Penjagaan kesihatan zakar – 9 vitamin dan mineral yang memberi nafas baru kulit zakar

Penjagaan kesihatan zakar – 9 vitamin dan mineral yang memberi nafas baru kulit zakar

Mengapa penting penjagaan kesihatan zakar?

Bukan sahaja ingin rakan-rakan mencari dan mengambil berat untuk zakar yang lebih menarik dan turn-on, yang akhirnya membawa kepada kepuasan seksual yang lebih besar, tetapi sebuah perigi yang dipersiapkan dan dijaga zakar juga lebih tahan lama. Ini bermakna bahawa zakar boleh bertahan lagi. Kulit zakar adalah lebih anjal dan kurang terdedah kepada kekeringan dan retak, yang boleh menjadi hodoh dan menyebabkan jangkitan. Di samping itu, zakar tidak dapat mengekalkan ereksi lebih lama lagi dan boleh ‘pergi jarak’ sehingga untuk berbicara, tanpa mengekalkan kerosakan, terutama semasa aktiviti cergas.

Apakah vitamin dan mineral meremajakan kulit zakar?

Vitamin dan mineral lebih daripada meremajakan kulit zakar. Mereka menjalankan pelbagai fungsi lain juga. Ini adalah seperti berikut:

-Sensitiviti kulit zakar akan bertambah.

-Darah yang mengalir dan peredaran yang baik, serta fungsi kapilari

-Sel-sel kulit akan dilindungi dari kerosakan

-Penghalang ini terbentuk yang menghalang kehilangan kelembapan dan mengelakkan kulit kering daripada berlaku pada zakar, yang boleh membawa kepada keretakan dan kemungkinan jangkitan bakteria.

Vitamin, asid amino, mineral dan anti-oksidan, seperti vitamin A, B5, C, D dan E, Alpha Lipoic asid, Actelyl L Carnitine, L-arginine, dan mentega Shea amat penting untuk kesihatan zakar sebagai produk-produk ini membolehkan zakar untuk berfungsi dengan baik.

Vitamin A: mempunyai sifat anti-bakteria yang membantu menghilangkan bau dan menjaga kebersihan kulit zakar

Vitamin B5: meningkatkan metabolisma sel kulit zakar

Vitamin C: aids collegen pengeluaran dan meningkatkan keanjalan tisu kulit zakar

Vitamin D: meningkatkan fungsi sel kulit zakar

Vitamin E: aids dalam pengekalan lembapan kulit zakar

Alpha Lipoic asid: yang antioksidan kuat yang mengurangkan penuaan dan kedutan kulit zakar

Actelyl L Carnitine: meningkatkan sensitiviti kulit zakar

L-arginine: mengekalkan kapilari yang kuat dan membantu aliran darah

Mentega shea: melembutkan dan melindungi kulit zakar daripada kehilangan lembapan

Program penjagaan zakar penting

Ramai lelaki hanya menganggap zakar mereka apabila mereka terlibat dalam aktiviti seksual, dan ini tidak dinafikan adalah mengapa mereka mendapati bahawa kehidupan seks mereka adalah tidak memuaskan seperti yang mereka mahu. Penjagaan zakar yang betul bermula apabila bangun pada waktu pagi dan berakhir apabila hendak tidur, namun ia perlu hanya mengambil seminit atau dua di mana-mana jadual yang sibuk.

Program penjagaan zakar penting harus mudah, tetapi efektif, dan ia harus membolehkan zakar untuk mengekalkan minyak semulajadi yang manakala membantu dalam pembaharuan kulit zakar. Ini bermakna bukan sahaja menggunakan produk kebersihan yang betul dengan kerap, tetapi juga menggunakan pelembap yang mengandungi vitamin dan mineral untuk zakar, yang merangsang pembaharuan kulit.

Program penjagaan zakar mingguan yang disyorkan adalah seperti berikut:

Mandi setiap hari 1-2 dan menggunakan krim yang gliserin atau sorbolene bukan sabun. Sabun menanggalkan kulit minyak semula jadi dan boleh menyebabkan kerengsaan dan mereka cenderung untuk mengurangkan sensitiviti kulit halus. Jika tanpa disunat, Jangan gunakan apa-apa selain air suam untuk membersihkan di bawah kulup zakar.Kemudian kering dengan sempurna, tetapi perlahan-lahan, sekali keluar dari bilik mandi.

Memohon pelembap yang a crème khusus zakar (profesional kesihatan sering mengesyorkan minyak lelaki Man1) setiap hari, kerana ini meningkatkan sensitiviti kulit dan mengekalkan zakar dalam keadaan optimum, supaya fungsi seksual bertambah baik.

Penjagaan kesihatan zakar adalah ‘wajib’ di zaman ini, hanya ada uzur. Zakar bergantung dan ia adalah sumber yang besar keseronokan untuk pemiliknya dan orang-orang yang datang ke dalam kenalan dengan, jadi ia masuk akal untuk mengambil sedikit masa tambahan untuk menjaga ia secukupnya. Malah, tetap penjagaan dan penyelenggaraan perlu menjadi aktiviti harian yang banyak seperti memberus rambut dan gigi, bercukur dan mandi. Ini memastikan bahawa zakar disimpan dalam keadaan yang optimum dan mampu memenuhi keperluan apa-apa yang diminta, apabila diperlukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *