Pengurusan penyakit kencing manis dan penjagaan kesihatan

Pengurusan penyakit kencing manis dan penjagaan kesihatan

Saya makcik besar yang digunakan untuk “menguruskan” penyakit kencing manis beliau dengan mengikis off aising sebelum merawat dirinya untuk sekeping kuih. Dia dan suaminya telah diadakan tiga yang mendalam doktor mereka dan tinggal di kawasan luar bandar, tidak mempunyai banyak pilihan untuk mendapatkan rawatan. Tidak perlu dikatakan, Maude makcik pula tidak hidup keluar tahun senja dia selesa kerana dia mungkin mempunyai.

Warga tua hari ini mempunyai lebih banyak pilihan untuk pengurusan kencing manis. Terdapat begitu banyak maklumat dalam talian, sesetengahnya lebih boleh dipercayai daripada yang lain. Walau bagaimanapun, kajian yang teliti boleh membantu menjadikan hidup dengan diabetes lebih selesa dan mudah. Di samping itu, Terdapat beberapa alat-alat yang disediakan untuk membantu mengurus dan memantau seseorang kencing manis keadaan di rumah. Sama ada anda mempercayai orang-orang “doktor darn” atau tidak, ia adalah sentiasa penting untuk berada di bawah jagaan doktor, tetapi setiap hari memantau tahap glukosa boleh dikendalikan cukup mudah. Monitor glukosa yang sedia ada, serta murah. Ia adalah penting untuk tahu seseorang paras glukosa darah dan pemeriksaan itu. Warga emas menjalankan risiko yang lebih besar bagi reaksi untuk rendah gula dalam darah (hipoglisemia). Monitor lain yang berguna untuk di rumah adalah salah satu untuk memeriksa tekanan darah. Walaupun lebih mahal daripada pemantauan glukosa, ini, juga, adalah penting, kerana tekanan darah tinggi boleh membawa kepada penyakit jantung, punca nombor satu kematian bagi Penghidap kencing manis.

Hasil daripada ini di rumah pemantauan bantuan doktor merawat pesakit kencing manis lebih berkesan. Ubat-ubatan adalah penting, tetapi tahap boleh dikurangkan melalui Ijazah yang lebih tinggi daripada senaman dan penjagaan yang lebih dengan diet seseorang. Walaupun orang-orang yang mana “diet” adalah perkataan dirty boleh mencari Resipi kencing manis yang lazat secara dalam talian atau dalam buku masakan khas. Bekerja senaman ke hari, malah sesuatu yang mudah seperti berjalan kaki pagi, benar-benar menjadi lebih penting dalam kesihatan secara keseluruhan sebagai satu peringkat umur. Membuat pilihan yang lebih baik dalam pengurusan hidup boleh membawa kepada kehidupan yang bahagia, panjang, soalan bebas dari komplikasi yang berkaitan dengan kencing manis.

Memainkan peranan aktif dalam perancangan hidup yang sihat untuk mereka yang mempunyai penyakit kencing manis adalah penting bagi warga tua. Daripada perasaan dikhianati oleh sebuah badan penuaan yang tidak lagi berfungsi seperti yang dikehendaki, senior boleh berbangga dengan kemajuan melalui kawalan senaman dan diet. Mengikut kaedah-kaedah yang mudah untuk ubat-ubatan, senaman dan pemakanan untuk pesakit kencing manis boleh tahun emas kanan dengan adanya ganjaran, banyak lebih-lebih lagi daripada hanya berasa Mulia untuk mengikis off aising yang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *