Penjagaan zakar – adalah satu remedi purba jawapannya?

Penjagaan zakar – adalah satu remedi purba jawapannya?

Di Afrika sub-Saharan, suku orang-orang telah dikenali selama berabad-abad mengenai kuasa penyembuhan mentega shea. Buah pokok shea adalah dihormati kerana keupayaannya untuk menyembuhkan dan mencegah semua jenis penyakit kulit dan membuat kulit sihat, kelihatan muda. Lelaki, khususnya, boleh mendapat manfaat daripada bahan ini unik. Bagi orang-orang yang memerlukan formula semulajadi yang yang boleh menyuburkan dan melindungi zakar daripada perengsa alam sekitar, menggunakan pelembap zakar yang mengandungi mentega shea telah ditunjukkan untuk membantu mengekalkan keadaan optimum kulit zakar yang licin, lembut dan responsif.

Apakah mentega shea?

Mentega shea berasal daripada benih pokok shea, yang tumbuh secara semulajadi pada savannahs di Afrika. Hari Sains telah disandarkan apa asli pengamal perubatan telah dikenali selama berabad-abad yang banyak – minyak dari buah-buahan shea mempunyai pelbagai kualiti penyembuhan yang mempunyai banyak aplikasi apabila ia datang untuk menjaga kulit. Kebanyakan kulit minyak akan dinyatakan ciri pelembap mereka; Walau bagaimanapun, mentega shea mempunyai kelebihan tambahan sifat-sifat penyembuhan yang ketara.

Nota-Nota Institut mentega Shea Amerika beberapa sifat-sifat terbukti ramuan dermatologi yang penting ini:

• Menyembuhkan kulit kering

• Menyembuhkan ruam kulit yang kecil

• Mengurangkan penampilan kedutan dan kecacatan

• Kulit sukar atau roughened Smoothes

• Menyembuhkan kulit yang retak atau peeling

• Bertindak sebagai penghalang lembapan semulajadi untuk mengelakkan pengeringan

Bagaimana mentega shea manfaat zakar?

• Mengelakkan pengeringan, keretakan dan kesakitan – minyak semulajadi dalam mentega shea dicatatkan sebagai pelembap untuk kelas pertama bagi zakar – beberapa bahan-bahan semulajadi atau sintetik boleh sepadan dengan keupayaan untuk melembapkan kulit yang kering, jengkel dan melindungi fissures kecil yang mungkin berlaku disebabkan oleh terlalu agresif atau kerap melancap.

• Membantu melindungi daripada jangkitan – dengan menghalang retak dan fissures di permukaan kulit zakar, mentega shea bertindak sebagai halangan yang menghalang bakteria berbahaya yang berkembang di kawasan ini lembab, hangat dari memasuki aliran darah dan menyebabkan jangkitan atau isu-isu kesihatan yang lain.

• Kerja-kerja untuk mengekalkan zakar sensasi – apabila kulit zakar adalah tertakluk kepada melancap yang agresif, ia sering berkembang lapisan luar yang tebal, yang akhirnya boleh membawa kepada kehilangan sensasi zakar. Mengekalkan kulit zakar yang lembap dan disuburkan dengan mentega shea yang disyorkan untuk mengurangkan risiko desensitization zakar dan kehilangan keseronokan seksual.

• Mengurangkan penampilan kedutan – walaupun mentega shea telah dirujuk sebagai “wanita emas” kerana keupayaannya menggalakkan kulit kelihatan muda, ramuan ini luar biasa adalah sama berkesan untuk lelaki. Mentega shea boleh menghalang tanda-tanda awal penuaan, dan dalam sesetengah individu, ia boleh juga berfungsi untuk mengurangkan penampilan kedutan dan kecacatan kulit.

Adakah mentega shea yang selamat untuk kulit sensitif?

Mentega shea adalah ramuan kosmetik semulajadi, bermutu tinggi tanpa tambahan bahan kimia atau pewarna. Ia boleh digunakan dengan selamat oleh kebanyakan lelaki untuk melindungi zakar terhadap masalah kulit yang biasa. Lelaki yang mempunyai alahan nut harus dapat menggunakan mentega shea selamat – Walau bagaimanapun, lelaki yang mempunyai isu-isu perubatan yang serius atau mengambil ubat-ubatan perlu menyemak dengan doktor sebelum menggunakan sebarang ubat penjagaan kulit semula jadi.

Di mana untuk mencari produk penjagaan kesihatan yang mengandungi mentega shea zakar

Banyak produk-produk penjagaan kulit dan kosmetik mengandungi mentega shea; Walau bagaimanapun, ini tidak semua dicipta sama. Beberapa jenis mentega shea akan dipinda untuk konsisten atau telah menambah wangian untuk merayu kepada pengguna kosmetik. Walau bagaimanapun, menjaga zakar memerlukan satu penyelesaian semulajadi yang mengandungi sebarang bahan tambahan tiruan. Pakar mengesyorkan menggunakan formula Kesihatan zakar khusus yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi mentega shea yang bermutu tinggi, semulajadi, vitamin dan mineral, untuk mengelakkan masalah zakar yang biasa seperti juga seperti zakar khusus kering kulit, kerengsaan dan sensitiviti zakar berkurangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *