Penjaga – Orange County

Penjaga – Orange County

Dengan situasi kewangan di Amerika Syarikat dengan cara yang ia adalah pada masa ini dan perlu menetapkan hal-ehwal luar, penjagaan kesihatan mengambil backseat, terutamanya penjagaan jangka panjang. Keadaan pinjaman gadai janji sudah pasti, perlu berhati-hati perhatian tetapi apa yang berlaku kepada penjagaan kesihatan. Situasi dalam penjagaan kesihatan utama di Orange County ini masih goyah untuk mengatakan sekurang-kurangnya. Penjaga keluarga pun perlu berurusan dengan banyak dari segi perancangan harta pusaka, menavigasi maze Medicare dan Medicaid, serta memegang pekerjaan bagi banyak memerah generasi wanita.

Kebenaran is, America sebagai sebuah negara penuaan. Pertama daripada generasi yg mengiklan sesuatu bayi beralih 65 tahun 2013. Dengan penuaan Amerika, kita perlu meluaskan jumlah penyelesaian penjagaan kesihatan rumah yang disediakan untuk warga tua. Ini bermakna lebih banyak wang tunai dan program peguam, urusan hidup dibantu berkembang, atur cara hidup masyarakat yang lebih banyak dan dewasa jagaan harian. Agensi-agensi kesihatan rumah tidak untuk semua orang. Benar, ia adalah penyelesaian yang lebih dari segi kewangan yang berdaya maju berbanding rumah kejururawatan, yang boleh dikenakan bayaran sehingga 70 ribu ringgit setahun.

Semua orang ingin bersara dan usia dalam keselesaan rumah sendiri. Tidak ramai orang mahu umur di rumah penjagaan. Masalah dengan agensi-agensi kesihatan rumah adalah terhad skop tanggungjawab Penolong setiap dibenarkan untuk melayan. Banyak agensi-agensi kesihatan rumah mempunyai kriteria yang ketat yang termasuk perkara-perkara seperti penjagaan usus dan membantu dengan tiub trach, kedua-dua perkara yang penting dalam keluarga dengan MS atau lain-lain penyakit mental impairing. Terdapat beberapa pilihan alternatif yang menggaji secara bebas, mengupah keluarga atau jiran-jiran jika keadaan membenarkan ia. Apabila anda menganggap penjagaan rumah, pertimbangan utama adalah kewangan dan penjagaan berkualiti yang anda terima. Apakah opsyen pembiayaan anda? Adakah anda memerlukan Perkhidmatan jururawat profesional mahir cara menaip penjagaan? Apakah had-had fizikal?

Pembiayaan

Medicare
Medicare akan membayar sebahagian daripada kos rumah jagaan kejururawatan anda jika anda sedang mencari untuk rawatan rapi yang lebih banyak, di bawah keadaan yang terhad, jika anda seorang waris Medicare. Untuk layak untuk ini, anda mesti menerima Perkhidmatan daripada Medicare yang diperakui kejururawatan rumah, selepas tempoh berada di wad. Penginapan hospital yang layak adalah sekurang-kurangnya tiga hari. Menghubungi anda Medicare fiskal pengantara atau insurans kesihatan Negeri bantuan Program di negeri anda untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pembayaran Medicare. Ini melindungi kesihatan rumah Walau bagaimanapun.

Medicaid
Terdapat beberapa pilihan utama kesihatan yang boleh dibayar oleh Medicaid. Bagi orang-orang dengan aset terhad atau pendapatan, Medicaid, iaitu Negeri dan Persekutuan program, boleh membayar sebahagian besar kos perubatan anda. Kelayakan adalah berbeza dari Negeri-Negeri. Untuk mengetahui lebih lanjut hubungi bantuan insurans kesihatan Negeri Program di negeri anda atau hubungi Medicaid Negeri.

Sumber-sumber peribadi
Kira-kira separuh daripada orang-orang dalam homecare membayar perbelanjaan mereka daripada simpanan sendiri. Terdapat kes-kes tertentu di mana keluarga menghabiskan turun untuk melayakkan diri untuk Medicaid.

Pelan Pengurusan Kesihatan
Kecuali rumah kejururawatan mempunyai kontrak dengan pelan ini, pelan pengurusan kesihatan tidak akan membantu membayar kos. Begitu juga rumah penjagaan kesihatan.

Insurans tambahan Medicare
Insurans ini adalah peribadi dan juga dikenali sebagai Medigap kerana ia membantu membayar jurang dalam liputan Medicare. Ia membantu membayar jurang seperti co-insurances atau deduktibel. Kebanyakan rancangan Medigap membantu membayar untuk penjagaan kejururawatan berkemahiran, tetapi ini hanya berlaku apabila penjagaan dilindungi oleh Medicare. Banyak orang menggunakan insurans Kumpulan majikan atau insurans penjagaan jangka panjang mereka untuk menampung kos rumah jagaan kejururawatan.

Insurans penjagaan jangka panjang
Ini juga adalah insurans peribadi yang perlu dirancang lama sebelum memerlukan penjagaan jangka panjang. Dengan insurans ini, kos dan faedah yang benar-benar berbeza. Untuk maklumat lanjut hubungi Persatuan Kebangsaan insurans Pesuruhjaya. Ia menawarkan sebuah penerbitan percuma yang dipanggil “Panduan pembeli insurans penjagaan jangka panjang”. Anda juga boleh mendapatkan maklumat lanjut dengan menghubungi 1-800-Medicare.
Apa pun adalah kes kewangan anda biasanya boleh mendapat pembiayaan untuk dengan bantuan Penasihat berpengalaman.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *