Penjara: Meningkatkan KDNK (terlampau berbahaya keuntungan) [Amerika Syarikat]

Penjara: Meningkatkan KDNK (terlampau berbahaya keuntungan) [Amerika Syarikat]

Berita yang Birmingham penjara akan dikontrakkan kepada sebuah syarikat swasta telah mewujudkan tindak balas yang diramalkan dari pegawai-pegawai penjara.

Dalam satu kenyataan, Steve Gillan, Setiausaha Agung App, berkata: “ini adalah satu keputusan yang memalukan. Penjara tidak patut dijalankan untuk kepentingan para pemegang saham atau keuntungan.”

Sumber: Ken Clarke privatises penjara Birmingham tengah-tengah kemarahan Kesatuan.

Kerana times keras dan ekonomi adalah di mire yang mengerikan, Encik Gillan boleh melihat keadaan ini dari perspektif benar-benar salah. Sesungguhnya oleh banduan menjadikan faktor pengeluaran dan bukannya menyimpannya sebagai satu isu sosial yang mahal kita mempunyai peluang pada membaiki kerosakan ekonomi.

Faedah-faedah di sini boleh menjadi besar, meningkatkan angka-angka jenayah kerana kekurangan anggota polis di jalan-jalan boleh meningkatkan keuntungan untuk syarikat-syarikat swasta. Ini boleh mengakibatkan lebih banyak peluang pekerjaan, jelas pada gaji minimum sekalipun, dan pertumbuhan yang dramatik dalam sektor yang mundur. Kecederaan manusia terhasil boleh menguji Perkhidmatan Kesihatan negara kita tetapi yang boleh menjadi peluang yang initiate peribadi oleh Syarikat-syarikat insurans dan penyedia penjagaan kesihatan swasta. Kerosakan dan kehilangan di high Street akibat peningkatan angka-angka jenayah boleh menjana banyak perniagaan bagi peniaga kecil; Jurugegas kaca, Tukang paip, Juruelektrik, pemasang kamera keselamatan dan lain-lain…

Semua dalam semua, jika kita melihat pada jenayah sebagai pemacu keuntungan bukannya sebuah pusat kos, maka nilai kepada ekonomi mungkin agak dramatik, sudah tentu diharapkan sesetengah individu untuk membuat daripada jenayah. Walau bagaimanapun, atas cadangan-cadangan yang mungkin kelihatan seperti kegilaan utter refleksi yang matang, sejenis lunacy dibangunkan dari sakit fikiran atau timbul tdk jujur. Mungkin cadangan tersebut yang layak tidak lebih daripada tayangan komedi.

Saya boleh bayangkan penulis tidak sabar-sabar komedi muda propositioning pengeluar dengan ideanya.

“Kami mempunyai beban orang-orang kaya, mari kita memanggil mereka Bank-Bank, dan mereka membuat wang yang banyak tetapi benar-benar skru segala-galanya untuk orang lain. Kemudian datang maniacs ego gila kuasa, mari kita panggil mereka ahli politik, dan mereka memberitahu semua orang bahawa manakala Bank-Bank tersebut bertindak dalam cara yang sesetengah mendakwa menjadi jenayah, mereka tidak chaps buruk dan kita perlu membayar untuk penipuan mereka. Semua orang sighs, tetapi mereka menerima bahawa perlu ada kehilangan banyak peluang pekerjaan, Perkhidmatan kurang dan dan Ya, para pemegang saham (Bank) harus membuat keuntungan daripada penjenayahan. ”

Anda boleh mendengar maklum balas para pengeluar, “tidak munasabah, tiada seorang pun akan percaya.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *