Pengharaman rokok adalah membahayakan kesihatan anda

Pengharaman rokok adalah membahayakan kesihatan anda

Dari sebelah dunia di mana saya panggil rumah manis saya, Semua Paket rokok mempunyai kata-kata dalam huruf tebal “pengharaman rokok adalah membahayakan kesihatan anda”.

Tetapi apa yang saya telah tidak faham mengapa sesetengah seseorang dengan fikiran waras yang mahu terus merosakkan kesihatan mereka.

Walaupun jika ada tidak perokok, ekonomi negara akan terjejas sangat, isu-isu kesihatan mestilah secara peribadi penting.

Satu perkara yang amat menyakitkan ialah hakikat bahawa orang-orang yang merokok pada masa kini adalah wanita dan lelaki harus sihat ibu dan bapa-bapa esok.

Apakah yang lebih banyak, ramai orang-orang yang merokok akan juga penagih alkohol sesuatu yang menambah kepada risiko kesihatan mereka.

Mengapa orang asap?

Jika anda bertanya kepada perokok yang berbeza mengapa mereka melakukannya lagi syarikat menghasilkan amaran bahaya yang terlibat, mereka akan memberikan anda sebab-sebab yang banyak.

Walau bagaimanapun, orang-orang yang saya berlaku untuk meminta memberi sebahagian daripada sebab-sebab ini:

Nama-nama yang tidak nyata

Yusri yang remaja berkata bahawa jika beliau tidak berasap, kemudian rakan-rakan beliau menginap tidak menganggap dia stallion seorang lelaki dengan kecergasan dan kelas. Dia memberi sebab-sebab yang sama untuk Petugasnya mewah dan minum. Seperti dia letakkan, rokok dan minum adalah sebahagian daripada berseronok dengan kawan-kawan yang muda seperti anda.

Apabila saya mendengar Sammy, seorang lelaki dalam keluarga yang batuk seperti pesakit batuk kering saya diminta untuk tahu mengapa beliau terus Merokok. Beliau berkata bahawa pengharaman rokok membawa anda ke dunia lain dengan cerucuk tiada bil-bil yang belum dibayar, tanpa kesepian atau kerap pergaduhan dengan isteri anda. Baginya, sedutan yang adalah seperti berada dalam semangat tenang yang tidak mengganggu tentang kesusahan dalam kehidupan moden ini.

Shirley adalah seorang wanita yang berkata bahawa rokok dan minum sahaja tetapi satu cara untuk mengalami kehidupan dari kedua-dua pihak. Dalam erti kata lain jika beliau rakan lelaki boleh melakukan sesuatu, maka dia boleh melakukannya lebih baik. Selain itu, beliau mengesahkan bahawa seorang wanita yang merokok kelihatan sukar dan Paria dari luar dan ia adalah sukar untuk dia akan mengambil kesempatan.

Jadi saya membuat kesimpulan bahawa rokok adalah berleluasa kerana seseorang mahu bersenang-senang, menunjuk-nunjuk, dan patut kalangan rakan, masalah dunia sebenar antara barangan banyak lain melarikan diri.

Ketagihan rokok yang bererti seseorang telah menubuhkan pergantungan tdk tertekan rokok ke titik di mana berhenti merokok akan menyebabkan reaksi emosi, mental atau fizikal yang teruk.

Kemudaratan Merokok Rokok

Sebagai pengeluar berkata, pengharaman rokok boleh merosakkan organ-organ dalaman anda, menyebabkan kanser dan kematian. Baca apa boleh berlaku kepada anda cantik dan sihat:

Mata

Bahan kimia dalam tembakau membahayakan makula-bahagian paling sensitif retina, bahagian mata. Minit saluran darah boleh pecah melalui makula, membawa kepada kemudaratan yang kekal.

Dipercayai hari penyelidikan menyatakan bahawa ada sebuah persatuan yang kuat antara rokok dan beberapa penyakit mata yang biasa, termasuk umur – berkaitan kemerosotan ARMD, glaukoma dan katarak.

Merokok punca abdi sendiri dan berfungsi menukar kanta dan retina kerana kesannya yang atherosclerotic dan kaedah temubual pada kapilari efferent.

Selain itu, ia meningkatkan pembentukan radikal bebas dan mengurangkan tahap antioksidan di dalam darah, jenaka aqueous dan tisu efferent. Akhirnya, rokok tetap boleh terus lebih membahayakan dan depan kebutaan yang kekal.

Mulut dan esofagus

Merokok adalah faktor risiko untuk semua kanser yang berkaitan dengan larynx, rongga mulut dan esofagus. Serius kes, menjadikannya sukar untuk menelan makanan pepejal kerana ini bahagian jenis shrinks.

Baca maklumat lanjut di laman web di bawah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *