Penemuan Kesihatan adalah skim bantuan perubatan yang terbesar di Afrika Selatan

Penemuan Kesihatan adalah skim bantuan perubatan yang terbesar di Afrika Selatan

Penemuan Kesihatan adalah skim bantuan perubatan yang terbesar di Afrika Selatan dan cenderung untuk menguasai industri Selatan Afican bantuan perubatan. Penemuan Kesihatan adalah sebuah syarikat yang amat inovatif dan memperkenalkan konsep baru dalam industri, termasuk memperkenalkan rancangan dan pelan simpanan generasi baru.

Semua manfaat akan pro-rata bergantung apabila pada tahun satu menyertai skim ini.

* Ahli mempunyai pilihan downgrading pilihan mereka pada bila-bila masa tetapi hanya boleh menaik taraf tanpa pengunderaitan perubatan sekali setiap tahun berkuatkuasa dari 1 Januari tahun berikutnya.

Penemuan pantai utama dan teras yang klasik

Ini adalah pelan Hospital mereka. Kedua-duanya mempunyai faedah-faedah Hospital yang tidak terhad tetapi tuntutan perlindungan pada kadar yang berlainan;

* Pantai di NHRPL (Senarai Harga rujukan Kesihatan Kebangsaan)
* Klasik pada 2 X NHRPL.

Bil Hospital akan dibayar penuh kerana perjanjian tarif yang mereka miliki dengan Kumpulan Hospital. Mempunyai bil pakar bedah dan pakar bius yang dilindungi sepenuhnya, ahli perlu menggunakan pengamal yang dikontrakkan untuk mengenakan DHR (Discovery Kesihatan kadar) atau membeli produk jurang yang akan membayar perbezaan di.

Mereka berdua mempunyai yang sama manfaat perubatan yang kronik serta kecemasan

Penemuan pantai pelindung dan pemelihara yang klasik

Kedua-dua pelan ini mempunyai faedah-faedah Hospital yang tidak terhad tetapi tuntutan perlindungan pada kadar yang berlainan. Bil Hospital akan dibayar penuh kerana perjanjian tarif yang mereka miliki dengan Kumpulan Hospital.

Mempunyai bil pakar bedah dan pakar bius yang dilindungi sepenuhnya, ahli perlu menggunakan pengamal yang dikontrakkan untuk mengenakan DHR (Discovery Kesihatan kadar) atau membeli produk jurang yang akan membayar perbezaan di. Semua tuntutan harian contohnya perundingan doktor, ubat-ubatan, dan lain-lain, dibayar dari akaun simpanan.

Manfaat simpanan di akaun adalah 50% bayaran ke arah perundingan GP yang dibayar oleh bantuan perubatan jika mereka akan dikontrakkan kepada penemuan tambahan, jadi hanya 50% akan dibayar daripada penjimatan. Mana-mana bahagian simpanan yang tidak digunakan akan dibawa ke tahun berikutnya. Kedua-duanya mempunyai manfaat perubatan yang kronik yang sama serta pemindahan kecemasan iaitu ambulans dan helikopter, dan sebagainya.

Penemuan klasik komprehensif

Pelan ini mempunyai faedah-faedah Hospital yang tanpa had dibayar 2 X NHRPL (negara rujukan harga senarai Kesihatan) kadar.

Bil Hospital akan dibayar penuh kerana perjanjian tarif yang mereka miliki dengan Kumpulan Hospital. Mempunyai bil pakar bedah dan pakar bius yang dilindungi sepenuhnya, ahli perlu menggunakan pengamal yang dikontrakkan untuk mengenakan DHR (Discovery Kesihatan kadar) atau membeli produk jurang yang akan membayar perbezaan di.

Tuntutan bantuan perubatan pertama akan dibayar daripada penjimatan sehingga yang habis dan kemudian dari manfaat ambang. Manfaat simpanan di akaun adalah 50% bayaran ke arah perundingan GP yang dibayar oleh bantuan perubatan jika mereka akan dikontrakkan kepada penemuan tambahan, jadi hanya 50% akan dibayar daripada penjimatan. Mana-mana bahagian simpanan yang tidak digunakan akan dibawa ke tahun berikutnya.

Tiada adalah jurang yang kecil antara had simpanan dan faedah ambang menendang, dipanggil jurang self-payment, di mana perbelanjaan yang perlu dibayar oleh ahli, tetapi bil-bil hendaklah masih diserahkan kepada bantuan perubatan. Sebaik sahaja semua terkumpul harian perbelanjaan anda (tidak kira yang membayar mereka) sampai ke ambang berlebihan, ia akan membayar semua perbelanjaan harian sehingga ke penghujung tahun, tertakluk kepada had kecil. Pelan ini dan kemudahan tetamu, anda juga akan mempunyai manfaat perubatan yang kronik yang dilanjutkan.

Penemuan KeyCare teras

Penemuan adalah bantuan perubatan yang terbesar di Afrika Selatan dan menguasai keadaan bantuan perubatan. Ini adalah satu pelan hospital yang murah, ia mempunyai perlindungan hospital tanpa had dibayar 100% NHRPL tetapi hanya terdapat dari senarai hospital swasta yang terhad. Ia mempunyai manfaat perubatan yang kronik serta pemindahan kecemasan iaitu ambulans dan helikopter, dan sebagainya.

Penemuan KeyCare Plus

Penemuan adalah bantuan perubatan yang terbesar di Afrika Selatan dan menguasai keadaan bantuan perubatan. Ini adalah satu pelan hospital yang murah, ia mempunyai perlindungan hospital tanpa had dibayar 100% NHRPL tetapi hanya terdapat dari senarai hospital swasta yang terhad.

Ini adalah pilihan rangkaian, yang bermaksud bahawa anda akan mendapat rundingan doktor penjagaan primer tidak terhad, ubat-ubatan dan asas pergigian adalah tidak terhad dari rangkaian pengamal. Ia mempunyai manfaat perubatan yang kronik serta pemindahan kecemasan iaitu ambulans dan helikopter, dan sebagainya. Manfaat tambahan pilihan

Kecergasan

Ini adalah penemuan di Program Kesihatan dan salah satu inovasi mereka. Ia telah direka untuk menggalakkan orang ramai untuk hidup kehidupan yang lebih sihat dan lebih aktif kerana tuntutan orang-orang sihat yang kurang, tetapi ia tidak menjadi sebahagian daripada bantuan perubatan. Bertentangan dengan kepercayaan umum, kecergasan merupakan entiti yang berasingan yang ahli boleh memilih untuk menyertai dengan kos.

Ia menawarkan diskaun berbagai-bagai produk dan perkhidmatan berdasarkan status Kecergasan, yang bermula dari biru ke gangsa ke Perak untuk emas. Status anda akan memperbaiki bergantung kepada berapa banyak mata anda mengumpul melalui cara mereka pelbagai contoh: soal selidik gaya hidup, menyimpan rekod-rekod ahli semasa, mempunyai check-up, sedang yang bukan perokok dan mencapai atau mengekalkan matlamat berat badan anda.

Pelindung pelan kesihatan

Polisi ini membayar balik premium bantuan perubatan anda (tidak termasuk simpanan) tuntutan kurang setahun kepada yang HealthFund, sebahagian daripada yang akan dibayar balik kepada ahli setiap tahun atau setiap 5 tahun (ahli pilihan) dengan penuh Baki yang dibayar pada umur 65 tahun. Selain itu, Terdapat 5 atau 10 tahun bantuan perubatan pengecualian premium sekiranya mati ahli, menjadi Kurang Upaya atau tuntutan Kategori A penyakit yang teruk. Untuk maklumat lanjut, Baca dokumen Kesihatan merancang pelindung (format PDF)

Ahli-ahli hidup penemuan penemuan kesihatan dan kecergasan boleh mendapatkan sebanyak 32.5% diskaun dari mana-mana polisi hayat penemuan. Untuk maklumat lanjut, Baca dokumen mengapa penemuan hidup (format PDF). Top-Up perlindungan

Ini adalah satu produk yang bebas yang boleh digunakan untuk meningkatkan had perlindungan hospital kepada R2, 000, 000. Jurang perlindungan perlindungan bebas ini akan membayar jumlah tambahan yang dicaj oleh pakar bedah dan pakar bius di atas kadar NHRPL sehingga maksimum 3 X NHRPL kadar. Belajar lagi tentang perlindungan GAP.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *