Peningkatan populariti Deposit terus

Peningkatan populariti Deposit terus

Deposit langsung telah menjadi satu cara yang sangat popular bagi orang-orang yang mempunyai wang yang didepositkan ke dalam akaun bank mereka tanpa perlu benar-benar melawat bank. Deposit langsung adalah satu bentuk EFT yang berdiri untuk pindahan dana elektronik.

Apabila ia datang untuk mengarahkan deposit, majikan secara elektronik boleh mendepositkan cek gaji ke dalam akaun bank pekerja. Ini semua tetapi menghapuskan keperluan bagi kertas pemeriksaan dan lawatan ke bank untuk mendepositkan cek kertas tersebut. Di Amerika Syarikat deposit langsung telah menjadi sangat popular dengan pelbagai agensi dan majikan kerana ia mengurangkan jumlah masa yang mereka perlu berbelanja untuk menyediakan dan memberi risalah pemeriksaan kertas. Bagi sesetengah agensi, seperti pentadbiran keselamatan sosial, di mana berjuta-juta pemeriksaan perlu diproses setiap bulan, penjimatan ini boleh dramatik.

Selain SSA, lain-lain agensi kerajaan yang menggunakan deposit terus kerap termasuk pentadbiran Veteran, Perkhidmatan pengangguran Negeri, Perkhidmatan hasil dalaman dan berbagai agensi-agensi lain.

Jenis pemindahan elektronik ini mempunyai banyak kelebihan. Salah satu yang paling penting dan berguna kepada pengguna adalah bahawa deposit terus akan biasanya menghantar lebih cepat daripada pemeriksaan kertas yang akan didepositkan dengan tangan. Ini membolehkan pengguna akses yang lebih cepat untuk wang mereka.

Satu lagi kelebihan yang ramai pengguna berguna, terutamanya kepada warga tua, adalah bahawa deposit langsung tidak memerlukan perjalanan ke bank. Orang-orang yang tidak memandu atau yang tinggal dalam jarak yang baik dari bank mereka mencari ciri-ciri ini yang sangat baik.

Kebanyakan pengguna yang menggunakan direct deposit juga boleh dibahagikan supaya ada pergi ke dalam akaun memeriksa mereka manakala bahagian yang lain pergi ke dalam akaun simpanan atau akaun pasaran wang deposit mereka. Bagi individu-individu yang sering lupa untuk melakukannya atau tidak mempunyai disiplin untuk melakukannya sendiri, ini boleh menjadi satu cara yang sangat baik untuk mendapatkan wang ke dalam akaun simpanan secara tetap.

Untuk menetapkan deposit terus yang anda perlu lakukan beberapa perkara. Sudah tentu, anda akan perlu untuk melawat bank dan meminta mereka untuk panduan mereka pada EFT yang sediakan. Manakala kebanyakan proses adalah sama antara semua Bank dan Kesatuan kredit yang mungkin ada beberapa ciri-ciri unik yang bank anda menggunakan yang anda mungkin perlu tahu tentang. Anda juga perlu melawat dengan majikan anda perakaunan atau Jabatan sumber manusia untuk menyediakan akaun deposit langsung. Apabila anda melawat dengan perakaunan telah cek dengan anda kerana mereka akan perlu untuk mengetahui nombor akaun anda dan nombor penghalaan.

Jika anda ingin sediakan deposit terus dengan agensi kerajaan dengan nasihat yang terbaik adalah untuk memanggil agensi dan mendapatkan keperluan mereka terus dari mereka. Dalam kebanyakan kes, anda akan melihat bahawa ini adalah mudah untuk dilakukan, dan ini boleh dilakukan melalui telefon.

Deposit terus popular di AS sebab-sebab dan sebab itu ia berfungsi. Dengan teknologi hari ini pemindahan dana elektronik pendahuluan adalah selamat dan pantas dan mereka boleh menjimatkan banyak masa. Mereka mudah untuk menubuhkan dan mereka boleh memberikan wang anda untuk anda lebih cepat berbanding kaedah tradisional menggunakan pemeriksaan kertas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *