Pengenalan kepada terapi Myofascia & Myofascial dan Taiping

Pengenalan kepada terapi Myofascia & Myofascial dan Taiping

Myofascia merujuk kepada tisu-tisu penghubung yang memegang badan kita bersama-sama. Ia termasuk ligamen, tendon, periosteum, dan sheaths. Tisu-tisu penghubung yang ini, juga dipanggil fascia, web tunggal satu borang seperti struktur dan menyambung otot-otot kita, organ, kulit dan tisu badan yang bersama-sama.

Terapi myofascial termasuk kaedah semula jadi untuk merawat otot-otot dan fascia dan semua lain-lain bahagian badan dan struktur-struktur yang terjejas olehnya. Sebagai contoh, jika ada sakit di tangan, pergelangan tangan, bahu, leher atau belakang atas dan bawah, ahli terapi myofascia akan memberi tumpuan merawat pesakit myofascial struktur keseluruhannya daripada hanya menumpukan kepada kawasan yang terjejas. Terapi myofascial mengambil pendekatan holistik bagi rawatan penyakit atau gangguan yang berkaitan dengan sistem muskuloskeletal neuro.

Myofascial Taiping dan manual Myofascial terapi adalah sama seperti refleksologi dan perubatan alternatif lain. Terapi myofascia menggunakan taakulan sistemik, Intuisi dan Kemahiran beliau untuk menilai punca kesakitan dan sekali gus merawat corak keseluruhan badan dan ketidakseimbangan. Terapi myofascia juga boleh merawat titik pencetus yang ketat untuk melepaskan tekanan pada tisu-tisu lembut bengkak atau cedera. Ini adalah kerana jika satu bahagian dalam myofascia yang ketat, ia meletakkan sekatan serta lain-lain struktur.

Kesakitan pada bahagian sendi SI sering disebabkan oleh disfungsi TMJ yang diikuti oleh sekatan-sekatan di dalam myofascia yang disambung ke bahagian belakang yang rendah, sacrum dan pinggul, serta sekatan myofascial di tempat lain juga. Sebarang sekatan dalam tangan, siku, tangan atau bahu mungkin menjejaskan kesihatan tulang belakang dan thorax dan pergerakan.

Alat yang besar dan berkesan untuk terapi myofascial adalah myofascial Taiping, dan teknik-teknik yang membantu meningkatkan aliran darah dan limfa Pertukaran cecair yang membolehkan sistem myofascial cedera dan badan secara keseluruhannya untuk kembali kepada proses penyembuhan semulajadi.

Selain menawarkan rawatan semula jadi, myofascial Taiping dan terapi myofascial memberikan hasil yang berpanjangan. Oleh kerana fokus mereka adalah rawatan seluruh badan, satu menikmati kelegaan berpanjangan dan pemulihan.

Orang yang akan mengalami sebarang kesakitan dan ketidakselesaan anda lengan, bahu, pergelangan tangan, belakang, tangan, atau mana-mana penyakit atau gangguan yang berkaitan dengan dalam neuro-musculosystem, digalakkan untuk pergi untuk terapi myofascial atau myofascial Taiping.

Jika anda bercadang untuk menjadi ahli terapi profesional myofascial, anda juga boleh melawat physiotrainingacademy.co.uk untuk mendapatkan kursus-kursus latihan profesional myofascial.

Akademi Latihan fisio menawarkan beberapa kursus yang unik dan latihan bagi myofascial Taiping dan lain-lain latihan revolusi yang menggabungkan konsep Keretapi anatomi dan konsep osteopathic untuk mengawal ketegangan fascia dan otot. Kursus latihan praktikal myofascial menunjukkan anda pelbagai latihan yang berbeza bagaimana untuk melatih kain myofascial dalam cara yang aktif. Kunci kepada kejayaan rawatan dan latihan prestasi adalah pendekatan yang sistemik dan untuk mengetahui bagaimana untuk mengintegrasikan kaedah terapi yang berbeza. Ini adalah apa yang kursus Akademi Latihan fisio bertujuan untuk. Kursus-kursus kami sentiasa termasuk manual kursus berkualiti tinggi, minuman dan Sijil untuk CPD. anda Untuk butir-butir yang lengkap, sila semak Laman web kami.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *