Pengajian tinggi terapi fizikal latihan Online

Pengajian tinggi terapi fizikal latihan Online

Individu-individu yang mengalami kecederaan sering dikehendaki untuk bekerja melalui beberapa bentuk terapi. Pelajar-pelajar yang berminat dalam industri terapi fizikal mempunyai banyak latihan pendidikan pilihan mereka. Dalam talian Kolej dan Universiti menyediakan pelajar dengan latihan pilihan pada setiap peringkat pendidikan.

Untuk memasuki sebuah kerjaya pelajar-pelajar dikehendaki untuk mendapatkan Ijazah Sarjana. Fizikal, pekerjaan, dan terapi pemulihan adalah tiga bidang utama yang pelajar boleh masukkan. Pelajar-pelajar yang sedang mengikuti kerjaya sebagai ahli terapi akan mendapati terdapat banyak atur cara dalam talian. Untuk berjaya dimasukkan ke dalam program siswazah, pelajar perlu melengkapkan program Ijazah Sarjana Muda. Pelajar-pelajar yang menamatkan program Sains Kesihatan akan mendapatkan latihan Siswazah yang diperlukan untuk mendaftar dalam program Sarjana. Pelajar dikehendaki untuk melengkapkan latihan praktikal di dalam kampus atau Pejabat terapi fizikal untuk memenuhi bahagian klinikal program mereka.

* Terapi fizikal

Pelajar-pelajar yang memasuki latihan Siswazah di peringkat Ijazah bersekutu akan diajar bagaimana untuk menjadi Pembantu terapi fizikal. Pelajar mempelajari teknik-teknik tertentu seperti hidroterapi dan daya tarikan untuk melegakan kesakitan yang dirasai oleh pesakit. Matlamat latihan adalah untuk menyediakan pelajar bagi membantu ahli-ahli terapi membantu pesakit-pesakit yang telah belajar bagaimana untuk menggunakan topang, kerusi roda dan peralatan lain untuk meningkatkan mobiliti mereka sementara mereka sembuh. Pendidikan biasanya mengambil masa dua tahun dan menyediakan pelajar untuk melanjutkan pelajaran dan kerja-kerja profesional. Anatomi, kinesiology, dan terminologi perubatan ada beberapa mata pelajaran kursus yang diterokai dalam latihan dalam talian.

Pelajar-pelajar yang menamatkan program Sains Kesihatan dalam talian membawa pengetahuan biologi, kimia dan fisiologi ke Pengajian Siswazah. Program Ijazah Sarjana ini memperkenalkan pelajar kepada peranan dan tanggungjawab ahli terapi fizikal. Pelajar akan tenggelam dalam kursus-kursus yang memberi penilaian dan kebolehan menyelesaikan masalah. Sukan terapi, rawatan akut, fungsi anatomi dan fisiologi cardiorespiratory akan beberapa kursus dalam talian yang diambil. Pelajar akan dapat menggunakan pengetahuan ini dan menggunakannya untuk mempromosikan kesihatan dan mobiliti dalam pesakit-pesakit mereka. Pelajaran di peringkat doktor falsafah menyediakan pelajar untuk kerjaya akademik dan kepimpinan sebagai ahli terapi fizikal.

* Terapi Carakerja

Pelajar-pelajar yang memasuki pekerjaan terapi melengkapkan program Ijazah Sarjana Muda yang memfokuskan kepada biologi dan fisiologi. Program-program Sarjana meneroka bagaimana untuk bekerja dengan individu-individu yang telah kehilangan kemahiran motor halus mereka. Teknik yang terapeutik, diiktiraf, dan fungsi biomekanikal akan semua kursus yang disediakan di dalam atur cara dalam talian. Matlamatnya adalah untuk merawat pesakit dan membantu mereka mengembalikan keupayaan taakulan dan kemahiran motor mereka.

* Pemulihan terapi

Pelajar-pelajar yang memasuki latihan di kawasan medan ini biasanya memperolehi Ijazah sebelum memasuki profesion. Pendidikan memberi tumpuan kepada mengajar pelajar-pelajar tentang kecacatan fizikal dan bagaimana untuk memulihkan pesakit. Kerja kursus ini biasanya termasuk subjek seperti kesihatan mental, fizikal pucuk dan Gerontologi. Tujuannya adalah untuk mengembalikan fungsi pergerakan dengan bekerja dengan pelanggan prestasi mereka.

Terapi fizikal dalam talian sekolah menyediakan pelajar dengan beberapa pilihan latihan. Pelajar boleh memulakan latihan hari dengan memilih hak mendapat akreditasi program Ijazah Sarjana Muda atau Siswazah untuk matlamat profesional mereka. Akreditasi penuh daripada agensi-agensi seperti Suruhanjaya perakuan akreditasi dalam program-program pendidikan kesihatan bersekutu (CAAHEP), dan diberikan kepada sekolah-sekolah yang menawarkan latihan berkualiti kepada pelajar.

Penafian: Di atas adalah garis besar generik dan mungkin boleh menggambarkan kaedah-kaedah yang tepat, kursus atau menumpukan berkaitan dilakukan mana-mana satu khusus yang mungkin atau mungkin tidak boleh diiklankan di laman web kami.

Notis kepada penerbit: anda boleh menggunakan artikel ini Ezine atau laman web anda; Walau bagaimanapun, Semua link harus tetap utuh dan aktif. Kegagalan untuk mengekalkan pautan itu secara tegas dilarang dan mencabuli akan didakwa secara meluas oleh undang-undang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *