Pengganti semulajadi bagi penghalang Beta

Pengganti semulajadi bagi penghalang Beta

Penghalang yang beta-Adrenergic adalah ubat yang digunakan untuk pesakit-pesakit dengan tekanan darah tinggi. Tetapi seperti ubat-ubatan lain walaupun ia mempunyai pelbagai kesan buruk dan yang adalah mengapa orang serta doktor-doktor dan saintis kini mencari pengganti semulajadi dan pengganti penghalang beta ini. Sebagai contoh, orang-orang yang mempunyai asma tidak diberi penghalang beta dan jadi orang-orang dengan asma pasti memerlukan ubat yang terdiri daripada produk semula jadi dan tidak mempunyai kesan sampingan atau sekurang-kurangnya kesan yang mengancam nyawa atau orang-orang yang mendapat terlalu serius. Jika pesakit mengambil beberapa ubat lain bersama-sama dengan Penyekat beta maka kemungkinan yang Penyekat beta akan berinteraksi dengan ubat-ubatan lain dan sekali gus menyebabkan kesan sampingan.

Sekarang apa penghalang beta ianya blok beberapa kesan Safaris dan sekali gus mengekalkan tekanan darah dalam kawalan. Passionflower adalah satu tumbuhan herba yang berfungsi sebagai komitmen teguh dan berkesan serta. Ia sudah tentu tidak mempunyai kesan sampingan. Ia baik kerana banyak lain kebimbangan penawar ubat dan perubatan ini dibuktikan. Kapsul dan tinctures passionflower boleh didapati di kedai-kedai makanan kesihatan.

Teh Chamomile juga adalah ubat istirehat yang sangat terkenal. Ia telah digunakan oleh orang-orang di seluruh dunia untuk masa yang lama sekarang. Hanya satu cawan mencukupi untuk mengekalkan tekanan darah dalam badan kita dalam kawalan. Teh perlu menjadi wangi dan segar untuk bekerja secara berkesan dan jadi orang yang membeli ia perlu menyemak yang.

Latihan pernafasan yang betul sentiasa bekerja sebagai penawar kebimbangan dan oleh itu mereka bantuan kawalan tekanan darah dan sekali gus menghalang kesan berbahaya di Safaris. Sementara mengekalkan bahagian belakang lurus dan oleh itu duduk dalam kedudukan tegak satu telah meletakkan hujung lidah di belakang gigi atas Penyambut dan kemudian menghembus nafas melalui mulut. Setelah mengosongkan paru-paru udara adalah perlu diambil melalui hidung sambil mengira empat mental. Maka nafas adalah untuk memegang sehingga anda mengira tujuh. Kitaran masukkan ini perlu diulangi selama kira-kira lima belas minit.

Tetapi terdapat ubat-ubatan herba yang mendakwa diri mereka sebagai semulajadi dan juga sebagai pengganti penghalang beta tidak selamat untuk digunakan. Ubat-ubatan yang tidak diluluskan oleh doktor atau saintis-saintis dan tidak ditetapkan oleh mereka sama ada. Ubat-ubatan herba ini dikenali sebagai over-the-counter ubat-ubatan dan tidak boleh dipercayai sepenuhnya. Sangat sedikit daripada ubat-ubatan semulajadi yang terbukti berkesan sekali untuk menghentikan kegagalan jantung atau malah dapat mengekalkan tekanan darah dalam kawalan.

Terdapat beberapa ubat semula jadi yang ditetapkan dan pangkat untuk pelbagai keadaan kardiovaskular. Seperti, L-arginine iaitu antara yang dikenali terbaik dari semua pengganti semulajadi bagi keadaan jantung. Ubat ini adalah agak cerah tetapi kesan sebenar ia masih tidak jelas. Teori di mana adalah kerja menunjukkan bahawa ia harus bekerja hebat. Faedah jangka panjang hampir dikenali tetapi kerana ia adalah semula jadi dan oleh itu selamat digunakan, pesakit boleh memilih untuk mencuba untuk diri mereka sendiri.

Jus Delima adalah minuman kesihatan yang lain yang merupakan ubat semulajadi keadaan jantung. Ia telah mendapat banyak polyphenols yang berfungsi sebagai anti-oksidan. Tetapi ia telah dikatakan bahawa relying semata-mata kepada jus ini sebagai penawar untuk masalah jantung atau untuk mengawal tekanan darah tinggi bukanlah satu idea yang sangat baik. Jus ini adalah semula jadi dan sihat dan oleh itu selamat tetapi perlu dibantu oleh ubat-ubatan lain untuk mengubati masalah kardiovaskular.

Orang-orang yang hanya beberapa strategi banyak untuk membantu anda lebih rendah dan bahkan berjaya mengawal tekanan darah tinggi anda. Lebih mudah lagi berkuasa strategi dan arahan langkah demi langkah tentang apa yang perlu dilakukan dan bagaimana untuk melakukannya dengan betul, anda boleh mencari di dalam laporan khas oleh Samuel Baron “Semulajadi rawatan bagi hipertensi”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *