Penderas Kompos buatan sendiri

Penderas Kompos buatan sendiri

Berkebun organik adalah satu hobi yang amat menyeronokkan dan ia sangat ganjaran juga. Bukan sahaja anda dapat menikmati hanya hampir tepat sama aktiviti yang anda lakukan sekiranya anda mempunyai taman bunga, anda juga boleh menikmati kelebihan penjimatan yang banyak daripada setiap hari Menu bajet anda semata-mata kerana menu yang anda biasanya terpaksa membeli di pasaran ada betul dalam Taman anda sendiri sangat.

Salah satu cara tertentu bahawa anda hanya boleh meyakinkan diri anda mendapatkan keuntungan anda labors yang hebat daripada penanaman tanaman di belakang rumah anda adalah dengan melakukan untuk apa akan menawarkan tanaman anda pertumbuhan yang baik.

Berkebun yang hebat tidak terbatas kepada hanya ding barangan tipikal ini seperti menyiram dan menghalang dari rumpai dan perosak daripada tanaman anda. Anda akan dapat memperluaskan tenaga anda dengan longgokan Kompos. Ini, apabila dirumuskan Mei serta menjadi alternatif yang baik untuk memberi Kesihatan tanaman anda memerlukan. Longgokan Kompos biasa yang memerlukan masa yang lama sebelum ia mendapat sedia untuk digunakan. Bagi mempercepatkan prosedur, satu Penderas Kompos adalah tepat apa yang anda perlukan.

Anda akan dapat mencari jadi beberapa iklan tentang produk yang anda boleh membeli dan lokasi di dalam longgokan Kompos antara banyak perkara yang anda perlukan untuk anda Penderas Kompos. Sebenarnya, anda tidak benar-benar mempunyai keperluan untuk membuat pembelian mana-mana untuk datang dengan satu Penderas Kompos yang hebat kerana anda akan mendapati beberapa Kompos yang benar-benar baik bekalan yang boleh mudah dari rumah anda serta kawasan anda.

Sangat komponen yang benar-benar membantu anda datang dengan Kompos boleh digunakan dalam masa yang singkat boleh penyediaan bekalan Kompos di great Merokok kuantiti untuk tempat maka penjaga Kompos atau Kompos bin, bersama-sama dengan tambahan unswerving perhatian dan usaha anda mengenakan untuk mengekalkan Kompos tersebut dalam keadaan baik.

Apa yang mendapat Kompos yang bekerja cepat untuk menjadi benar-benar bermanfaat, mungkin betul nitrogen dan karbon nisbah hadir di dalamnya. Anda boleh dengan mudah meletakkan dalam sumber-sumber yang baik daripada orang-orang dalam Kompos anda sebagai sumber sumber mereka boleh dengan mudah didapati di dapur anda dan laman anda. Sumber-sumber karbon yang baik akan anda limbungan dan belakang rumah Keratan daun-daun yang jatuh dan cawangan, serpihan pokok, juga kertas sekerap. Sumber-sumber nitrogen yang baik biasanya akan menjadi sisa makanan terutamanya daripada kekacang, biji kopi yang digunakan dengan sepenuhnya dan menikmati semua individu anda boleh memperoleh daripada bangsal seperti tahi ayam dan horse. Sebelum meletakkan mereka dalam, ia boleh menjadi satu perkara yang besar dalam lingkungan had laju tersebut sehingga proses untuk memastikan perkara-perkara ini dalam pek yang kecil sebelum melaksanakan campuran.

Nisbah terbaik vitamin dua ini akan menjadi sebahagian tunggal nitrogen kepada tiga komponen karbon. Nisbah ini membenarkan mikroorganisma yang cekap pemakanan yang akan memberikan anda sahabat sedikit kuasa luas mereka perlukan untuk mendapatkan tubuh kecil mereka yang bekerja dalam Kompos tersebut untuk cepat perkara-perkara dalam kes anda.

Lagi kumpulan teman-teman Kompos boleh ditambah dalam Kompos tersebut dan buat masa ini, mereka sedang mereka wiggly orang-merah cacing. Mereka akan melakukan nikmat makan bekalan yang anda telah diletakkan dalam Kompos yang kesemuanya akan cecair mereka keluar pada mereka selesai lain sebagai Kompos yang sedia boleh digunakan.

Walau bagaimanapun, anda mungkin telah benar-benar besar beroperasi berkuatkuasa dalam anda Kompos bin-terima kasih kepada sahabat anda kecil dan squirmy, di samping itu anda mempunyai keperluan untuk melakukan beberapa perkara dan membantu mereka dengan memastikan bahawa suasana mereka adalah benar-benar selesa untuk mereka. Selesa untuk makhluk-makhluk ini memerlukan banyak kelembapan dan suhu. Anda akan dapat menyimpan Kompos yang lembap dengan siraman ia ke tahap yang lembap dan anda juga boleh keluar taburan suhu dalam Kompos tersebut dengan mencampurkan ia sekurang-kurangnya sekali dalam setiap dua hari. Dikacau juga memberikan Kompos dalam dos oksigen yang barang akan pasti ganti anda dengan bau Guankan ia mungkin boleh memancar.

Rakan-rakan sedikit anda akan sangat sangat sensitif kepada perubahan sakit dalam lingkungan suasana mereka jadi sedikit perubahan di dalam persekitaran pH peringkat akan ketara mempunyai kesan ke atas mereka di dalam cara yang buruk dan oleh itu, adalah lebih baik bahawa anda tidak membuat apa-apa jua yang berasid atau yang akan berubah menjadi asid dalam Kompos tersebut seperti produk susu, peelings bentuk buah-buahan citrus seperti lemons dan oren. Juga, mengelak daripada meletakkan bahan-bahan yang tidak semuanya mudah degradasi seperti tulang, kimia dirawat kayu dan kertas Keratan-kanan selepas semua mikrob dan cacing tidak mempunyai gigi untuk melahirkan mereka.

Dengan syarat bahawa anda hanya mempunyai diikuti melalui plus dinyatakan di atas dan agak lebih daripada kerja-kerja penyenggaraan, ada tetapi begitu banyak Penderas well-formulated Kompos yang boleh lakukan anda boleh tanaman anda. Juga hanya kerana ia mengikuti bahawa bahan-bahan anda di Penderas Kompos yang diperolehi secara semulajadi, anda boleh yakin bahawa tanaman anda tidak hanya dalam bentuk yang baik tetapi mereka juga selamat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *