Pengembalian kemanusiaan petisyen saya-130

Pengembalian kemanusiaan petisyen saya-130

Soalan: Ibu saya yang merupakan Pemastautin Tetap dihalalkan di Amerika Syarikat, petitioned kedua-dua saya abang dan kakak yang tinggal di Filipina lapan tahun yang lalu. Kami menerima notis tempahan dari pusat Visa negara menyatakan bahawa kita perlu membayar Afidavit sokongan, yuran (AOS) yang sesuatu seperti $800. Saya sudah bersedia untuk membayar amaun ini apabila tiba-tiba ibu saya meninggal dunia. Saya diberitahu bahawa ini mungkin menjejaskan petisyen adik-beradik saya. Adakah ini benar?

Apa yang boleh saya lakukan? Bolehkah saya membayar $800 ke NVC yang? Apa yang berlaku kepada petisyen sekarang bahawa ibu saya meninggal dunia? Boleh saya boleh digantikan sebagai penaja untuk mereka sebaliknya? Seorang peguam di Los Angeles berkata bahawa dia boleh menetapkan kes ini tetapi dia mahu $20,000. Apa yang perlu saya lakukan?

Jawapan: Walaupun kita sentiasa berfikir bahawa setelah suatu petisyen telah difailkan untuk kita oleh saudara-mara kami di Amerika Syarikat, terdapat hanya sekatan yang sangat kecil kami harapkan sepanjang jalan. Ini adalah kes Tempahan terutamanya jika petisyen itu telah diluluskan dan telah dikemukakan ke pusat Visa negara menunggu tarikh Prioriti. Apa-apa lagi yang perlu risau kita dan kita boleh hanya pergi hidup manakala tarikh Prioriti menjadi semasa. Atau supaya kita berfikir.

Malangnya, terdapat kes-kes yang mana pemohon meninggal dunia sebelum saudara-mara boleh datang ke Amerika Syarikat Selalunya, ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa proses imigresen AS telah tertunggak yang besar di kebanyakan negara dan ia memerlukan bertahun-tahun sebelum visa boleh didapati bagi pemohon. Semasa menunggu lama ini, jika pemohon meninggal dunia, petisyen oleh undang-undang secara automatik tidak sah dan dibatalkan. Banyak benefisiari bagi petisyen imigresen AS, seperti anda, akan sedih dan terkejut bahawa petisyen untuk orang yang tersayang adalah tidak lagi sah setelah pemohon meninggal dunia. Jadi, jika pemohon yang meninggal dunia sebelum waris memasuki Amerika Syarikat sebagai pendatang, kes di atas.

Ada tidak perlu membayar sebarang yuran NVC yang kerana 1) Yuran tidak akan dikembalikan, 2) Kedutaan besar AS tidak akan memproses permohonan setelah ia mengetahui bahawa pemohon meninggal dunia. Kedutaan akan sebaliknya, hantar petisyen itu kembali ke pejabat USCIS yang pada asalnya diluluskan ia kembali di negeri-negeri.

Dalam kebanyakan kes, itu adalah akhir garisan. Waris, walaupun mereka menunggu dengan sabar selama bertahun-tahun dan tahun boleh tidak lagi datang ke Amerika Syarikat Anda tidak boleh melangkah ke dalam kasut pemohon dan menjadi penaja pengganti. Walau bagaimanapun, ada cara untuk “merayu” pembatalan petisyen ini. Proses ini dipanggil “Meminta untuk kemanusiaan pengembalian” atau juga dikenali sebagai “Meminta untuk Revalidation kemanusiaan”. Pengembalian kemanusiaan adalah disediakan oleh peraturan-peraturan Imigresen untuk melindungi jenis situasi. Ia adalah sepenuhnya mengikut budi bicaranya dengan USCIS dan tidak dijamin, tetapi jika anda boleh menunjukkan bahawa terdapat hal keadaan membenarkan kemasukan semula petisyen, USCIS boleh revalidate dan meluluskan petisyen dan waris boleh datang ke Amerika Syarikat seolah-olah pemohon masih hidup. The USCIS biasanya kelihatan pada faktor-faktor berikut: 1) gangguan satu unit keluarga yang ditubuhkan; (2) kesukaran untuk warganegara Amerika Syarikat atau keluarga LPR; (3) umur dan Kesihatan waris; (4) tempoh kediaman waris jika mana-mana di Amerika Syarikat; (5) sama ada waris mempunyai tempat tinggal asing (jika di Amerika Syarikat) yang dia boleh kembali; (6) berlengah oleh USCIS baik atau Kedutaan dalam pemprosesan petisyen atau visa; dan (7) tahap hubungan keluarga waris di Amerika Syarikat.

Bagi pengembalian kemanusiaan menjadi, petisyen itu mesti telah terlebih dahulu diluluskan sebelum kematian pemohon. Kedua, waris hendaklah menguruskan mempunyai penaja pengganti yang boleh memfailkan Afidavit dikehendaki sokongan. Ini mestilah seseorang yang boleh menentukan cara-cara untuk menyokong waris Tahunan pendapatan amaun bersamaan sekurang-kurangnya 125 peratus daripada garis kemiskinan Persekutuan.

Penaja pengganti yang berkelayakan mestilah saudara-mara rapat seperti pasangan, ibu bapa, ibu mertua, bapa mertua, adik-beradik, kanak-kanak (jika berumur sekurang-kurangnya 18 tahun), anak, anak, menantu, menantu perempuan, sister-in-law, saudara ipar, Datuk dan nenek, cucu asing yang ditaja atau penjaga yang sah daripada asing ditaja. Rakan-rakan dan saudara-mara jauh tidak layak.

Setakat membayar peguam $20,000 untuk mengemukakan permintaan untuk pengembalian semula, saya akan mempersoalkan mana-mana peguam yang mengenakan caj yuran tersebut terlalu tinggi. Anda akan membayar $1000 untuk tiket loteri $1 tanpa jaminan untuk menang? Pasti, ada banyak kerja yang terlibat tetapi tidak perlu gouge atau mengambil kesempatan daripada orang-orang yang sedang menderita kehilangan yang tersayang. Saya, bagi satu, tidak mengamalkan undang-undang dengan cara itu. Saya akan letih sesiapa yang berkata, “ia adalah satu perkara yang pasti” atau “Saya menjamin ia”. Oleh undang-undang, pengembalian adalah budi bicara. Tiada siapa boleh mengatakan jika permintaan akan diluluskan dan ia adalah tidak beretika untuk menuntut ia adalah satu “perkara yang pasti.” Menjauhkan diri daripada dakwaan bermegah-megah. Anda akan $20,000 kaya dan banyak bahagia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *