Penerangan tugas pengawal peribadi, keperluan pendidikan dan gaji

Penerangan tugas pengawal peribadi, keperluan pendidikan dan gaji

Individu-individu berprofil tinggi bergantung kepada pihak profesional untuk Keselamatan dan perlindungan mereka. Pengawal peribadi yang bukanlah seorang Pengawal Keselamatan. Pada masa yang sama, seorang Pengawal Keselamatan bukanlah seorang pengawal peribadi. Mereka adalah dua profesi yang berbeza.

Seorang Pengawal Keselamatan menjalankan prosedur “Keselamatan peringkat rendah”. Mereka menyediakan keselamatan di tempat letak kereta, Pusat membeli-belah atau kelab-kelab malam. Peringkat Keselamatan dan risiko orang yang dibunuh pada tempat-tempat ini adalah rendah. Seorang Pengawal Keselamatan keperluan lesen Keselamatan, yang boleh diperolehi selepas tamat kursus asas Keselamatan.

Juga dikenali sebagai Pegawai perlindungan rapat, pengawal peribadi yang profesional menyediakan keselamatan yang tinggi berkaitan dengan kehidupan orang yang berurusan dengan keadaan Keselamatan semua dan apa-apa. Beliau terlatih dalam lanjutan senjata melucutkan senjata, prosedur-prosedur Anti-Ambush dan pencegahan. Pengawal peribadi yang profesional juga diajar penilaian psikologi serta-merta untuk menentukan sama ada orang yang mendekati pelanggan akan menjadi ancaman atau tidak kepada pelanggan.

Keterangan kerja dan jenis kerja

Tanggungjawab utama seorang pengawal peribadi profesional ialah untuk melindungi pelanggan beliau dari kehilangan maklumat sulit dan ancaman fizikal yang serius seperti pembunuhan, serangan, gangguan, penculikan, dan stalking. Beliau juga ditugaskan untuk menilai ancaman keselamatan kepada kliennya dan menyediakan langkah-langkah keselamatan yang perlu.

Pengawal peribadi yang juga boleh melaksanakan perlindungan tugas lain-lain peralatan komunikasi, analisis dan penilaian risiko, ancaman dan kelemahan, pengesanan bahan-bahan kimia dan bahan letupan, operasi langkah-langkah keselamatan yang berbeza, serta gerombolan pemeriksaan dan kawalan. Beliau juga boleh menetapkan untuk mencari bidang-bidang tertentu untuk ancaman yang mungkin dan menyediakan laluan perjalanan.

Syarat-syarat untuk menjadi seorang pengawal peribadi

Sebelum anda tergesa-gesa dan digunakan untuk tugas pengawal peribadi seterusnya, tanya diri anda: Adakah anda mempunyai sekurang-kurangnya diploma sekolah tinggi? Anda telah menghadiri latihan yang pakar dalam mendidik dan menyediakan pihak?

Secara umumnya, seorang pengawal peribadi mestilah dalam bentuk fizikal yang sempurna, tanpa pre-existing keadaan kesihatan. Beliau mestilah mempunyai penglihatan 20/20. Pengawal peribadi yang mesti boleh dipercayai dan boleh dipercayai. Beliau juga mestilah mempunyai kemahiran orang-orang yang baik kerana kerja berurusan dengan ramai orang. Keadaan psikologi minda juga penting supaya dapat membuat keputusan yang pantas sambil melindungi pelanggan anda.

Merupakan pengawal peribadi yang menamatkan ijazah Kolej dalam undang-undang penguatkuasaan, ketenteraan atau kerajaan risikan Keselamatan adalah lebih cenderung untuk mendapatkan pekerjaan. Kebanyakan pihak adalah penguatkuasaan undang-undang bekas atau pegawai-pegawai tentera kerana mereka mempunyai latihan dan pengalaman untuk melakukan kerja yang mencukupi.

Hidup pelanggan anda yang dipertaruhkan supaya anda akan memerlukan kemahiran tertentu untuk kerjaya anda sebagai seorang pengawal peribadi dan melakukan kerja dengan baik. Pengawal peribadi yang harus mempunyai fizikal yang luas dan kemahiran latihan Pertahanan strategik, penggunaan senjata dan senjata api, seni mempertahankan diri, pertolongan cemas dan CPR. Kemahiran memandu adalah satu kelebihan.

Gaji pengawal peribadi yang

Terdapat tiada kadar yang tetap untuk menawarkan perkhidmatan pengawal peribadi, bergantung kepada rundingan antara pelanggan dan pengawal peribadi sendiri. Terdapat faktor-faktor lain yang boleh menjejaskan kadar pihak, seperti pengalaman, profil pelanggan tahap bahaya, jumlah pelancongan diperlukan, pelbagai tugas-tugas yang terlibat untuk kedudukan, dan lain-lain.

Seorang pengawal peribadi dengan 1-4 tahun pengalaman boleh mendapatkan dari $42,000-$ 75,000 setahun. Jelas sekali, pihak yang mempunyai lebih banyak pengalaman, kemahiran dan latihan yang akan mendapat lebih banyak. Pengawal peribadi yang berpengalaman boleh mendapat sebanyak $100,000 setiap tahun plus bonus. Jika anda mempunyai pelanggan-pelanggan seperti selebriti, ahli sukan, ahli-ahli politik dan kenamaan, anda boleh meminta gaji yang lebih tinggi bagi perkhidmatan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *