Pendekatan 7 langkah untuk membersihkan arteri dan Kesihatan kardiovaskular

Pendekatan 7 langkah untuk membersihkan arteri dan Kesihatan kardiovaskular

Bagi orang-orang kita yang mula mendapat sedikit perbatuan kami ia adalah masa untuk berfikir tentang bagaimana kita boleh melakukan beberapa arteri kering. Lagipun adalah lebih baik daripada purata kemungkinan seumur hidup makan goreng dan/atau makanan berlemak, tekanan kerja yang panjang hari, dan tidak mampu untuk memerah dalam masa untuk senaman harian boleh menyebabkan arteri plak borang dalam arteri kami.

Apakah plak?

Plak mula borang apabila lapisan bahagian dalam arteri yang menjadi nicked atau rosak. Ia benar-benar mula cukup harmlessly dengan badan yang cuba untuk membaiki kerosakan itu tetapi apa yang berlaku dari masa ke masa ialah bahawa kawasan yang rosak mengumpul lemak darah yang sedang terapung oleh. Borang, bersama-sama dengan pengerasan halangan membesar melalui kalsifikasi mula sebagai deposit plak mula mengembangkan tisu-tisu yang berserabut.

Mengapakah ini penting?

Sebagai deposit plak tumbuh aliran darah secara beransur-ansur berkurangan kepada organ yang terjejas atau organ-organ seperti jantung, mata, buah pinggang, kaki, perut atau otak. Deposit plak yang akhirnya mengakibatkan jumlah tersumbat, menyebabkan kematian tisu yang dibekalkan oleh arteri. Contoh-contoh akan serangan jantung dan strok.

Jelas sekali, tiada seorang pun daripada kami berminat dalam menghadapi serangan jantung atau strok supaya dos yang serius daripada arteri kering adalah Pertahanan terbaik kami. Berfikir motivasi tambahan untuk anda pergi ke arah yang betul adalah bahawa penyelidikan terkini telah mendedahkan plak arteri boleh mula membentuk seawal umur 6 tahun. Jadi apabila anda berada dalam gred pertama yang merayu untuk hidangan nilai diskaun berurusan sedikit Adakah anda tahu berapa lama ia sebenarnya akan tinggal dengan anda. Siapa kata makanan segera tidak mempunyai apa-apa kuasa tinggal!

Pendekatan 7 langkah mudah membersihkan arteri

Jadi sekarang, anda akan terdorong untuk memulakan satu arteri yang kering program dan telah mustered sehingga tekad untuk membuat beberapa perubahan diet dan gaya hidup. Mari kita lihat apa yang anda boleh lakukan untuk membuat berjaya arteri yang kering akan realiti.

* Mengurangkan lemak tepu dan kolesterol pengambilan: manakala sesetengah akan memberitahu anda ini akan menjadi mudah untuk dilakukan saya di sini untuk mengatakan ia tidak akan. Penyelidikan terkini kajian mencadangkan bahawa untuk berjaya mencapai secara berkesan arteri kering anda akan perlu untuk mengurangkan tepu pengambilan lemak di bawah 16 gram (7 peratus) sehari. Selain itu, penggunaan jumlah kolesterol akan perlu disimpan di bawah 25 peratus jumlah kalori.

* Menjadi lebih aktif: yang anda percaya tidak aktif adalah faktor nombor satu bagi penyakit kardiovaskular? Menurut CDC ini adalah benar. Persatuan jantung Amerika mencadangkan latihan doktor yang diluluskan sehari-hari yang berpanjangan selama sekurang-kurangnya 30 minit setiap hari, tetapi mata keluar itu walaupun 10 minit boleh membantu.

* Jika anda Merokok pencekik arteri anda: betul rokok adalah halangan yang besar jika matlamat anda adalah arteri yang kering. Satu kajian juga mencadangkan bahawa rokok boleh meneutralkan manfaat daripada diet dan senaman.

* Serat larut air adalah rakan anda: makanan serat larut air seperti pulpa oren, epal, buah per, oatmeal, oat bran dan kacang yang mengikat dengan lemak darah dan kolesterol di dalam usus yang menghantar mereka keluar daripada badan dan bukannya untuk membolehkan mereka untuk re-circulate.

* Dapatkan hanyir: ikan air sejuk berlemak seperti ikan salmon, mackerel dan tuna yang tinggi asid lemak omega 3 yang telah ditunjukkan untuk melindungi lapisan dalam arteri, membantu untuk membaiki kerosakan lapisan, mengurangkan keradangan arteri dan mengurangkan paras kolesterol. AHA ini mencadangkan dua hidangan seminggu.

* Sebagai berat badan berlebihan tidak membantu perkara-perkara: sebagai berat badan berlebihan menghasilkan pelbagai masalah yang dapat masuk kami cara kami arteri yang kering atur cara. Jadi jika anda telah makan atas beberapa paun sekarang adalah masa yang baik untuk memulakan mengambil kira.

* Jangan Abaikan tambahan: vitamin B kompleks makanan tambahan membantu untuk meneutralkan arteri yang merosakkan paras homocysteine dan harus dipertimbangkan. Suplemen pengurangan kolesterol asli yang mengandungi guggul gusi, phytosterols, policosanol atau beras yis merah juga adalah pilihan yang lain bernilai mengingati. Bercakap dengan doktor kami jika anda sedang mempertimbangkan untuk arteri yang kering program termasuk mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *