Penilaian Kesihatan bulanan: Rahsia sebenar untuk kesihatan yang baik

Penilaian Kesihatan bulanan: Rahsia sebenar untuk kesihatan yang baik

Worldometers.info, satu inisiatif statistik masa nyata, mendakwa bahawa terdapat lebih daripada 1,159,476,519 orang-orang yang gemuk di seluruh dunia. Selain itu, jumlah ini semakin meningkat setiap tiga saat! Obesiti, selain membuat anda terdedah kepada masalah kesihatan seperti, penyakit jantung, kencing manis dan kanser, juga boleh merosakkan diri anda. Oleh itu, penilaian kesihatan bulanan yang tetap adalah wajib untuk anda kesejahteraan fizikal dan psikologi.
Jadual kerja yang sibuk dan mencabar kehidupan keluarga adalah mungkin antara dua penting sebab kebanyakan orang yang tidak memberi perhatian kepada kesihatan mereka. Walau bagaimanapun, Adakah anda tahu bahawa anda boleh mencegah obesiti dan masalah kesihatan yang berkaitan dengan melaksanakan hanya 30 minit setiap hari? Penilaian Kesihatan oleh profesional yang amat disyorkan untuk mereka yang mempunyai sedikit atau tiada masa untuk diri mereka sendiri kerana pakar akan menawarkan profil kesihatan yang terperinci, individu.
Faedah-faedah penilaian kesihatan secara bulanan
Penilaian Kesihatan bulanan yang akan membuat anda dikemaskini tentang kesejahteraan umum anda yang berdasarkan gaya hidup dan keperluan profesional. Keseluruhan penilaian kesihatan juga akan memaklumkan anda tentang lebihan yang anda mungkin akan teringin secara tidak sengaja dan yang boleh mencemarkan keadaan fisiologi anda. Usaha tersebut akan memudahkan dua perubahan-perubahan yang sangat penting:
Dorongan untuk makeover kesihatan dan gaya hidup: program penilaian kesihatan yang baik akan melibatkan analisis darah, indeks jisim badan, kolesterol, gula, lemak badan, ketinggian dan berat badan. Di samping itu, ia akan menilai gaya hidup anda dan mengesan faktor-faktor risiko termasuk, merokok dan minum, bahaya, tabiat makan yang miskin dan kekurangan latihan yang kerap. Pengetahuan tentang apa-apa kelemahan dalam gaya hidup dan kekurangan anggota badan anda akan memandu anda ke arah menjaga kesihatan anda.
Pengesanan dan pencegahan penyakit dan gangguan: kadang-kadang risiko kesihatan berbohong dalam faktor-faktor yang kebanyakan orang gagal untuk notis; sebagai contoh, Penyaman pencemaran, pencemaran air dan UV sinar pendedahan. Dengan harga terus penjagaan kesihatan meningkat daripada kawalan, penilaian kesihatan bulanan telah menjadi mandatori adalah hendak menjimatkan kos tambahan. Profesional kesihatan akan dapat menawarkan anda penilaian yang betul dan data yang tepat tentang keperluan penjagaan kesihatan anda di samping mencadangkan kaedah-kaedah penyimpanan dari faktor-faktor risiko yang berharga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *