Pengalaman saya Fioricet

Pengalaman saya Fioricet

Apabila anda berada dalam 20-an anda anda berfikir tentang perkara-perkara yang kanak-kanak lelaki, fesyen dan muzik. Anda pergi kepada pihak, menikmati bertemu rakan baru dan mempunyai banyak impian seperti bumi boleh tahan. Sebagai seorang gadis muda, kesihatan anda adalah penting tetapi kadang-kadang anda gagal untuk melihat perkara-perkara tertentu. Bagi saya, ia tidak sakit kepala. Mereka digunakan untuk muncul selepas pihak-pihak yang dibuka sepanjang malam, belajar sengit atau Bilakah saya benar-benar tertekan. Merasakan diri mereka lebih banyak seperti yang ketegangan, kadang-kadang pulsating di kuil-kuil saya dan saya sering merasakan otot-otot leher dan bahu yang dijangkiti menyakitkan saya. Itu hanya selepas beberapa tahun yang saya meminta nasihat perubatan dan mendapati saya mengalami sakit kepala ketegangan.

Saya telah ditetapkan Fioricet, gabungan antara: butalbital (barbiturate dengan sifat-sifat sedative), acetaminophen (ubat anti-radang dengan kesakitan yang membunuh kesan) dan kafein (perangsangan sistem saraf pusat). Doktor mengatakan bahawa saya perlu mengambil satu atau dua tablet setiap 4 jam, bergantung kepada berapa kuat sakit yang benar-benar adalah. Memberi amaran beliau dengan berhati-hati kepada saya tentang pergantungan mental dan fizikal yang ubat ini boleh menyebabkan akibat butalbital. Beliau satu dos maksimum 6 pil setiap hari yang ditetapkan dan dinyatakan bahawa risiko penyalahgunaan dadah meningkat dengan dos. Saya mengikuti rawatan seperti yang telah ditetapkan, Jadual rawatan menghormati dan sentiasa berunding dengan doktor. Untuk seketika, ia bekerja.

Pada masa itu, saya sibuk menamatkan Kolej dan mendapat pekerjaan sambilan di Pejabat seorang peguam. Saya bekerja tanpa henti dan belajar, rasa lemah dan letih sepanjang masa. Saya mula terlepas dos Fioricet saya kerana Jadual saya sibuk dan sakit kepala menjadi lebih sengit, kadang-kadang hampir tidak tertanggung. Saya tahu saya perlu lakukan sesuatu jadi saya memilih untuk mengambil 2 pil pada masa yang sama. Terima kasih kepada yang baru Jadual rawatan saya menetapkan untuk diri sendiri, saya mula merasa sedikit loya dan light-headed. Kesan sampingan yang tidak membimbangkan dan saya berpuas hati tempahan dengan sakit kepala yang menurun dalam keamatan. Saya terus ambil double dos dan tidak lama lagi kesan sampingan yang menjadi lebih teruk, sakit perut, gayat sengit dan somnolence sepanjang hari dan dyspnea. Saya dapat menumpukan perhatian dan kerja adalah daripada soalan. Walau bagaimanapun, saya ditakuti pergi ke doktor dan menyebut aktiviti terkini saya.

Saya berkata kepada diri saya bahawa saya memberi dua hari yang lebih banyak dan kemudian saya akan pergi ke doktor. Sementara itu, dua daripada jemputan rakan-rakan saya terbaik untuk pihak downtown dan ia seolah-olah bodoh saya mengatakan tahu walaupun pada hakikatnya saya rasa tidak begitu baik. Saya menari sedikit, ada juga dizzier dan mempunyai satu atau dua minuman. Baik, saya harus mempunyai teringat butalbital itu, salah satu juzuk di Fioricet adalah yang barbiturate. Dicampur dengan alkohol, ubat ini mempunyai kesan yang kuat terhadap sistem saraf pusat. Hanya bercakap, ia memperlahankan berfungsi. Apa yang berlaku dalam kes saya? Saya mula merasa hairan, tertanya-tanya di mana saya dan merasa seperti pernafasan saya menjadi cahaya dan cahaya. Apabila saya membuka mata saya lagi, saya berada di hospital.

Apa adalah diagnosis saya? Ia adalah tidak overdose tetapi doktor sama bimbang. Mereka dengan serta-merta membetulkan rawatan saya dan berkata bahawa saya akan kekal di hospital selama sekurang-kurangnya seminggu. Ia adalah penting bahawa saya tidak menjadi ketagih pada Fioricet dan rawatan mengekalkan kecekapan. Apabila doktor mengeluarkan saya dari hospital, dia mahu pastikan bahawa saya tidak akan cuba untuk memberikan pampasan bagi dos yang tertinggal dan mengambil ubat itu dengan alkohol. Saya berjanji saya akan pada saya kelakuan yang terbaik, mengambil pekerjaan sambilan yang lain yang telah ditolak yang menuntut dan belajar pada waktu siang. Pihak-pihak yang tidak, tidak minum dan saya sentiasa membuat tertentu bahawa pil yang telah diambil pada masa. Buat masa ini, Fioricet dapat menyelesaikan masalah sakit kepala saya dan tiada kesan sampingan yang lain-muncul. Saya gembira untuk melaporkan bahawa saya telah selesai Kolej berjaya dan tidak saya menyediakan untuk menjadi seorang perunding undang-undang yang profesional. Saya masih mengambil Fioricet dan kerap hadir ke doktor untuk berunding satu. Sekarang bahawa saya paras tekanan saya walaupun saya memandangkan mengurangkan dos dan menghentikan rawatan selepas beberapa ketika. Bagi saya, Fioricet bekerja dan saya pasti mengesyorkan kepada orang-orang yang mengalami sakit kepala ketegangan sama!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *