Pendatang dan latihan kesihatan

Pendatang dan latihan kesihatan

Bagi pendatang baru yang banyak, setelah membuat lonjakan besar untuk memindahkan anda ke sebuah negara yang baru, salah satu tugas-tugas seterusnya yang anda perlu menangani ialah mencari kerjaya. Beberapa pendatang yang datang dengan kerja preplanned, contohnya menerima tajaan dari majikan atau selepas tempoh yang panjang, yang bekerja dalam bidang yang sama. Walau bagaimanapun, pendatang lain sering mula lebih benar-benar. Mereka tertarik kepada perkara-perkara seperti latihan penjagaan kesihatan dengan kebolehpercayaan.

Bagi banyak pendatang, bukan semua sijil dan latihan pemindahan dengan mudah. Negara-negara yang berbeza-beza mengikut kesihatan dan standard keselamatan dan amalan undang-undang, atau walaupun perniagaan Kastam. Pendatang juga secara amnya lebih memilih merupakan punca pendapatan yang stabil, sesungguhnya sebahagian daripada kelulusan memproses, keupayaan untuk membuktikan kebolehan yang konsisten untuk self-support adalah penting. Sebaliknya, tidak setiap imigran mempunyai banyak wang. Sesetengah orang, terutamanya pelarian atau orang-orang yang meninggalkan rumah perang yang koyak atau rosak ekonomi, mungkin mempunyai sumber-sumber yang kurang berbanding kepada rakyat biasa. Perkara-perkara seperti peribadi menyokong pekerja psw kursus menjadi popular kerana mereka mengambil masa yang agak singkat untuk diselesaikan, kerana menjadi pembantu rumah penjagaan kesihatan atau Pembantu jururawat.

Pendatang lain mungkin kelihatan untuk program-program latihan yang membantu kira-kira pengalaman sedia ada mereka di negara asal mereka dengan permintaan lokasi baru. Contohnya seseorang yang adalah seorang jururawat di negara asal mereka tidak mengikut undang-undang dibenarkan untuk amalan dalam kapasiti yang sama, tetapi mereka mungkin mengambil beberapa latihan tambahan Kesihatan, contohnya kursus tersebut psw di Toronto, dan perintah dengan gaji yang lebih tinggi daripada psw yang tetap terima-kasih kepada perkara-perkara tambahan yang mereka boleh mengiklankan.

Pendatang juga menggalakkan anak-anak mereka ke dalam perkara-perkara seperti penjagaan kesihatan kerana mereka cenderung untuk risiko yang berani dan berorientasikan keluarga sangat. Untuk terus hidup uprooting umumnya menjadi sebuah projek Kumpulan, dan ramai pendatang yang berjaya keluarga mengharapkan setiap ahli keluarga menyumbang kepada Kumpulan. Sebagai contoh, mereka boleh memulakan perniagaan atau bekerja jam di tempat kerja yang sukar dan unglamorous untuk membayar bagi latihan penjagaan kesihatan di Toronto untuk keluarga dan kemudian mengharapkan pulangan pelaburan, contohnya dengan upah yang ahli keluarga mendapat dengan pendidikan tambahan yang akan kembali ke dalam komuniti perniagaan atau menyokong matlamat Pendidikan Lanjutan dalam keluarga dan adik-beradik orang.

Satu sebab lain menjadikan ia menarik kepada pendatang baru: penjagaan kesihatan, khususnya, mempunyai reputasi untuk kebolehpercayaan dan hubungan sosial. Walaupun peranan sokongan dalam bidang perubatan ini juga dapat menarik kepada pendatang kerana sebahagian besar daripada pengalaman mereka memuatkan ke dalam persekitaran baru. Ada tempat selesa kekitaan, di mana di dalam permintaan jenis pekerjaan yang bermakna bahawa terdapat kurang keperluan untuk meyakinkan rakyat bahawa anda adalah sebahagian daripada negara baru.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *