Pendakap untuk orang dewasa adalah Popular, cepat, Bijaksana dan selesa

Pendakap untuk orang dewasa adalah Popular, cepat, Bijaksana dan selesa

MIAMI, FLORIDA — Beberapa orang dewasa pula tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan pendakap ketika mereka masih muda dan mahu mereka sekarang, atau mereka tidak perlu pendakap sehingga mereka dibangunkan masalah gigi seperti kerugian shifted menggigit atau gigi. Apa jua keadaan, ianya tidak pernah terlambat untuk mendapatkan faedah-faedah lebih mudah untuk membersihkan gigi, menggigit lebih baik dan senyuman yang lebih cantik.

“Saya mendengar bantahan-bantahan yang sama berulang-ulang kali dari orang dewasa yang sedang mempertimbangkan ortodontik,” kata Dr. Pedro Alquizar, yang menawarkan pendakap untuk orang dewasa dan kanak-kanak. “Orang dewasa yang berada hanya dalam 30-an mereka dan 40s menganggap mereka sudah terlalu lama untuk mendapatkan pendakap dan melompat ke pelbagai kesimpulan yang tidak betul tentang rawatan ortodontik.”

Alquizar dan rakan kongsi, Dr. Phillip Kaner, ada orthodontists Pinecrest ingin menangani bantahan paling lima dewasa membuat tentang rawatan.

• Terlalu lama
Yang terlalu lama untuk pendakap adalah andaian yang paling biasa, tetapi terdapat tiada dewasa sebab tidak dapat pendakap. Hilang gigi dan kerja-kerja pergigian yang sebelumnya seperti Mahkota atau implan tidak mengenepikan braces sama ada. Berjuta-juta orang dewasa telah pun melengkapkan rawatan ortodontik, menurut Persatuan Amerika Orthodontists. AAO itu menganggarkan bahawa lebih daripada satu juta orang dewasa di Amerika Syarikat dan Kanada kini sedang menerima rawatan ortodontik tahun ini. ()

“Selagi anda, tisu gusi tulang dan gigi yang sihat, kita boleh luluskan gigi,” kata Kaner. “Jika anda mempunyai masalah gigi yang asas seperti karies gigi atau penyakit periodontal, kita boleh bekerja bersama-sama dengan profesional penjagaan gigi anda untuk menangani orang-orang sebelum memulakan rawatan.”

• Terlalu mahal
Rawatan ortodontik sebenarnya boleh agak berpatutan. Plus, amalan boleh membantu orang-orang yang bekerja dalam belanjawan mereka. Banyak penyedia insurans pergigian kini menawarkan perlindungan penuh atau sebahagian bagi orang dewasa yang ingin mendapatkan rawatan ortodontik. Manfaat kesihatan keseluruhan gigi yang lurus adalah yang utama. Alquizar dan Kaner di Pejabat menerima kebanyakan pelan insurans dan kad kredit utama. Ia juga menawarkan pelbagai pelan pembayaran dan bekerja dengan pesakit secara individu untuk mencipta satu pelan yang sesuai dengan keadaan kewangan mereka.

• Terlalu Tacky
Dewasa boleh menganggap bahawa pendakap akan mengganggu kerja dan kehidupan peribadi mereka jika mereka menyangka bahawa pendakap menyerupai mereka pula beberapa dekad yang lalu. Ortodontik teknologi telah merevolusikan pilihan yang tersedia untuk pesakit-pesakit ini. Pendakap logam yang tradisional yang masih hidup, tetapi mereka jauh lebih kecil, lebih selesa dan lebih berhati-hati. Pilihan yang paling popular untuk pesakit-pesakit dewasa adalah pendakap yang kelihatan seperti Invisalign. Lebih dewasa suka mereka kerana tiada siapa juga boleh menyuruh mereka memakai perkakas ortodontik, menghapuskan kebimbangan pendakap yang melibatkan kerja-kerja atau kerjaya.

“Penyokong gigi tidak akan mengganggu kerjaya atau kehidupan peribadi anda, dan mereka tidak akan menghalang anda daripada meneruskan hobi muzik atau olahraga,” kata Alquizar, yang merupakan seorang pakar Miami Invisalign.

• Terlalu pedih, yang terlalu panjang
Pendakap tidak sakit, dan bateri rawatan adalah lebih cepat berbanding sebelum. Penyelidikan dan reka bentuk yang terkini telah disediakan baru kurungan, wayar dan peralatan yang lebih selesa. Kurungan Self-ligating tidak memerlukan hubungan yang anjal, iaitu punca utama di sebalik kesakitan selepas mereka telah memperketatkan. Kurungan Self-ligating membenarkan archwire ke tekanan berterusan, lembut gigi tanpa geseran yang disebabkan oleh hubungan yang anjal. Wayar ini dapat membimbing gigi ke kedudukan dengan lebih pantas dan ketidakselesaan lebih kurang. Invisalign menggunakan siri aligners jelas plastik, boleh alih keluar untuk luluskan gigi daripada kurungan dan wayar secara beransur-ansur. Perubahan secara beransur-ansur menjadikan Invisalign lebih selesa. Masa rawatan bergantung pada malocclusion ini atau gigitan dan beberapa faktor lain, tetapi rawatan aktif biasanya berlangsung dari satu hingga tiga tahun.

• Terlalu sia-sia
Kebanyakan orang dewasa menyamakan ortodontik untuk sia-sia, tetapi kenyataannya ialah bahawa straightening gigi boleh membantu mereka kekal sihat dan mencegah kehilangan gigi. Gigi yang lurus memudahkan pembuangan plak dan menghapuskan tempat-tempat sukar dicapai bersembunyi di mana plak berkumpul. Ini membantu mengekalkan gigi dan gums lebih sihat lebih lama lagi. Pendakap alamat estetika senyuman, tetapi mereka juga mengoptimumkan fungsi gigitan, yang boleh mengurangkan sakit di sendi rahang, menghilangkan sakit kepala ketegangan, membetulkan masalah pertuturan dan mengurangkan tidur ‘ sleep apnea ‘.

AAO yang menyenaraikan tujuh kebaikan ortodontik dewasa:)

Boleh membantu mencegah atau memperbaiki masalah periodontal
Boleh membantu mencegah atau mengurangkan kehilangan tulang di sekeliling gigi
Meningkatkan keupayaan doktor gigi untuk mengambil semula gigi yang hilang
Merangsang estetika untuk penampilan senyuman dan wajah yang lebih baik
Lebih baik fungsi gigi
Meningkatkan keyakinan diri dan harga diri
Menggalakkan kesihatan oral

“Semua manfaat kesihatan membetulkan gigitan yang buruk adalah indah, tetapi melihat seseorang yang akhirnya berbangga untuk mempamerkan senyuman mereka selepas tahun yang percaya adalah menakjubkan,” kata Kaner. “Kami mahu dewasa tahu itu boleh menjadi kenyataan bagi mereka, tidak kira apa usia mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *