Penggunaan dadah dan eksploitasi di Amerika hari

Penggunaan dadah dan eksploitasi di Amerika hari

Anda tahu isu ini yang ada kebanyakan individu dengan penagih dadah, terutamanya apabila orang itu telah datang dan mengakui bahawa dia telah menyalahgunakan dilarang atau ubat-ubatan preskripsi. Penggunaan ubat-ubatan dan penderaan adalah satu topik yang sensitif bagi kebanyakan individu, mungkin kerana bilangan individu yang ketagih berkembang setiap hari. Tetapi Walau bagaimanapun, ia adalah sesuatu yang semua orang harus sedar, terutamanya apabila sasaran seterusnya boleh menjadi seseorang yang anda kenal.

Soalan-soalan mengenai penggunaan dadah dan penyalahgunaan

Paling bimbang rakyat akan tertanya-tanya tentang kenyataannya dalam penggunaan ubat-ubatan dan penyalahgunaan di Amerika semalam. Semua orang mahu tahu bagaimana penagih dadah mendapatkan ketagih dadah ini. Apakah langkah yang utama untuk mendapatkan ketagih? Dan, bagaimana individu-individu ini mendapat memegang ubat-ubatan di tempat pertama? Terdapat banyak maklumat mengenai penggunaan dadah dan penyalahgunaan, dan mereka selalu datang dalam pakej reben-berpakaian.

Apabila anda mendengar ceramah dalam pemulihan penagih dadah, anda anda akan dapat mengenali segala macam alasan mengapa mereka masuk ke dalam ubat-ubatan. Kecenderungan genetik atau persekitaran, isu Keluarga, tekanan, perlu berehat… anda sebut sahaja, seseorang telah dinamakan sebagai alasan sudah. Pakar-pakar akan mampu untuk menjelaskan semua ini secara terperinci, memetik beberapa tingkah laku dan psikologi sebab semakin ketagih. Walau bagaimanapun, ia tidak mengambil masa yang memahami mengapa orang menyalahgunakan dadah. Jika kita akan pin turun pesalah-pesalah utama penyalahgunaan dadah, mereka hampir sentiasa menunjukkan kepada dua perkara.

Berikut adalah beberapa wawasan pada mengapa saya fikir dadah yang kerap disalahgunakan.

Dua sebab utama mengapa individu dapat ketagih dadah

1. Ketersediaan

Penyalahgunaan ubat-ubatan yang dilarang adalah tersebar luas di Amerika Syarikat dan di tempat-tempat lain seluruh dunia hasil daripada akses kepada ubat-ubatan ini. Sebagai contoh, preskripsi penyalahgunaan dadah. Walaupun begitu banyak doktor tidak yakin sebab-sebab perubatan bagi keperluan ubat-ubatan tersebut, ia tidak boleh dinafikan bahawa individu masih berjaya mengeksploitasi preskripsi doktor dalam apa-apa cara bahawa mereka membeli lebih daripada yang mereka perlukan. Menggunakan kesakitan dan “ubat” sebagai sebab, orang-orang yang boleh mendapat preskripsi ini membeli lebih kerap. Ia adalah hakikat yang mereka dapati mudah untuk mendapatkan bahan-bahan yang dapat mereka ketagih.

2. Tanggapan bahawa satu boleh keluar Anytime

Pertama pada senarai penagih dadah adalah “hadapan” negara; remaja. Remaja adalah seperti sekeping kertas yang bersih. Jadi, apa yang berlaku apabila beliau indulges dalam ubat-ubatan, fikirkan dia akan berhenti bila-bila masa dan menjadi ketagih? Dia mungkin akan menghabiskan dekad yang akan datang melawan ketagihan dan tertanya-tanya mengapa beliau tidak mampu untuk berhenti

Hasil daripada kepercayaan bahawa mereka akan dapat menghalang diri mereka bila-bila masa, mereka mendapat farther ke dalamnya. Remaja yang tidak melihat apa-apa yang tidak kena dengan mencuba dadah rekreasi. Mereka tetap di dalamnya kerana mereka fikir mereka akan dapat melepaskan pergantungan yang bila-bila masa. Diberi, remaja-remaja beberapa masalah menjadi lebih besar dan berkembang sehingga menjadi individu yang lebih masuk akal kerana pengalaman; tetapi lebih banyak remaja yang mendapat snagged dalam bog ini dan tidak pernah keluar.

Apa tentang the peribadi atau masalah-masalah psikologi yang “Menolak” orang ke dalam penyalahgunaan dadah?

Saya fikir bahawa masalah dengan keluarga dan powerlessness untuk menghadapi tekanan menambah kepada sebab-sebab utama mengapa orang menyalahgunakan bahan-bahan yang dilarang. Namun, ini boleh dianggap sebagai pembolehubah aggravating dan bukannya sebab-sebab yang sah untuk berlakunya penyalahgunaan dadah di kalangan rakyat Amerika.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *