuran guaman.

Salah satu kelebihan utama insurans pengebumian adalah bahawa ia boleh menjadi satu cara yang agak mudah untuk mengatur dan dana pengebumian anda lebih awal, menawarkan ketenangan fikiran kepada orang-orang tersayang yang sebaliknya akan ditugaskan dengan mengendalikan segala-galanya dengan pantas dalam masa yang sukar. Ini adalah penting terutamanya apabila anda menganggap bahawa pengebumian boleh purata $5,000 dan kos juga ke atas itu. Sebab itulah ramai orang memilih untuk membeli pengebumian insurans daripada risiko yang menjadi beban kewangan yang berpotensi untuk mereka yang tersayang.

Polisi insurans perkuburan biasanya ialah polisi insurans hayat keseluruhan dengan faedah-faedah kematian. Ini kadang-kadang boleh menjadi sebahagian daripada polisi insurans hayat yang lebih besar tetapi sering dibeli sebagai satu dasar berasingan yang bertujuan semata-mata untuk membayar jenazah dan lain-lain kos yang berkaitan dengan kematian.

Dasar yang adalah terbaik?

Walau bagaimanapun, seperti dengan tempahan setiap jenis insurans, keputusan untuk membeli polisi insurans perkuburan adalah lebih mudah daripada membuat keputusan Apakah jenis polisi yang tepat untuk anda. Dan sama seperti dengan lain-lain jenis insurans, anda boleh membantu diri anda sendiri yang membuat keputusan yang terbaik dengan pertama bertanya diri anda sendiri beberapa soalan penting. Pertimbangkan soalan-soalan ini: Adakah saya boleh insurans? Apakah jenis premium yang harus saya jangkakan akan membayar? Apa yang saya harapkan dalam polisi ini melindungi?

Pertama sekali, apabila ia datang untuk pengebumian insurans, anda hampir pasti akan memendekkan. Walau bagaimanapun, bergantung kepada isu-isu umur dan Kesihatan, anda perlu memilih di antara beberapa pilihan yang berbeza. Jika anda berada dalam Kesihatan yang baik, dengan hanya isu kecil Kesihatan berbanding dengan umur dan jantina (tekanan darah tinggi atau kolesterol, contohnya), anda akan layak untuk polisi insurans pengebumian yang standard. Jika anda sedang menghadapi masalah kesihatan yang lebih serius, seperti kanser, maka anda mungkin akan perlu polisi yang lebih khusus.

Kos pengebumian insurans boleh berbeza-beza secara meluas, dan berdasarkan pada beberapa faktor. Umur dan Kesihatan memainkan peranan yang penting, seperti tahap perlindungan yang anda sedang mencari. Satu pengebumian polisi insurans mungkin membayar $2,000, manakala satu lagi dasar boleh membayar $50,000. Bergantung kepada faktor-faktor ini, kos pengebumian polisi insurans boleh terdiri di mana-mana dari $5 kepada $500 atau lebih sebulan. Anda boleh biasanya membeli insurans pengebumian hanya untuk diri sendiri atau Kumpulan seperti keluarga anda. Membeli polisi Kumpulan biasanya adalah laluan yang berkeberkesanan apabila ia datang untuk menjaga premium anda rendah.

Polisi-polisi insurans yang pengebumian boleh meliputi pelbagai jenis isu. Manakala dasar paling asas dapat meringankan keluarga anda dari kos dan tekanan perlu merancang dan membayar anda pengebumian, dasar-dasar lain boleh diperluaskan untuk melindungi keluarga anda daripada mewarisi hutang anda. Anda juga boleh membeli polisi insurans pengebumian yang “pre-need”. Dasar pre-need yang membantu anda merancang pengebumian anda seperti keranda ini, batu nisan yang berkecai, Perkhidmatan, muzik, bunga dan apa-apa butiran, dan kemudian menetapkan untuk membayar masing-masing dalam ansuran melalui polisi anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *