Penggantungan lesen untuk menyokong kanak-kanak yang belum dibayar

Penggantungan lesen untuk menyokong kanak-kanak yang belum dibayar

Di Amerika Syarikat, memandu tidak dianggap hak, tapi hak istimewa. Malah, Massachusetts menggunakan perkataan itu sangat apabila ia menerangkan bahawa keistimewaan ini diberi kuasa oleh Pendaftar Negeri kenderaan bermotor (RMV). Sebagai agensi authorizing, sudah tentu, RMV yang juga mempunyai kuasa untuk membatalkan keistimewaan, sama ada secara kekal melalui pembatalan atau sementara melalui penggantungan. Bagi orang-orang yang tidak tinggal berhampiran pengangkutan awam yang cekap, 24-jam, kehilangan keupayaan untuk memandu boleh mempunyai sangat negatif kesan ke atas pelbagai aspek kehidupan.

Adalah bijak untuk mendapatkan laporan memandu setiap tahun atau dua, atau selepas apa-apa Tiket, denda, suspensions atau lain-lain RMV tindakan anda. Anda juga akan mampu menyemak perkara-perkara yang telah terkumpul terhadap lesen anda, maklumat mengenai kemalangan yang dilaporkan dan butir-butir suspensions terdahulu dan/atau penamat. Anda juga perlu menyimpan sebuah buku panduan RMV semasa, dan tidak semata-mata untuk belajar bagi ujian memandu akan datang anda tetapi untuk memastikan anda mengikuti Peraturan-peraturan semasa dan trafik undang-undang. Apa-apa kesilapan yang anda buat semasa dalam kereta, bahkan satu yang tidak bergerak, boleh akhirnya bernilai anda wang Tiket, pembaikan dan peningkatan premium insurans.

Jenis lesen suspensions
Massachusetts RMV secara automatik menggantung lesen memandu anda dalam pelbagai kes, bermula dengan 30 hari penggantungan dan $100 pengembalian yuran kerana Tiket laju tiga dalam satu tahun. Mempunyai lima atau tujuh acara surchargeable tiga tahun membawa anda yuran kemasukan yang sama, dengan tingkap-tingkap 30 dan 60 hari, masing-masing, di mana anda perlu menjalani latihan semula pemacu yang lengkap. Bagi pesalah trafik yang mayatnya, dan orang-orang dengan out-of-state suspensions atau revocations, pengembalian Yuran boleh sebanyak $500, dengan penggantungan mungkin tidak terhad.

Terdapat banyak cara lain yang anda boleh mempunyai lesen anda digantung atau dibatalkan, seperti melakukan jenayah kenderaan sepanjang jalan sehingga pembunuhan. RMV ini juga hanya boleh menggunakan budi bicara dan membawa anda dari jalan raya jika anda dianggap ancaman kepada keselamatan awam. Walau bagaimanapun, salah satu kategori paling cepat berkembang suspensions lesen adalah kegagalan untuk membayar sokongan kanak-kanak. Selepas pemulihan media yang tidak baik untuk ibu-bapa deadbeat sepanjang beberapa dekad yang lalu, banyak negeri-negeri mendapati leverage paling berkuasa dengan kebanyakan orang yang kehilangan boleh didapati memandu keistimewaan. Hidup boleh cepat pergi serba salah apabila mudah, selesa dan berpatutan pengangkutan diambil kira menu.

Massachusetts di DOR
Di Massachusetts Jabatan Hasil (DOR) pasukan dengan RMV untuk tekanan deadbeats dipanggil ke membayar sokongan diperintah Mahkamah Anak Negeri. DOR yang kerap menghantar notis kepada orang-orang yang lalu sama ada pada pembayaran sokongan mereka, atau tidak membuat mereka kerap. Kegagalan membayar jumlah masa lalu-akibat, atau bersetuju untuk membawa anak-anak mereka semasa, pembayaran sokongan mereka berterusan boleh mengakibatkan penggantungan atau pembatalan lesen mereka.

Jika DOR yang memberitahu anda bahawa ia bercadang untuk memberitahu RMV untuk menggantung atau membatalkan lesen anda, atau menolak penerbitan yang baru atau pembaharuan yang sedia ada, untuk menyokong kanak-kanak yang belum dibayar, anda mempunyai 30 hari untuk meminta sidang. Pendengaran ini akan menjadi dengan DOR dalam, dan ia adalah satu-satunya cara di luar ke Mahkamah bahawa anda boleh mengelakkan mereka daripada membuat suatu penentuan yang muktamad bahawa anda, malah, ingkar dan tidak kooperatif. Jika penentuan ini dibuat, DOR itu akan berkomunikasi ini kepada RMV itu dan lesen anda akan lenyap, dengan tempoh penggantungan bergantung sepenuhnya ke atas tindakan anda seterusnya. Tindakan susulan yang mahukan Negeri, sudah tentu, adalah bayaran sokongan kanak-kanak yang diperintahkan Mahkamah.

Bagaimana untuk peraduan penggantungan
Jika di DOR memberitahu RMV untuk menggantung atau membatalkan lesen anda, RMV yang mesti mengikut, kerana ia tidak mempunyai pilihan dalam perkara itu, undang-undang, tetapi untuk mengambil tindakan yang ditetapkan. Anda, seperti yang dinyatakan sebelum ini, membayar amaun masa lalu-akibat dan/atau menyambung bayaran berjadual anda, dapatkan perintah mahkamah untuk mengembalikan keistimewaan anda memandu atau meminta DOR pendengaran seperti yang diterangkan. Walaupun jika anda membayar, anda mungkin perlu untuk membantu proses bersama-sama sedikit, kerana anda akan berurusan dengan birokrasi negeri yang, selepas semua. Menganggap semua rekod akan di perintah yang baik, rekod memandu anda kekal dalam keadaan yang baik dan DOR yang baru telah dikemaskini maklumat mengenai pembayaran anda daripada obligasi, kemudian di DOR akan memberitahu RMV untuk membaik pulih, memperbaharui atau mengeluarkan lesen anda.

Dengan suspensions, RMV ini mempunyai tiada bicara, dan mesti mematuhi penentuan DOR. Di Massachusetts, di Lembaga Rayuan tidak mendengar rayuan tindakan DOR lesen. Suspensions lesen mana-mana yang berlaku hasil daripada sokongan DOR prosiding perlu boleh merayu kepada Mahkamah yang dikeluarkan berkaitan kanak-kanak menyokong perintah. Sebagai mana-mana perkara-perkara yang boleh menjejaskan kehidupan anda sangat, anda mungkin ingin mendapatkan khidmat peguam yang berkelayakan dengan pengalaman yang khusus dalam bidang ini undang-undang. Peguam berpengalaman hanya tidak tahu undang-undang, mereka tahu bagaimana agensi-agensi Negeri berfungsi dan memahami apa-apa bidang lain yang terlibat sebagai undang-undang pentadbiran. Jika anda tidak pasti mengenai status lesen berkaitan kanak-kanak-sokongan dengan mana-mana aspek, mendapatkan peguam yang baik sebelum anda mengambil langkah yang lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *