Penipuan Waiora–ianya palsu?

Penipuan Waiora–ianya palsu?

Waiora telah dimulakan pada tahun 2004 oleh Stan Cherelstein dan batu Eddie. Mereka mendakwa Sastera Syarikat bahawa semasa pengurusan mempunyai lebih daripada 130 tahun ex; perience “langsung jualan dan hidup sihat industri.”

Objektif saya adalah bukan untuk borang penghakiman bagi atau terhadap Syarikat ini, pengurusan, atau produk. Sebaliknya, ia menawarkan maklumat kepada orang-orang yang telah mendengar tentang penipuan Waiora, dan sedang mencari perniagaan dari rumah yang boleh dipercayai.

Waiora di risalah Syarikat: “kami adalah satu-satunya syarikat yang menyediakan lebih daripada 150 hidup-pati nutrien dalam produk ‘satu ditembak sehari’ (EDN) – menyediakan 100 peratus daripada yang disyorkan elaun harian (RDA) vitamin dan mineral yang penting untuk kesihatan. Kami adalah satu-satunya dengan zeolite diaktifkan, cecair produk yang (NCD) yang menyahtoksin badan – menghapuskan toksin dan bahan kimia yang kita terdedah kepada tiap-tiap hari dan telah terdedah kepada bagi seluruh kehidupan kami. Dan, kita satu-satunya syarikat yang telah dipatenkan jalan Lot hibrid cendawan–revolusi imun penambah (Agari emas) yang sangat kuat dan ia sedang dikaji oleh Institut Kebangsaan kesihatan.”

Ada satu penipuan Waiora? Mari kita lihat tiga bidang dalam soalan: 1) produk, penyelidikan 2) saintifik, dan 3) Pengurusan.

Soalan Waiora penipuan #1: produk

Waiora, pengurusan dan pengedar sambutan hangat mengenai produk. Tidak semua orang bersetuju. Penasihat Stok Penny–Timothy Sykes–menulis, “Jika ada yang masih berminat untuk penipuan MLM-zeolite-Waiora yang dilakukan oleh Waiora dan mereka yang tertanya-tanya-tambahan-gunung berapi penipuan dipanggil NCD, ambil perhatian bahawa Lifelink farmaseutikal Inc. yang memegang paten produk Zeolite, Dr. Harvey Kauffman adalah pada masa ini beberapa Waiora (dan saintis phony dan plagiarist Ketua Dietsch) atas pencabulan paten.”* (2009 Nota: tuntutan ini mungkin telah dibayar.) .

Jonathan Treasure menulis: “Marilah kita menjadi jelas di sini. Berkaitan dengan kanser, zeolite adalah milik dalam kategori manggis, jus plus, noni dan semua trend produk lain yang dipasarkan sebahagian besarnya berasaskan kewangan berminat ‘pengedar’ yang tidak mempunyai latihan produk klinikal, saintifik atau semula jadi atau kepakaran tetapi yang mempunyai kepentingan dalam promosi produk yang sama. Ini tidak terbukti ejen-ejen yang terapeutik – tempoh. ” Beliau juga menulis: “.. .keseluruhan utama dunia sebenar penggunaan barangan adalah seperti yang murah Buang pengganti arang teraktif dalam mengeluarkan logam toksik daripada air sisa industri di negara-negara dunia ketiga yang tidak mampu yang berkesan daripada arang kerana kos kitar semula yang mahal. Bahan-bahan utama yang bukan organik (ia adalah tanah abu gunung berapi) terutamanya aluminium dan silikon; kedua-dua elemen ini akan dikaitkan dengan ketoksikan yang penting pada manusia. 24 Feb 2006. )**.

Soalan Waiora penipuan #2: penyelidikan

“Penulis Jake Reimer daging tanpa debunks kelayakan Rik Dietsch, Waiora yang kononnya Ketua Penasihat Saintifik yang dikarang ‘Saintifik penyelidikan dokumen.’ Tetapi amat lucu fail pdf yang kemas dari Reimer paparan Dietsch di dokumen sebelah-menyebelah dengan ABSTRAK artikel-artikel yang beliau benar-benar dipotong dan ditampal untuk ‘menulis’ artikel beliau.” (April 14, 2007) **

Penulis Jonathan Treasure berkata: “Dietsch itu, nampaknya seorang graduan kimia yang disifatkan sebagai satu”Adjung”di Universiti Florida Atlantik dalam Jabatan yang berterusan pendidikan perniagaan. Tidak mengikut Laman web Universiti itu, di mana terdapat no mengesan Nya. Mungkin downliner zealots perlu melihat ke dalam bahagian hadapan bangunan ini yang jelas pseudo-scientific respectability dan Encik Dietsch kelayakan sebelum mereka menolak produk MLM mereka dan membuat tuntutan antikanser yang berdasarkan ini phony “berkuasa” dan mereka kertas putih yang Remeh dengan tuntutan fabrikasi kajian tentang penawar kanser.”**

Soalan Waiora penipuan #3: Pengurusan

Waiora Syarikat Sastera Negeri:

“Anda tidak akan meminta seorang tukang paip untuk membaiki Pendawaian Elektrik anda. Namun sesetengah syarikat menggunakan logik yang sama dengan pasukan pengurusan mereka – membawa Eksekutif dari industri berkaitan untuk menjalankan operasi pemasaran rangkaian mereka. Bukan di Waiora. Pasukan Eksekutif dan pengurusan yang mahir di mana ia dikira – dalam menjalankan operasi yang menguntungkan, bebas hutang, yang menguntungkan dan selamat untuk pengedar kami. Dengan gabungan pengalaman lebih 130 tahun dalam pemasaran rangkaian yang berjaya, kami adalah satu pasukan yang didorong dan khusus untuk membantu anda berjaya. Apabila anda menyertai Waiora, anda hanya tidak menyertai sebuah syarikat – anda sudah menjadi sebahagian daripada keluarga kita.”

Kaunter saham Penasihat Timothy Sykes:

“Baik ‘ ole Stan Cherelstein Presiden & CEO MLM Waiora dan berwarna-yang agak warni lepas penuh penipuan caj & FTC pengiklanan palsu. Beliau merupakan pengawal bagi Phar-Mor semasa tempoh apabila Syarikat embezzled beratus-ratus juta dolar, dan kemudiannya didakwa oleh pelabur.”*

8 Nov 1994.)

“Kisah Phar-Mor adalah kisah penipuan, salah satu yang terbesar dalam sejarah korporat, tetapi ianya juga Main moral yang moden, di mana sebelum ini orang-orang yang jujur, mengupah lebih atau kurang secara rawak, dialami penipuan selama bertahun-tahun.”***

Stan Cherelstein adalah pengawal bagi Phar-Mor pada masa itu. Ketika ditemuramah oleh LENDER, dia berkata, “kami mempunyai kabinet yang disumbat dengan pemeriksaan yang diadakan di syarikat yang telah dijana daripada sistem akaun perlu dibayar, tetapi kami tidak dapat menghantar mereka kerana jika kami dihantar mereka, cek telah bangkit. Jadi mereka disimpan ketidakhadiran dan ketidakhadiran.”***

Ada satu penipuan Waiora? Masa depan keluarga anda boleh terjejas oleh kesimpulan anda. Sila lakukan kajian anda sendiri sebelum melabur masa dan wang dalam mana-mana perniagaan yang baru. Saya pasti ada. Selepas banyak penyelidikan, saya dapati perniagaan yang bekerja dengan sempurna bagi saya. Saya berharap perkara yang sama untuk anda.

Rujukan:
* Timothy Sykes Online: Oktober 2009
** Herblog. Penulis Jonathan Treasure Mac 2006
*** LENDER: Nov 8, 1994. “Sejak 1983, LENDER telah berkhidmat sebagai siri televisyen awam Amerika Perdana hal-ehwal awam.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *