Pengaruh Sidang Video semalam

Pengaruh Sidang Video semalam

Dengan orang-orang yang menjadikan penggunaan Internet pada masa kini, cara mereka berkomunikasi tidak mungkin sama seperti sebelum. Telefon mungkin ciptaan paling kritikal untuk komunikasi ke tarikh, dan instrumen ini telah membuka tetingkap baru untuk komunikasi yang lebih baik dan lebih cepat. Selaras dengan Internet, orang sekarang semakin digunakan untuk fakta bahawa mereka boleh melihat, mendengar, dan berkomunikasi idea-idea mereka juga tanpa bertemu orang lain face to face. Dengan bantuan Internet, orang sekarang sedang menikmati komunikasi yang lebih cepat, Semua dengan menggunakan sidang video.

Teknologi komputer dalam sidang video membolehkan orang untuk berkongsi maklumat melalui empat saluran serentak: melalui video, audio, papan putih-digital, dan fail data. Sekumpulan orang boleh berkongsi suara mereka dan diri mereka sendiri dengan memiliki imej kamera hidup mereka semasa mereka bercakap. Orang-orang yang mengambil bahagian dalam sidang video tersebut melayakkan mereka untuk mempunyai pilihan untuk perkongsian dan bekerja dengan dokumen mereka pada komputer peribadi sama ada orang itu. Dengan berbincang secara lisan dan memerhatikan Bahasa badan masing-masing dengan menggunakan kamera video, mana-mana peserta boleh mengedit maklumat dikongsi mereka dan memberikan maklum balas segera atau maklum balas, Semua tanpa melihat antara satu sama lain dalam orang.

Pendekatan teknologi komunikasi ini merintis jalan bukan sahaja untuk peniaga-peniaga, tetapi untuk orang ramai juga. Dengan pengurangan kos penangkapan video dan teknologi paparan, memandangkan kos murah untuk kelajuan Quality sambungan Internet, sesiapa sahaja boleh menggunakan sidang video dengan menggunakan sistem yang berdasarkan webcam, sistem komputer peribadi dan perisian mampatan serta. Di samping itu, perkakasan yang digunakan untuk teknologi ini semakin baik dan lebih baik kualiti, dengan harga yang murah untuk boot. Cacat dan sukar mendengar, teknologi ini dapat membantu mereka berkomunikasi dalam Bahasa isyarat, kerana kaedah ini disokong oleh sidang video.

Bagi pelajar, penggunaan sidang video memberi mereka peluang untuk belajar dengan benar-benar terlibat dalam satu pallet komunikasi dua hala. Juga, Profesor dan guru-guru dari seluruh dunia boleh dibeli di bilik darjah tanpa menggunakan pasport mereka. Sidang video membantu pelajar-pelajar dari pelbagai negara dan budaya yang berbeza dan belajar daripada satu sama lain. Lawatan lapangan virtual juga dilihat dengan menggunakan teknologi ini, terutamanya pelajar yang sama ada terasing secara geografi, atau ekonomi kurang bernasib baik. Dengan mengadakan sebuah Persidangan video dengan majikan yang boleh didapati di bandar lain, pelajar-pelajar yang menamatkan pengajian boleh berkesan menjawab soalan-soalan temuduga pekerjaan boleh didapati selepas sekolah. Semua cara boleh didapati, sidang video sebenarnya membantu pelajar-pelajar yang belajar lebih lanjut.

Dalam bidang perubatan, sidang video juga boleh membantu dari segi perkongsian diagnosis, nasihat, dan penghantaran imej perubatan yang diperlukan. Dengan menggunakan sidang video, pesakit boleh menghubungi jururawat dan doktor sama ada rutin atau situasi kecemasan, sekali gus menyelamatkan lebih banyak nyawa dan menggunakan manfaat penjagaan kesihatan. Sesungguhnya, sidang video telah membuka pintu-pintu yang baru untuk komunikasi yang lebih baik dan lebih cepat. Dengan penggunaan yang berterusan dan mungkin pembangunan, pendekatan ini boleh dilihat di mana-mana dalam beberapa tahun masa.

Membina rangkaian perniagaan anda, mengukuhkan hubungan perniagaan dengan alat-alat perniagaan yang kuat dan Perkhidmatan Persidangan video dan sidang web. Sertai komuniti dalam talian perniagaan Baselux. Untuk maklumat lanjut layari panggilan percuma persidangan /

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *