Penjagaan kulit zakar: Tersembunyi masalah bagi wanita

Penjagaan kulit zakar: Tersembunyi masalah bagi wanita

Ia adalah fakta yang diketahui bahawa wanita telah menghabiskan sejumlah besar wang pada produk-produk kecantikan. Malah, YWCA yang melaporkan bahawa wanita membelanjakan kira-kira $7 bilion dolar setiap tahun kosmetik dan produk kecantikan. Lelaki, di sisi lain, mungkin agak berpuas hati dengan stok Kabinet bilik mandi dengan sabun hotel, dan mereka mungkin tidak mempertimbangkan menghabiskan sepicis pada sesuatu seperti losyen. Terdapat sebab-sebab yang baik bagi wanita untuk berbincang dengan rakan-rakan mereka tentang penjagaan kulit untuk lelaki, bermula dengan crèmes Kesihatan zakar. Dengan sedikit Pendidikan mengenai kebaikan produk-produk ini boleh membawa, lelaki mungkin akan lebih bersedia untuk bekerja ke arah kulit yang sihat yang mereka impikan.

Mekanik kulit
Tiada bezanya selular antara kulit lelaki dan kulit perempuan. Bayi lelaki kecil mempunyai kulit yang hanya lembut dan licin kulit yang merangkumi mereka little sisters. Ianya hanya Bilakah anak-anak ini membesar bahawa perubahan dramatik mula mengambil tempat. Lelaki meluangkan masa dalam aktiviti-aktiviti yang rough-and-tumble, termasuk memburu, Memancing, pembaikan automotif, bola sepak dan pertukangan. Mereka menghabiskan berjam-jam di bawah matahari tanpa pelindung matahari. Mereka hampir tidak pernah menggunakan losyen pada mana-mana bahagian badan mereka, dan sabun yang mereka gunakan mungkin dihargai bagi bau mereka atau harga mereka, daripada keupayaan mereka untuk mengunci lembapan. Hasilnya, kulit lelaki dewasa cenderung menjadi sukar, lebih tebal dan kurang sensitif berbanding kulit wanita dewasa. Pengendalian yang kasar adalah untuk menyalahkan, dan ia boleh mempunyai kesan-kesan utama.

Ramai di antara reseptor kulit untuk sentuhan berada dekat dengan permukaan kulit. Lelaki kelepuhan dan scabs melindungi mereka daripada kesakitan apabila mereka menggunakan tangan mereka semasa hobi mereka. Lelaki dengan tangan yang lembut mungkin tidak mampu untuk membaiki karburetor tanpa sarung tangan, sebagai contoh, seperti alat-alat dan panas enjin kereta akan mencederakan jari-jari mereka. Scabs boleh membantu di sini. Walau bagaimanapun, scabs dan kulit kasar di beberapa tempat yang boleh membuat hidup hanya sedikit kurang menyenangkan untuk lelaki.

Kulit yang intim
Kulit yang merangkumi zakar adalah banyak seperti kulit yang merangkumi seluruh badan seorang lelaki. Dengan kasar, rawatan kulit ini juga boleh menjadi kasar, sukar dan kurang responsif. Lelaki yang memakai seluar dalam yang kasar, atau tiada Seluar dalam sekali, boleh menyebabkan sedikit scrapes dan menangis di kulit zakar, dan ini boleh menyembuhkan dengan toughened parut tisu. Begitu juga, lelaki yang mencuri jauhnya untuk seketika keseronokan peribadi boleh menggunakan taktik kasar dan membuang losyen, dan ini juga boleh menyebabkan toughening dan mengikis.

Langkah-langkah yang baik untuk mengambil
Menggalakkan manusia untuk membelanjakan sehingga kebersihan peribadi dan melatih zakar mungkin langkah pertama yang baik. Sabun yang mempunyai kandungan lembapan yang tinggi dan kandungan kesemak yang rendah boleh membenarkan kulit untuk mengekalkan kelembapan. Kotoran membasuh kaki semasa kelembapan dikunci di tempat. Ia adalah satu langkah yang baik bagi mana-mana lelaki untuk mempertimbangkan. Lelaki juga boleh menggunakan sentuhan losyen pada penghujung pancuran mandian, mewujudkan suatu meterai itu boleh mengunci lembapan itu di tempat.

Wanita juga boleh menggalakkan lelaki mereka untuk mencuba crème Kesihatan zakar yang (kebanyakan pakar mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki). Crèmes ini adalah direka khusus untuk membantu melegakan dan menyembuhkan kulit zakar yang mungkin roughened oleh rawatan yang miskin dan berdekad-dekad sabun berkualiti rendah dan kebersihan produk. Crèmes kesihatan sering mengandungi:

• Antioksidan yang boleh mengimbangi proses penuaan dan slough mati mati sel-sel kulit

• Vitamin yang dapat mengurangkan kehadiran bakteria

• Enzim yang boleh meningkatkan aliran darah

• Emollients, yang boleh melembutkan dan melicinkan kulit

Losyen, sabun dan crèmes membuat Hadiah-hadiah hebat untuk lelaki yang tidak akan membeli mereka sendiri, dan menggunakan produk tersebut boleh menjadi yang menyeronokkan bagi wanita untuk memperkenalkan lelaki mereka untuk manfaat penjagaan kulit yang baik. Kulit lebih lembut, lebih responsif yang membangunkan lelaki boleh menjadi mencukupi bayaran bagi wanita gigih yang dimasukkan ke dalam bagi pihak lelaki mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *