Penjagaan haiwan kesayangan-de-bagaimana untuk tekanan kucing anda?

Penjagaan haiwan kesayangan-de-bagaimana untuk tekanan kucing anda?

Ramai orang mendapati sukar untuk percaya tetapi haiwan kesayangan boleh merasa kesan tekanan. Pada masa malah, haiwan hanya terdedah kepada tekanan sebagai manusia dan mereka perlu menghilangkan tekanan untuk berasa baik dan pergi tentang rutin harian mereka. Jika kucing anda menunjukkan tanda-tanda stres, Terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk menjadikan kucing anda berasa lebih baik. Berikut adalah apa yang anda boleh lakukan untuk menjaga lebih baik kucing mereka.

Haiwan kesayangan kucing anda tertekan

Apa-apa kerja lebih baik daripada hastakarya untuk menghilangkan tekanan haiwan kesayangan. Deria sentuhan pergi jauh sangat. Kucing terutamanya gemar sangat ia. Perlahan-lahan caressing mereka boleh melegakan tekanan pada saraf mereka dan memadam semua ketegangan. Kucing anda akan purring dalam masa yang singkat.

Bermain-main dengan kucing anda tertekan

Kadang-kadang semua keperluan kucing anda adalah sedikit perhatian. Dia telah menunggu di rumah sepanjang hari untuk anda kembali. Bunyi pintu di buka dengan baik mungkin bahagian terbaik dari hari kucing anda. Meluangkan sedikit masa bersama kucing anda tidak hanya akan berasa tenang, kajian telah menunjukkan bahawa ia juga boleh memanjangkan hayat.

Muzik untuk kucing anda tertekan

Muzik bukanlah hanya untuk kita. Haiwan bertindak baik juga. Meletakkan apa-apa muzik yang anda biasa mendengar semasa berehat. Peluang adalah bahawa haiwan kesayangan anda juga akan bertindak dan berasa tenang. Selain itu apa lebih baik cara untuk bon dengan haiwan kesayangan anda berbanding dengan mendengar kepada muzik yang sama?

Aroma untuk kucing yang tertekan

Wangian yang bagus serta-merta boleh mengangkat sesiapa pun mood. Begitu juga haiwan kesayangan juga. Pheromones adalah sebatian kimia yang dapat merasakan di kucing oleh organ hidung bahagian belakang hidung. Mereka menggunakannya untuk komunikasi dan boleh digunakan untuk menghilangkan tekanan mereka dan membuat mereka berasa tenang. Mereka juga disyorkan oleh kebanyakan Veterinar.

Sedikit pendedahan Luaran

Kucing terutamanya di dalam rumah tetapi pendedahan luaran yang sedikit boleh mengangkat mood mereka dan menjadikan mereka berasa lebih baik. Ramai enggan meninggalkan haiwan kesayangan mereka di luar seperti di belakang rumah kerana kebimbangan keselamatan dan kesihatan. Salah satu cara untuk memberi sedikit pendedahan luaran kucing adalah untuk hanya biarkan ia melihat luar melalui tingkap. Kucing suka duduk membuat pengstrukturan tetingkap untuk jam dan menikmati pemandangan.

Elakkan diri daripada merokok di hadapan haiwan peliharaan

Kucing hanya tidak suka bau rokok. Asap yang infested nafas yang haiwan kesayangan pemilik meniup ke arah kucing mereka dapat mengenali akan sebab mengapa mereka merasa tertekan di tempat pertama. Kucing adalah sensitif kepada perkara-perkara tersebut. Oleh itu penjagaan haiwan kesayangan yang baik ia adalah sentiasa terbaik untuk merokok di luar, dari kucing anda dan basuh mulut anda itu.

Haiwan kesayangan adalah ahli keluarga yang sangat penting dan ia adalah penting bagi pemilik haiwan kesayangan perlu bertimbang rasa perasaan mereka dan mengambil tindakan yang sewajarnya agar mereka merasa selamat dan di rumah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *