Pengalaman Snore pengawal dan Aveo untuk tidur yang lebih baik dan selamat

Pengalaman Snore pengawal dan Aveo untuk tidur yang lebih baik dan selamat

Semasa anda tidur, pemikiran yang paling memalukan adalah untuk memberitahu bahawa anda berdengkur. Apabila anda berdengkur dalam tidur anda, ia boleh bermakna bahawa ada sesuatu yang tidak kena jika tempoh pernafasan biasa anda akan menjadi dihalang, seperti dengan tidur ‘ sleep apnea ‘. Peluang yang anda mungkin tidak sihat kerana anda berfikir. Masa akan datang anda akan memberitahu anda berdengkur, tidak mendapat malu dan mendapatkan rawatan dari doktor gigi di Shakopee.

Adalah dianggarkan bahawa sehingga 50% daripada dewasa mempunyai gangguan yang dengkur. Berdengkur adalah seperti masalah biasa orang cenderung untuk under-rate dengan kesungguhan. Disrupted tidur secara berterusan boleh menjejaskan kesejahteraan fizikal snorer dan rakan kongsi yang sama-sama. Pakar-pakar ENT yang bukan hanya untuk merawat berdengkur; doktor gigi anda boleh membantu juga dengan cadangan daripada seorang pengawal mulut yang khas untuk tidur. Pengawal mulut telah berkesan untuk ramai orang yang berdengkur, termasuk mereka yang menghidap ‘ sleep apnea ringan atau sederhana bronkitis tidur ‘.

Apakah seorang pengawal Snore

Seorang pengawal mulut dengkur adalah alat yang dimasukkan ke dalam mulut anda semasa anda tidur untuk membantu anda berhenti berdengkur. American Academy pergigian perubatan tidur Tempahan telah mengenalpasti peralatan lisan sebagai satu rawatan berkesan untuk berdengkur dan tidur ‘ sleep apnea ‘. Seorang pengawal snore adalah peranti yang ditawarkan oleh doktor gigi anda yang lengkap ke dalam mulut anda untuk mengelakkan berdengkur. Ia melakukannya dengan menghalang rahang anda dan lidah dari menjatuhkan kembali ke dalam kerongkong akan anda tidur. Salah satu sebab utama orang snore adalah lidah yang menjatuhkan kembali ke dalam tekak dan angin dari dalam airways “flaps” tisu lembut mulut anda seperti bendera.

Peranti yang tahan lasak, yang disediakan oleh doktor gigi di Shakopee, pengawal snore mempunyai pelbagai kegunaan termasuk masalah dengkur, bruxism atau gigi pengisaran dan TMJ. Lapisan dalam yang unik pengawal snore adalah lembab oleh haba semasa proses pemasangan dan adat dilengkapi untuk keperluan individu. Ia sesuai dengan snuggly ke atas gigi atas anda semasa anda tidur dan bertujuan untuk menghalang lidah daripada menjatuhkan ke arah bahagian belakang tekak anda, yang membantu memastikan airway anda membuka, berkesan melegakan punca berdengkur.

Apakah peranti AVEO?

AVEO tersebut adalah mudah dan berkesan terbukti secara klinikal perubatan peranti untuk rawatan tidur ‘ sleep apnea ‘ dan/atau berdengkur. Ia dibuat daripada silikon lembut, perubatan-gred untuk memberi jaminan yang sesuai dan menggunakan sedutan yang lembut untuk memegang lidah ke hadapan dalam mulut semasa tidur untuk menghalang lidah dari santai terhadap bahagian belakang tekak dan konstriksi saluran udara.

Dengan AVEO ia:
* Berhenti atau mengurangkan dengkuran
* Mengurangkan sleepiness siang hari atau tidur tidak sesuai
* Berhenti atau mengurangkan episod refluks waktu malam
* Mengurangkan insiden sakit kepala Pagi

Apa yang menyebabkan berdengkur?

Apabila anda tidur, otot dan tisu-tisu lembut di tekak dan mulut anda secara automatik berehat. Rahang bawah dan lidah jatuh kembali, membantu menghalang dan mengurangkan pembukaan airway. Ini mengakibatkan pertambahan halaju udara yang mengalir melalui airway anda apabila anda bernafas. Dengan peningkatan halaju aliran udara, tisu-tisu di dalam mulut anda mula bergetar, yang mengakibatkan berdengkur. Bunyi yang anda dengar apabila seseorang snores adalah benar-benar bunyi tisu-tisu di dalam mulut anda bergetar.

Dalam kes-kes yang teruk, kejatuhan airway atas selesai jadi bahawa paru-paru mungkin tidak menerima oksigen selama sehingga 30 saat, yang disebut sebagai sekatan tidur ‘ sleep apnea ‘. Sebagai tindak balas kepada kurang oksigen, badan anda mencetuskan penggera dalaman, yang sebahagiannya terjaga anda. Ini biasanya disertakan dengan kuat gasps udara yang boleh bertahan selama 3 minit atau lebih sehingga anda tidur dan kitaran bermula lagi. Berdengkur boleh juga dipengaruhi oleh diet, Kesihatan, gaya hidup, umur, berat badan, persekitaran dan faktor-faktor lain.

Jika anda berdengkur atau seseorang yang anda kenal snores, melawat doktor gigi di Shakopee hari ini untuk rundingan lanjut. Snore pengawal adalah selesa, paten, dan mudah dipakai supaya anda boleh menamatkan masalah dengkur anda dan mencapai tidur malam yang lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *