Pengguguran: Lelaki pandangan

Pengguguran: Lelaki pandangan

Oleh semua peraturan adab kesopanan, ihsan, dan hanya yang baik, lelaki dijangka untuk merawat wanita kesilapan dan downfalls dengan kefahaman dan rayuannya. Walau bagaimanapun, terdapat tindakan-tindakan tertentu yang tidak sesuai kepada prinsip tradisional “Jangan bimbang, darling, anda tidak dapat melakukan apa-apa jua yang terlalu buruk, saya tidak kecewa dengan anda”. Dan yang pertama dalam senarai kesilapan wanita tersebut, sudah pasti, pengguguran.

Dengan pengecualian yang jarang ditemui (Mari kita termasuk orang-orang yang kekurangan kesihatan mental atau tidak dikenali dengan idea-idea asas apa-apa kebaikan dan moral) semua orang akan bersetuju bahawa mengecam manusia adalah satu jenayah, dan bahawa ia adalah salah satu jenayah yang paling dahsyat. Shockingly walaupun, ramai wanita menguruskan untuk mewajarkan pembunuhan kanak-kanak.

Sedih untuk mengatakan, berjuta-juta orang di dunia tidak menganggap pengguguran a pembunuhan, dan ini termasuk kedua-dua lelaki dan wanita. Orang-orang mengangguk dalam Perjanjian apabila mereka mendengar permulaan frasa “membunuh manusia adalah buruk…”, tetapi mula goncang kepala mereka bersungguh-sungguh sebagai tanda perselisihan mutlak apabila mereka mendengar akhir hukuman “dan oleh itu pengguguran adalah buruk”. Hujah biasa untuk pengguguran akan sesuatu seperti ini: “Tunggu saat pengguguran tidak membunuh orang, kanak-kanak yang belum lahir bukanlah seorang manusia, ianya satu janin yang tidak memahami apa-apa, tidak boleh bercakap atau mengundi!!”

Mengambil kira kebebasan agama yang dilindungi oleh Perlembagaan, mari kita tidak merayu kepada prinsip-prinsip agama (walaupun semua agama-agama tradisional menganggap pengguguran membunuh orang), sebaliknya Mari kita berpaling kepada yang ketat saintifik pandangan atas masalah ini. Jadi apa tidak Sains mempunyai berkata tentang pengguguran? Daripada perspektif sains, janin manusia yang berkembang dalam rahim ibu selepas difahami, hampir serta-merta, dalam tempoh beberapa hari pertama, memperoleh anggota dan organ deria, di peringkat sangat rudimentary sendiri sudah tentu. Dalam erti kata lain, dari awal-awal lagi ia bukan hanya biomas kuning dengan albumen, ia adalah seorang manusia, walaupun ia hanya langkah permulaan dalam perjalanan untuk menjadi penuh Homo sapiens. Selain itu, baru-baru menjadi boleh didapati dengan bantuan peralatan perubatan ultrasound untuk mendaftar aktiviti biokimia otak janin yang walaupun dalam peringkat yang sangat awal pembangunan. Secara ringkasnya, bayi mula berfikir dalam rahim ibu. Mari kita ingat kata-kata yang terkenal oleh “Bapa falsafah moden” Rene Descartes – “Saya fikir, oleh itu saya”, yang membawa kita membuat kesimpulan bahawa sesiapa yang berfikir tidak semata-mata satu makhluk yang humanlike, tetapi sebaliknya manusia individu. Dan apabila kami melakukan pengguguran, kami melakukan pembunuhan individu dan oleh itu merupakan pembunuhan manusia.

Terdapat satu lagi justifikasi untuk pengguguran yang sangat biasa di kalangan wanita. Dalam menggalakkan wanita majoriti yang telah melaksanakan “prosedur” ini meletakkan semua menyalahkan untuknya pada lelaki. Terdapat pelbagai keadaan hidup, Semua yang datang ke dua perkataan – kehamilan yang tidak dirancang. Seorang wanita mungkin mendapat dirogol dan difahami sebagai hasil daripada itu, tetapi dia tidak mahu Menjaga Kanak-kanak itu seorang lelaki degenerate. Ia boleh menjadi seorang gadis berusia 16-18 tahun yang mendapat mengetuk berakhir tanpa apa-apa sokongan dari teman tercinta, dan dia membuat keputusan untuk mendapatkan pengguguran sebahagian dirinya dan sebahagiannya berdasarkan baru nasihat ibu bapa dan saudara-mara dia tidak merosakkan hidupnya pada yang awal-awal lagi. Ia mungkin hasil daripada zina, apabila sebab-sebab tertentu ia akan menjadi mustahil untuk kanak-kanak yang hadir dalam 9 bulan dan meyakinkan suaminya bahawa dia adalah bapa, wanita yang tidak mahu atau tidak boleh memfailkan perceraian, jadi dia memilih cara yang paling mudah keluar untuk membuat segala-galanya kelihatan seolah-olah tiada apa yang pernah berlaku. Mungkin keadaan apabila bayi lain dalam keluarga yang memerlukan perbelanjaan kewangan tambahan ini bukan sebahagian daripada rancangan dan mengancam suami dan isteri dengan keadaan kewangan yang rumit. Contoh-contoh seperti ini akan tidak berkesudahan…

Walau bagaimanapun, hampir selalu wanita menjustifikasikan tindakan mereka dengan kata-kata “saya melakukannya kerana lelaki itu”. Seorang lelaki, seorang bapa berpotensi dalam keadaan sedemikian, setelah belajar tentang kehamilan wanita beliau sama ada menafikan dia dan masa depan bayi sebarang bantuan atau terus menegaskan pengguguran kerana kemungkinan kuat hidupnya benar-benar menjadi rumit. Ia adalah sia-sia untuk menafikan hakikat bahawa terdapat orang-orang seperti ini dan malangnya terdapat banyak daripada mereka. Walau bagaimanapun, teman wanita, perbuatan menghasut pembunuhan dan pembunuhan itu sendiri adalah dua tindakan yang berbeza dalam sifat mereka, walaupun ia mungkin rencana yang sama dalam Kanun Jenayah. Hanya dengan perbuatan menghasut untuk pengguguran tidak membunuh anak-anak lagi, kanak-kanak yang walaupun tidak mempunyai peluang untuk dilahirkan mati dari langkah yang wanita menjalankan apabila mereka berada di ambang klinik khusus, dari tandatangan yang wanita meletakkan dokumen yang menandakan persetujuan untuk operasi dan dari tanda atau perkataan Perjanjian, dengan wanita yang mengesahkan kesungguhan mereka sebelum jururawat meletakkan topeng mereka dan meletakkan mereka di bawah bius. Dalam soalan sama ada untuk mendapatkan pengguguran, perkataan akhir sentiasa milik seorang wanita. Dan oleh kerana itu tanggungjawab utama juga terletak pada seorang wanita.

Kita harus sentiasa ingat bahawa pembunuhan kanak-kanak tidak wajar dengan apa-apa. Terdapat situasi apabila sukar untuk menyalahkan seorang wanita untuk mendapatkan pengguguran, tetapi terdapat hanya sedikit situasi seperti itu. Saya ragu-ragu terdapat sejumlah besar orang-orang yang akan mengutuk seorang wanita yang mendapat pengguguran kerana urusan kehamilan yang bertukar menjadi berbahaya untuk kesihatan dan hidup sendiri atau selepas diagnosis kanak-kanak yang dilahirkan dengan kecacatan fizikal, mental dan intelektual yang penting. Anda tidak boleh memberitahu wanita itu bahawa apa yang mereka lakukan adalah benar, namun anda juga tidak akan mempunyai jantung untuk mengutuk mereka.

Segala-galanya, seperti seorang bapa yang tidak diingini, masalah kewangan, prospek untuk menjadi seorang ibu tunggal, mendapat perceraian dengan suami yang menjumpai tentang zina, menangis dari hati tentang yang terlalu muda, tidak mewajarkan wanita mereka yang memutuskan untuk mendapatkan pengguguran, tetapi sebaliknya meletakkan menyalahkan mereka yang lebih banyak. Ini adalah perspektif lelaki pada pengguguran. Kami ingin menjelaskan bahawa tiada siapa mengambil menyalahkan mematikan orang-orang yang menyeru kepada seorang wanita untuk “mudah” penyelesaian kepada semua masalah yang berkaitan dengan kehamilan. Walau bagaimanapun, ia adalah satu perkara apabila dia lewat 2 jam untuk tarikh, ceramah sepanjang hari di telefon dengan ibu beliau atau teman wanita beliau, membelanjakan terlalu banyak wang di salun rambut dan spa – ini adalah di mana wanita perlu dan perlu dimaafkan. Dan ia adalah satu perkara yang benar-benar berbeza apabila seorang wanita pergi ke doktor dan memberinya kebenaran untuk membunuh manusia yang hidup di dalam dirinya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *