Penjagaan kesihatan tulang belakang meringankan kos perbelanjaan perubatan dan melegakan sakit belakang

Penjagaan kesihatan tulang belakang meringankan kos perbelanjaan perubatan dan melegakan sakit belakang

Menjaga tulang belakang yang sihat untuk menjauhkan diri daripada Hospital

Perkhidmatan perubatan seperti ubat-ubatan preskripsi, hospital dan rumah kejururawatan yang sangat mahal, terutamanya bagi orang-orang yang lebih tua yang bergantung terutamanya kepada dana persaraan untuk apa-apa keperluan kewangan. Penjagaan kesihatan tulang belakang adalah satu alternatif perubatan atau kaedah yang membantu menjaga tulang belakang dan seluruh badan yang sihat. Banyak penyakit yang sama disambungkan ke salah jajaran tulang belakang yang lembut. Keadaan ini dianggap ringan apabila tidak disebabkan oleh kecederaan yang serius. Tekanan daripada subluxations yang menggalakkan ini sering menyebabkan sakit belakang, sakit leher, Migrain, sciatica, dan lain-lain kerosakan sistem.

Menurut laporan kajian perubatan yang diterbitkan pada Jun 1996, pesakit-pesakit yang lebih tua, yang menjalani program penjagaan kesihatan tulang belakang telah berkurangan perbelanjaan perubatan perkhidmatan penjagaan kesihatan seperti ubat-ubatan preskripsi, rumah kejururawatan dan hospital.

Kajian Perbadanan Rand geriatri telah menyebabkan angka mengejutkan. Ia telah mendapati bahawa kira-kira 96 peratus daripada penerima menggunakan penjagaan kesihatan tulang belakang telah hidup dari rumah kejururawatan dalam 3 tahun sebelum kajian ini dilakukan. Penerima tidak menerima apa-apa penjagaan kesihatan tulang belakang, dan juga tidak menggunakan perkhidmatan rumah jagaan kejururawatan, menghasilkan 81 peratus. Oleh itu, 15 peratus disimpan perbelanjaan rumah jagaan kejururawatan melalui penjagaan kesihatan tulang belakang.

Hospital digunakan, 74 peratus penerima dengan berhati-hati tulang belakang tidak membayar bil-bil hospital dalam 3 tahun sebelum kajian itu. Berbeza dengan rakan sejawatannya 53 peratus, perbezaan adalah 21 peratus Kumpulan tidak menghabiskan wang pada perkhidmatan hospital.

Satu berita baik ialah kerja-kerja penjagaan kesihatan tulang belakang

87 peratus daripada individu-individu yang menerima rawatan pembetulan tulang belakang yang semulajadi dilaporkan baik untuk kesihatan secara keseluruhan yang cemerlang dan kurang tidak lebih kembali kesakitan. Hanya 68 peratus daripada Kumpulan tanpa penjagaan tulang belakang dianggap kesihatan mereka baik sangat baik.

Penjagaan tulang belakang merupakan satu pelengkap serta cara perubatan alternatif, menumpukan kepada pencegahan atau rawatan dan malah diagnosis keadaan dan gangguan pada sistem muskuloskeletal. Sistem badan layak namanya mouthful kerana ia terdiri daripada tulang-tulang, rawan, otot, ligamen dan tendon. Fungsi utamanya: perlindungan daripada organ-organ yang penting, sokongan dan badan, keadaan pergerakan.

Beberapa penyakit badan boleh disambungkan ke dysfunctions di tulang belakang, terutama apabila gangguan rangka dan articular. Juling tulang belakang atau menggalakkan subluxations sering undetected yang terlepas pandang, khususnya Bilakah satu penyakit tertentu yang didiagnosis. Apabila sakit belakang yang kronik dan sakit kepala yang kronik adalah antara simptom-simptom, ia juga adalah yang terbaik untuk menerima penjagaan kesihatan tulang belakang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *