Penjagaan kesihatan pembaharuan-apa ia bermakna bagi rakyat Amerika

Penjagaan kesihatan pembaharuan-apa ia bermakna bagi rakyat Amerika

Lebih dan lebih lagi kita mendengar tentang pembaharuan penjagaan kesihatan dan belum ada sangat sedikit orang yang faham makna semua ini. Itulah mungkin kerana nama tidak mengelirukan, ianya menunjukkan satu perubahan yang amat diperlukan dalam sistem penjagaan kesihatan AS. Sebenarnya Walau bagaimanapun, satu-satunya perkara yang telah berubah adalah siapa yang membayar untuk itu dan yang dilindungi.

Pembaharuan penjagaan kesihatan, kerana itu disebut, adalah pelepasan yang dialu-alukan bagi mereka yang tidak mampu insurans kesihatan bagi apa-apa sebab. Dua sebab-sebab yang paling biasa adalah sumber-sumber kewangan atau perkara-perkara kesihatan yang sedia ada. Pembaharuan ini, sebab mereka akan memberi semua orang, tanpa mengira status, liputan penjagaan kesihatan.

Pelan baru ini tidak menghilangkan liputan penjagaan kesihatan kepada sesiapa sahaja, termasuk mereka yang mempunyai keadaan atau penyakit; yang mengancam nyawa Semua orang akan dilindungi. Setiap warga negara Amerika Syarikat, tanpa mengira status peribadi, akan sama-sama kelayakan dan tiada siapa akan menolak atau berpaling untuk penjagaan kesihatan.

Terdapat kebimbangan mengenai pelan baru ini Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk menyedari bahawa dengan menambah orang tambahan tersebut ke dalam sistem penjagaan kesihatan ini akan meningkatkan kos terutamanya apabila anda akan sekarang akan termasuk orang-orang yang mempunyai masalah kesihatan yang serius dan mereka yang tidak telah menerima penjagaan kesihatan yang berkala. Ini teori akan seimbang oleh semua orang-orang yang sihat dan akan kononnya baki keluar, tapi ramai individu yang kini dilindungi dan bekerja serius khuatir mengenai bagaimana ini akan semua bekerja dan berapa banyak tambahan ia akan menggulung bernilai mereka.

Menggunakan istilah yang mengelirukan atau nama seperti pembaharuan dalam penjagaan kesihatan untuk menggambarkan apa yang ia benar-benar adalah: rancangan Kesihatan Nationalized dan akan membawa dengannya, unik set sendiri masalah. Ia adalah sangat mengelirukan, tidak kira bagaimana anda melihat. Negara-negara lain yang telah menyesuaikan jenis penjagaan kesihatan ini telah mengalami satu hugh ketidakseimbangan antara penjagaan yang diperlukan dan keupayaan profesional penjagaan kesihatan untuk bersaing dengan permintaan. Waits panjang untuk melihat pakar dan kurang daripada mencukupi bilangan doktor untuk melihat pesakit seolah-olah masalah seragam dengan jenis penjagaan kesihatan ini. Mengapa penggubal undang-undang Amerika Syarikat tidak boleh melihat trend negara-negara lain yang akan bergerak dari satu sistem penjagaan kesihatan yang nationalized, kerana ketidakcekapan ia mencipta dan menyediakan, adalah beyond belief untuk ramai rakyat yang mengundi. Kenapa sebuah negara yang maju seperti Amerika Syarikat akan mengambil satu langkah ke belakang mengenai penjagaan kesihatan?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *