Penghadaman yang baik boleh sama dengan kesihatan yang baik

Penghadaman yang baik boleh sama dengan kesihatan yang baik

Thistle susu adalah tumbuhan berbunga yang berasal dari Amerika Utara, Timur, dan kawasan Mediterranean Eropah, dan ia telah digunakan untuk tujuan perubatan sejak lebih 2,000 tahun. Hari ini, pakar-pakar dalam bidang perubatan memberitahu kami bahawa sebatian yang diekstrak daripada ia adalah terutamanya berkesan dalam merawat gangguan adrenal dan penyakit hati dan pundi hempedu.

Hati yang berfungsi dengan baik adalah penting bagi metabolis karbohidrat, lemak dan protein, dan kebanyakan hormon dan enzim yang badan kita memerlukan pencernaan yang betul dan detoksifikasi disintesis atau disimpan di dalam hati. Malangnya, ia boleh rosak oleh toksin yang kita makan dengan makanan kita dan menyerap dari alam sekitar, mengakibatkan perubahan dalam membran sel yang menghalang proses ini. Apabila sistem badan untuk meneutralkan toksin-toksin ini menjadi overpowered atau gagal sepenuhnya, mereka mula terkumpul dalam tisu-tisu hati, dan ia boleh mengakibatkan penyakit seperti hati berlemak, sirosis, hepatitis, kanser, atau sistem imun yang tidak berfungsi.

Bagaimana susu thistle berfungsi untuk menyembuhkan

Silymarin, antioksidan yang kuat, adalah bahan aktif dalam produk thistle susu yang menghalang kerosakan sel-sel hati yang baru dari pelbagai toksin dan mengurangkan keradangan dalam orang-orang yang berurusan dengan hepatitis. Di Eropah, thistle susu biasanya ditetapkan untuk pesakit-pesakit yang mengambil ubat-ubatan yang terdapat untuk hati menyebabkan kerosakan, dan orang-orang dengan sirosis kerana sebelumnya penyalahgunaan alkohol boleh juga dirawat dengan ekstrak thistle susu ini. Ringkasnya, ia digunakan secara meluas kerana ia melindungi hati dan meningkatkan berfungsi juga.

Thistle susu juga telah hampir tidak menjejaskan sampingan dan boleh digunakan pada sebarang usia (yang lagi plus), kecuali mungkin sederhana dengan reaksi-kelonggaran usus secara ringkas sebagai hati berfungsi meningkatkan dan tambahan hempedu dihasilkan. Walau bagaimanapun, orang-orang yang alah kepada daisies, kiwi, artichokes, thistle biasa atau tumbuh-tumbuhan aster yang berkaitan harus mengelak daripada thistle susu kerana potensi untuk kejutan anaphylactic.

Kepentingan pembersihan usus

Kebanyakan orang mengalami sembelit atau cirit-birit dari masa ke semasa, dan berkenaan Kesihatan pencernaan, mereka juga tidak sedar bagaimana penting usus besar pembersihan boleh kerana ini bukanlah satu topik yang mereka Bincangkan secara bebas.

Mengurangkan masalah sembelit adalah manfaat besar pembersihan usus besar betul. Kerana tabiat makan yang miskin, diet rendah-serat, kekurangan nutrien, atau kegagalan untuk minum air yang cukup, dinding usus menjadi dibarisi dengan plak-seperti bahan yang tidak sihat. Dalam situasi ini, lemak boleh menjadi tengik, protein boleh putrefy, dan karbohidrat boleh penapaian, tetapi pembersihan kolon boleh membantu membuang mereka dan membantu dalam menyelesaikan masalah kejanggalan.

Cirit-birit biasanya disebabkan oleh toksin, dan penggunaan colonics adalah amat disyorkan untuk remedying masalah itu juga. Jika anda akan berselang-seli antara cirit-birit dan sembelit, ini adalah tanda lain bahawa anda mungkin perlu pembersihan kolon.

Kaedah pembersihan kolon

Ini termasuklah julap, hidroterapi colon, pemakanan tambahan, enemas dan diet puasa Pencampur, tetapi menggunakan pembersih kolon berasaskan oksigen dianggap satu cara yang paling berkesan untuk membersihkan dalam usus besar. Kaedah ini mencapai seluruh saluran usus untuk melembutkan dan menghilangkan toksin berbahaya dan tinja yang keras yang boleh menyebabkan masalah penghadaman dan penyakit dan juga membantu meningkatkan kesihatan umum anda dengan menggalakkan bakteria usus yang sihat.

Beberapa faedah lain bagi pembersihan kolon tetap termasuk mengekalkan berat badan yang sesuai, tahap tenaga yang lebih baik, jelas kulit, dan penyerapan nutrien yang anda mengambil lebih baik. Juga, yang selamat herba dan semulajadi pembersih kolon di pasaran semalam membuat proses mudah dan murah.

Pembersihan kolon Peti Deposit Keselamatan

Jika anda memutuskan bahawa anda mungkin mendapat manfaat daripada pembersihan usus, klinik Mayo mengesyorkan mengambil langkah berjaga-jaga ini:

-Berbincang dengan doktor anda, terutamanya jika anda mempunyai apa-apa syarat Kesihatan Kronik atau sedang mengambil ubat-ubatan yang ditetapkan.

-Mengesahkan bahawa profesional pembersihan kolon anda menggunakan peralatan yang hanya baru, boleh guna.

-Untuk mengelakkan komplikasi, Dapatkan satu senarai tepat bahan-bahan herba dan dos, jika ada, bahawa anda akan mengambil.

-Berhati-hati dengan mana-mana iklan untuk colonics yang membuat tuntutan yang mewah, tidak realistik mengenai apa produk yang boleh lakukan untuk anda.

-Apabila anda menjalani rawatan, minum banyak cecair untuk mengelakkan dehidrasi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *