Pengudaraan bangunan

Pengudaraan bangunan

Sistem pemulihan tenaga telah menjadi satu cara yang popular untuk haba sejuk rumah serta bangunan-bangunan komersial. Aplikasi pemulihan tenaga biasanya menggunakan dua peminat yang memberikan udara melalui penukar haba yang “melayan” udara oleh Pemanasan atau penyejukan ia sebelum ia memasuki bangunan. Buffalo Blower plenum peminat melengkung ke hadapan biasanya digunakan untuk aplikasi pemulihan tenaga dan menawarkan pelbagai prestasi dan fleksibiliti. Bilik penjana memerlukan pelbagai peminat untuk mengoptimumkan prestasi penjana dan lain-lain peralatan. Kipas ekzos digunakan untuk menghalang pembentukan haba dalam Bilik generator, manakala bekalan peminat akan digunakan untuk membekalkan udara segar untuk pembakaran dan prestasi penjana yang cekap. Saiz bilik, keterbatasan ruang dan keupayaan pemasangan akan menentukan jenis kipas yang diperlukan bagi setiap permohonan tertentu yang tepat. Sebagai sebuah pengeluar terkemuka bagi udara bergerak peralatan, Buffalo Blower menawarkan pelbagai jenis kipas untuk memenuhi spesifikasi bilik generator apa-apa.

Aci Lif memerlukan udara yang sepatutnya bergerak peralatan untuk menyediakan kawalan asap sekiranya berlaku kebakaran. Penekanan ini digunakan untuk mengelakkan asap daripada berhijrah menerusi aci Lif ke tingkat lain, sama seperti bagaimana peminat akan digunakan untuk mengawal asap di stairwells. Hari ini Lif penekanan sistem direka bentuk untuk membolehkan lif untuk digunakan oleh pasukan mendesak. Walau bagaimanapun, sesetengah sistem direka bentuk bagi pemindahan itu individu yang cacat. Manakala jumlah yang kecil asap dalam lif boleh diterima oleh anggota Bomba, merokok dalam lif dan laluan masuk dan keluar yang tidak boleh diterima. Buffalo Blower lengkap menawarkan asap dan haba ekzos peminat akan dipercayai untuk aci Lif ekzos/penekanan dalam situasi kecemasan. Jambatan jet yang kemudahan seperti di rumah digunakan oleh penumpang untuk menaiki kapal terbang komersial. Walaupun jambatan ini mudah alih dan harta alih, penggunaannya yang berterusan memerlukan satu ekzos kipas atau graviti ventilator untuk menghalang udara menjadi bertakung. Ventilator dan kipas menarik udara ke Jambatan dari terminal dan melalui jalan keluar yang kemudian habis melalui ventilator atau kipas. Kipas berkembar bandar menyediakan sejumlah exhausters bumbung emparan dan graviti ventilator pelepasan untuk jambatan jet ekzos aplikasi.

Garaj tempat letak kereta tertutup atau bawah tanah memerlukan pengudaraan untuk mengalih keluar pelepasan kenderaan yang berbahaya dan pencemaran lain, sambil menyediakan kawasan udara segar. Pengudaraan juga adalah keperluan sekiranya berlaku kebakaran untuk mengalih keluar asap dan untuk menyediakan akses yang jelas untuk ahli bomba. Ekzos dan membekalkan peminat digunakan bersama-sama dengan ductwork untuk mengedarkan udara sepanjang garaj tempat letak kenderaan, menyediakan satu sistem yang sama untuk mengawal pencemaran dan asap. Kipas berkembar bandar mengeluarkan barisan lengkap peminat bersama paksi aliran yang direka untuk sistem pengudaraan garaj tempat letak kenderaan. Kipas ekzos tandas digunakan terutamanya untuk mengurangkan kelembapan dan mencegah pembentukan acuan. Seperti tandas biasanya menduduki ruang kecil, kipas ekzos tandas dianggap rendah dan secara amnya menyediakan tukaran udara 2 hingga 5 setiap minit. Kipas ini dipasang pada bumbung atau sejajar dengan sistem ductwork. Buffalo Blower menawarkan garis penuh emparan exhausters bumbung & dinding, peminat emparan sebaris dan ventilator ceiling & Kabinet untuk menampung semua keperluan tandas dan ekzos aplikasi.

Kipas ekzos di aras bumbung yang direka untuk mengeluarkan bau dan haba dari bangunan untuk meningkatkan keselesaan kualiti dan penghuni Penyaman. Kawasan-kawasan seperti kafeteria, bilik persalinan, Ruang pejabat, tandas dan gudang sering mempunyai keperluan unik yang ditetapkan oleh kod tempatan dan menggunakan pelbagai jenis kipas ekzos di atas bumbung. Untuk menampung ini pelbagai jenis persekitaran dan sistem pengudaraan, bandar Kembar menawarkan barisan lengkap produk untuk menyokong setiap permohonan ekzos atas bumbung. Aplikasi ini boleh terdiri daripada airstreams bersih dengan minimum penapisan untuk ketumpatan tinggi pejabat dan kemudahan penjagaan kesihatan yang perlu mematuhi peraturan-peraturan yang amat ketat. Graviti ventilator digunakan untuk menyamakan bangunan yang dicipta oleh peminat lain dalam sistem tekanan yang positif atau negatif. Ventilator ini menyediakan pengudaraan semulajadi dan digunakan untuk permohonan kemasukan dan bantuan. Twin City Fan menawarkan kedua-dua berputar aluminium dan hooded ventilator, menampilkan bayang yang rendah untuk bumbung-garisan rendah. Ventilator kecil penthouse disediakan apabila estetika tidak merupakan faktor yang penting dan mempunyai saluran extruded aluminium. Ekzos sidewall dan aplikasi bekalan memerlukan peminat panel untuk bergerak jilid besar udara pada tekanan statik yang rendah. Peminat Panel biasanya digunakan pada dinding kemudahan perkilangan dan gudang untuk membekalkan udara luar atau untuk mengeluarkan gas yang panas atau ganas dalam konfigurasi ekzos. Aplikasi lain yang biasa termasuk mengeluarkan karbon dioksida daripada hasil kemudahan penyimpanan, pengudaraan rumah hijau, dan garaj tempat letak kenderaan. Peminat Panel boleh dipasang secara terus ke panel dinding, yang sangat berguna apabila ductwork tidak perlu. Kipas setiap boleh disesuaikan untuk keperluan individu pelanggan, termasuk pembinaan aluminium atau keluli tahan karat, Motor bukti letupan, graviti atau merencatkan bermotor, Salutan tahan kakisan dan propellers sepenuhnya boleh diterbalikkan.

Kolam Renang Dalaman memerlukan udara yang bergerak peralatan udara berisi lembapan, mengakis dan berklorin yang meletihkan. Kipas dan sistem saluran mestilah direka untuk menahan unsur-unsur ini. Itulah sebabnya mengapa Buffalo Blower menawarkan pelbagai pilihan peminat dan bahan-bahan pembinaan, termasuk lapisan gentian kaca, aloi dan khusus untuk mencegah kakisan potensi yang dikaitkan dengan persekitaran ini.

Pengudaraan adalah komponen penting untuk mana-mana operasi perlombongan. Pengudaraan tidak mencukupi boleh mendedahkan pelombong kepada paras gas-gas yang berbahaya, partikel habuk dan haba yang melampau. Akibat daripada pendedahan yang berpanjangan kepada unsur-unsur ini boleh menimbulkan beberapa siri Kesihatan berkaitan dengan komplikasi. Kami memahami kepentingan memilih peralatan pengudaraan yang betul untuk memaksimumkan kualiti udara di lombong, yang adalah mengapa bandar Kembar menawarkan garis komprehensif produk-produk yang sesuai untuk aplikasi pengudaraan perlombongan yang paling ketat. Kami juga menawarkan banyak ciri-ciri Reka bentuk khas seperti unit bebas mencetuskan, Motor bukti letupan dan pengawal khusus. Stairwells sering laluan utama melarikan diri jika berlaku kecemasan kebakaran dan juga boleh dijadikan laluan utama akses untuk mendesak pasukan. Dalam zon kawalan asap ini, peminat akan digunakan untuk pressurize stairwells untuk menyekat penyusupan asap dengan mengekalkan tekanan positif di pintu stairwell tertutup. Peminat yang digunakan untuk stairwell penekanan direka untuk beroperasi pada tekanan cukup rendah supaya pintu boleh dibuka dengan selamat semasa pemindahan. Kerana Keselamatan penghuni adalah aspek yang paling penting apabila menghadapi suatu kecemasan kebakaran, bandar Kembar menawarkan barisan lengkap asap dan haba kipas ekzos yang direka untuk penekanan stairwell.

Stesen-stesen Perkhidmatan memerlukan sistem ekzos kenderaan untuk mengekalkan kualiti udara dalaman pelanggan dan pekerja. Sistem ini melampirkan paip ekzos kenderaan yang menarik pelepasan yang berbahaya keluar dari bangunan. Peminat yang digunakan dalam sistem ini akan dilampirkan kepada hos yang kecil dan mesti berupaya menghasilkan tekanan yang tinggi kerana halaju udara yang diperlukan untuk wasap ekzos. Buffalo Blower menawarkan pelbagai pilihan blowers tekanan yang padat dan peminat berbilah jejarian yang mampu memenuhi syarat-syarat tekanan tinggi kenderaan ekzos sistem.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *