Penjagaan kesihatan untuk masyarakat: Chemplast Sanmar

Penjagaan kesihatan untuk masyarakat: Chemplast Sanmar

Chemplast Sanmar, sebuah pengeluar utama dan PVC resin, chlorochemicals sistem paip, adalah sebahagian daripada AS $ 1 bilion Kumpulan Sanmar. Kumpulan telah lama terlibat dalam memastikan kualiti hidup yang lebih baik untuk masyarakat sekelilingnya.

Chemplast, sebagai sebahagian daripada aktiviti-aktiviti tanggungjawab sosial korporat (CSR), menjalankan lima pusat-pusat kesihatan luar bandar di lokasi-lokasi strategik yang menyediakan rundingan perubatan percuma dan ubat-ubatan kepada orang-orang yang dalam dan sekitar operasinya di Mettur di Tamilnadu.

Tempahan kem perubatan yang dijalankan oleh Chemplast Sanmar dalam perkongsian dengan Chettinad Hospital, kira-kira 1,250 orang dari kampung-kampung seperti Thangamapuripattinam, Ramamurthy Nagar, Thengalvarai dan Kavipuram sekitar Mettur, telah ditayangkan.

13 Pakar-pakar perubatan dalam bidang-bidang seperti ubat-ubatan umum, neurologi, kardiologi, kencing manis, Ginekologi dan Pediatrik dan tiga puluh paramedik dari Hospital yang terlibat dalam kem pemeriksaan ini. Ujian diagnostik yang pelbagai seperti gula dalam darah, ECG, ultrasound dan imbasan dijalankan bebas daripada kos. Ubat juga dibekalkan percuma kos kepada orang-orang yang telah menghadiri Kem ini.

Kem perubatan tersebut adalah satu rahmat bagi orang-orang, tidak mampu perhatian perubatan yang khusus di depan pintu. Memandangkan sambutan yang popular dari masyarakat, Syarikat sedang merancang seterusnya kem kesihatan itu pada Mac tahun ini. Kem-kem kesihatan telah menjadi kelaziman aktiviti tanggungjawab sosial korporat Syarikat dalam beberapa tahun yang lepas.

Kem kesihatan pada Mettur bertempat di Vaideeswara Vidya Mandir Matrikulasi dan tinggi Secondary School, sebuah institusi pendidikan yang dikendalikan oleh Kumpulan Sanmar. Beberapa ratus pelajar mendapat manfaat daripada sekolah-sekolah yang syarikat itu beroperasi di lokasi yang berbeza. Selain itu, Terdapat beberapa saranan Pusat Tuisyen untuk membantu anak-anak dalam akademik mereka.

Selain khidmat kesihatan di Mettur, Chemplast juga mengendalikan pusat-pusat kesihatan seluruh kilangnya Cuddalore, bagi menampung keperluan perkhidmatan kesihatan di kampung-kampung sekitar Cuddalore.

Pusat Kesihatan memberikan konsultasi perubatan percuma dan ubat-ubatan sepanjang tahun, doktor melawat Kampung setiap minggu, manakala kem perubatan berkala pergi langkah selanjutnya dan menawarkan ujian diagnostik juga. Syarikat juga menyediakan sokongan kepada program polio nadi dan program-program pencegahan kesihatan kerajaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *