Pengalaman sebenar kemakmuran

Pengalaman sebenar kemakmuran

Tercinta, saya ucapkan di atas semua perkara-perkara yang engkau mayest makmur dan dalam Kesihatan, walaupun sebagai jiwa Mu prospereth. -John 3 2

Anda mungkin telah membaca bahagian ini dalam Yohanes berkali-kali, tetapi hari ini, membuat satu usaha untuk benar-benar fokus pada murni untuk kesejahtaraan apa yang bermakna untuk anda. Menjadikannya peribadi. Berfikir tentang kerana anda membaca kata-kata ini, apakah kemakmuran, benar kemakmuran, kelihatan seperti atau mahu dalam hidup anda. Dapatkan gambar mental ini dan memegang ia. Jangan tunggu, melakukannya sekarang. Jika anda benar-benar Makmur, bagaimana untuk anda bertindak, yang di sekeliling anda, apa yang anda ada, di mana kau hidup, dan yang paling penting Mengapa Adakah anda yang makmur.

Mengapa senang

Jika anda mempunyai masa yang sukar membayangkan kemakmuran dalam hidup anda, anda mungkin perlu memperbaharui minda anda untuk apa Tuhan telah benar-benar berkata tentang murni untuk kesejahtaraan anda. Cara terbaik untuk melakukan ini adalah untuk mempertimbangkan petikan dari Alkitab. Sebagai orang-orang Rom 10:17 berkata, “datang maka iman dalam pendengaran, dan mendengar dengan perkataan Allah.” Sekarang, Jangan biarkan Kitab yang anda akan Baca hanya sinki ke akal anda, mengambil memegang ia dan biarkan ia diserap ke dalam hati anda. Kemudian, sebaik sahaja anda mungkin boleh, bertindak atas perkataan yang anda baca.

Walaupun 3 John 2 dengan jelas mengatakan ianya kehendak Allah untuk anda berjaya, anda mungkin masih boleh tersekat pada pepatah biasa, iaitu “wang adalah punca segala kejahatan”. Ini adalah dari Alkitab tetapi ia hilang tiga perkataan yang kritikal. Membaca Kitab terus dari Alkitab dari 1 Timothy 6:10, “cinta kepada wang adalah punca segala kejahatan: yang sementara beberapa yang diingini selepas itu, mereka telah silap dari iman, dan dicucuk sendiri melalui dengan sorrows yang banyak.” Perhatikan, bahawa ia berkata, cinta kepada wang. Tidak kira berapa banyak wang yang anda mempunyai, anda boleh jatuh ke dalam perangkap yang lain semuanya OK.

Tip cepat: Mula berfikir wang sebagai alat. Jika anda menggunakan alat dengan cara yang betul, anda boleh melakukan perkara-perkara yang menakjubkan. Sebagai contoh, jika anda menggunakan tukul yang sesuai, anda boleh membina sebuah rumah. Walau bagaimanapun, terdapat ramai orang yang telah digunakan dengan tukul sangat tidak sesuai cara, bahkan untuk melakukan pembunuhan.

Keinginan Allah adalah untuk anda senang. Lihat, bagaimana Pemazmur menyatakan ia dalam Mazmur 35:27, “biarkan mereka menjerit bagi kegembiraan, dan menjadi gembira, yang memberi manfaat saya sebab soleh: Ya, mereka mengatakan terus, Biar Tuhan yang akan diperbesarkan, yang telah diperkenankan dalam kemakmuran hamba-Nya.” Berfikir tentang itu untuk kali kedua, Allah mendapat keseronokan apabila prospers hamba-Nya. Anda boleh membuat Allah gembira dengan prestasi baik. Itulah yang begitu menggerunkan!

Kemakmuran adalah lebih daripada Wang

Apabila anda bayangkan apa hidup anda akan kelihatan seperti jika anda benar-benar Makmur, Adakah anda melihat lebih daripada perkara-perkara yang boleh tawarkan? Adakah anda melihat kebahagiaan dan kasih sayang? Jika anda lakukan, ini sangat baik kerana kemakmuran meliputi setiap kawasan kehidupan anda. Anda perlu pengalaman kemakmuran dalam hubungan anda, dalam kesejahteraan emosi anda, dalam pembangunan rohani anda, pengetahuan dan kebijaksanaan, kewangan, dan tiap-tiap kawasan lain dalam hidup anda.

Anda tidak syak lagi telah melihat atau mengetahui seseorang yang mempunyai banyak wang yang sengsara. Jika ini berlaku, maka, anda tahu bahawa hanya mempunyai wang tidak benar-benar mengalami kemakmuran. Malah, kecuali Wang, sesetengah orang mengalami kekurangan dalam satu atau lebih daripada bahagian lain dalam kehidupan mereka. Apa yang baik adalah wang jika anda tidak mempunyai orang-orang sekeliling anda yang anda suka? Apa yang baik adalah wang jika anda terlalu sakit untuk menikmatinya? Apa yang baik adalah wang jika ia menyebabkan anda begitu banyak tekanan yang anda telah tiada kegembiraan dalam hidup anda?

Gunakan kemakmuran anda untuk memberkati orang lain

Daripada takungan yang mengumpul air, mempertimbangkan menjadi sungai, air saluran mana. Apabila kita akan meraih, ianya bukan hanya untuk kita menikmati buah-buahan, tetapi ia juga untuk berkongsi dan membantu orang lain.

Ingat ini: sesiapa menuai menyempitkannya akan juga menuai dengan berhati, dan barang siapa yang menuai bermurah hati juga akan menuai bermurah hati. Setiap orang harus memberi apa beliau telah memutuskan dalam hatinya untuk memberi, tidak enggan atau di bawah paksaan, Allah mengasihi orang yang pemberi ceria. Dan Allah boleh membuat semua nikmat yang banyak kepada anda, supaya dalam segala hal pada setiap masa, mempunyai semua yang anda perlukan, anda akan banyak dalam setiap kerja yang baik. Seperti ada tertulis:

“Beliau telah tersebar luar negara kurniaan-Nya kepada orang-orang miskin;
kebenaran Nya orang selama-lamanya.”

Sekarang beliau yang membekalkan benih sower dan roti untuk makanan akan juga membekalkan dan meningkatkan simpanan anda benih dan akan membesarkan tuaian kemuhsinan. Anda akan dibuat kaya dalam setiap cara supaya anda boleh bermurah hati pada setiap kali, dan melalui kami Kedermawanan anda akan mengakibatkan kesyukuran kepada Allah.-2 Malaysia 9:6-11

Kami dipanggil untuk membantu mereka yang memerlukan seperti Galatians 6:2 kata, “membawa beban antara satu sama lain, dan dengan cara ini anda tidak akan memenuhi undang-undang Kristus.” Apabila anda hidup dalam kemewahan, Tuhan mana yang mahu anda lakukan, maka anda akan mempunyai cara-cara yang perlu untuk membantu orang lain. Apa yang indah tempat itu adalah untuk menjadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *