Penjagaan kulit dengan cara Cina

Penjagaan kulit dengan cara Cina

Apabila mempertimbangkan kaedah penjagaan kulit Cina, anda boleh melihat ia tidak hanya berkaitan dengan Kecantikan. Semua kaedah penjagaan kulit Cina merangkumi aspek-aspek kesihatan juga. Ini menjadikan rasa baik kerana kulit adalah organ terbesar dalam badan manusia. Orang Cina menganggap kulit organ yang paling penting, dan yang melindungi tubuh terhadap penyakit dan penyakit.

Jika anda tidak mengambil berat tentang kulit anda dengan betul, masalah kulit seperti jerawat, kedutan dan tompok-tompok usia boleh berkembang. Jika tidak dijaga, syarat-syarat ini mungkin menjadi lebih teruk dan menjejaskan anda bagi bulan atau juga tahun. Mereka percaya bahawa kulit berkaitan dengan jumlah haba yang hadir dalam aliran darah. Selain itu, makanan yang dimakan memberi kesan kualiti kulit anda.

Satu lagi punca utama kualiti kulit buruk adalah tidur yang tidak sempurna. Ia mempunyai kesan-kesan buruk pada hati, menyebabkan masalah kulit. Baca tips penjagaan kulit Cina dipercayai 3 dan Pertimbangkan mereka:

1. Menyahtoksik hati
Kaedah penjagaan kulit tradisional Cina mencadangkan teknik-teknik untuk menyahtoksin, membersihkan dan menenangkan hati. Hati kesan setiap organ dalam badan, terutamanya kulit, jadi ia sering mendapat kesan toksin. Diet seimbang yang baik adalah kaedah yang pertama. Makan banyak sayur-sayuran segar dan buah-buahan. Juga, jangan makan makanan yang diproses dan berminyak, untuk membantu menyahtoksik hati anda. Akar Cina khas dan teh herba juga membantu.

2. Melembapkan kulit
Perubatan tradisional Cina juga merangkumi produk pelembap sebagai komponen untuk kulit. Produk-produk pelembap ini adalah sepenuhnya semulajadi, organik dan herba.

3. Memelihara darah
Kaedah penjagaan kulit yang ketiga adalah penting kerana darah menyuburkan seluruh badan. Sekali lagi, banyak jenis pub boleh didapati di pasaran, yang menyuburkan darah.

Ubat-ubatan tradisional Cina bertegas bahawa perubahan gaya hidup dan pemakanan telah mengambil tempat untuk teknik-teknik penjagaan kulit untuk bekerja, jadi cuba hari untuk kesihatan yang lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *