Pengimbas badan di Lapangan Terbang – gambaran

Pengimbas badan di Lapangan Terbang – gambaran

Pengenalan pengimbas badan dalam beberapa Lapangan Terbang telah menjana banyak kacau. Di antara Lapangan Terbang ini melihat banyak trafik dengan pelbagai syarikat penerbangan yang beroperasi ke dan dari Lapangan Terbang ini. Beribu-ribu pengunjung perlu menempah penerbangan mereka murah dari Lapangan Terbang ini perlu menjalani proses pengimbasan tubuh penuh. Imbasan ini menjadikan maya jalur Cari jenis pengalaman dengan perbezaan yang tidak mempunyai akan pakaian anda. Sebaliknya, imbasan yang menjana imej bogel dalam badan, yang boleh dilihat oleh pegawai-pegawai Keselamatan.

Lapangan Terbang yang menggunakan pengimbas badan penuh

Badan penuh imbasan di Lapangan Terbang pertama kali diperkenalkan oleh Belanda. Perlahan-lahan banyak negara-negara lain mengamalkan amalan ini. Pelancong yang bercadang untuk menempah percutian yang murah mungkin berminat untuk melihat beberapa Lapangan Terbang Antarabangsa di mana badan penuh mengimbas telah dilaksanakan.

Lapangan Terbang Amsterdam Schipol (AMS)
Antarabangsa Gimhae/Busan (NANAH)
Antarabangsa Gimpo/Seoul (GMP)
Jeju International (CJU)
London Heathrow (LHR)
Lapangan Terbang Manchester (lelaki)
Moscow-Sheremetyevo Antarabangsa (SVO)
Paris-Charles de Gaulle (CDG)
Rome-Leonardo da Vinci/Fiumicino (FCO)
Antarabangsa Toronto Pearson (YYZ)
Tokyo-Narita International (NRT)
Antarabangsa Vancouver (YVR)

Kebaikan dan keburukan pengimbas badan penuh

Bahagian yang baik ialah bahawa mesin ini menjimatkan banyak masa. Bayangkan payah menempah penerbangan murah dan hilang padanya hanya kerana Keselamatan Lapangan Terbang memutuskan untuk meletakkan anda melalui carian jalur sebenar apabila anda telah pun tiba lewat di Lapangan Terbang selepas terperangkap di kesesakan lalu lintas lebuh raya M25. Penumpang tersebut mungkin tidak bernasib baik untuk mencari mana-mana penerbangan yang murah alternatif dan mungkin berakhir dengan membayar minit penerbangan terakhir melalui hidung mereka. Walau bagaimanapun, sebuah Mesin pengimbas akan hampir tidak mengambil masa 15 saat dan anda tidak akan mengalami indignity untuk undressing untuk memenuhi beberapa keperluan sekuriti, membawa kepada penerbangan terlepas. Di sebelah flip, Terdapat beberapa keburukan pengimbas badan penuh.

Kanak-kanak yang mengimbas

Jika anda mempunyai kanak-kanak di bawah umur 18 tahun dan merancang untuk membawa mereka untuk perjalanan udara di luar negara, anda perlu tahu bahawa pihak berkuasa Lapangan Terbang yang tertakluk pada anak kecil anda untuk imbasan penuh badan boleh sangat baik boleh melanggar undang terbitan lucah kanak-kanak di negara-negara mereka.

Privasi

Protes pengimbas badan terutamanya berkitar pada isu privasi. Selain mewujudkan imej bogel, mengimbas peranti juga boleh menunjukkan bahagian-bahagian badan yang memalukan seperti payudara tiruan dan betina, dan peralatan perubatan seperti kateter dan beg colostomy.

Kebimbangan Kesihatan

Pihak tertentu seperti Agensi Tenaga Atom Antarabangsa dan agensi tenaga nuklear telah mendakwa beberapa individu termasuk kanak-kanak dan wanita hamil mungkin berisiko daripada sinaran mengion ini pengimbas. Keraguan tentang ini pengimbas keselamatan juga telah ditimbulkan dalam rujukan kekurangan kajian jangka panjang mengenai risiko kesihatan pengimbas ini. Walau bagaimanapun, isu kesihatan adalah agak boleh dibahaskan dengan pihak tertentu lain sinaran Keselamatan berkuasa menyatakan bahawa mereka adalah sebahagian bukti-bukti yang menunjuk ke arah harmfulness ini pengimbas.

Banyak yang kontra berkaitan dengan pengimbas badan ini keluar nombor kebaikan, banyak pelancong masih mungkin sanggup melihat sisi positif yang berkaitan dengan keselamatan di Lapangan Terbang dan penerbangan. Ianya masih jauh dari jelas jika penumpang tersebut sementara yang setakat ini telah menempah tiket murah pada menyambung penerbangan melalui Lapangan Terbang ini akan memilih alternatif yang menghubungkan Lapangan Terbang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *