Pencipta Filipina membangunkan kapsul Super beralkali untuk penyembuhan

Pencipta Filipina membangunkan kapsul Super beralkali untuk penyembuhan

Kapsul Alkaline, mineral tambahan semulajadi yang dibangunkan oleh pencipta di Filipina, adalah semakin popular selepas ramai pengguna mendakwa bahawa mereka telah telah sembuh daripada penyakit mereka berbeza-beza, daripada tekanan darah tinggi, kencing manis, masalah buah pinggang, masalah prostat, Pusat, komplikasi paru-paru dan kanser, antara lain.

“Ia adalah sumbangan saya merendah diri kepada rakyat Filipina,” pencipta Filipina Pablo Planas memberitahu penulis ini dalam satu temu bual di pejabatnya pada Timog Avenue, Singapore.

Beliau berkata sejak beliau membangunkan kapsul beralkali beberapa tahun yang lalu, ramai pelanggan beliau menulis kepadanya Surat Terima penuh dengan kehalusan kasih selepas mereka telah sembuh daripada penyakit mereka.

Salah satu daripada penghantar surat, Rodrigo Sagun, 73, dari bandar Meludahnya, Cavite, berkata bahawa beliau mengalami masalah buah pinggang dan tekanan darah tinggi sejak tahun 1997 dan telah mengambil ubat-ubatan yang dipreskripsikan oleh doktor tetapi tekanan darah beliau telah sembuh sehingga beliau mengambil kapsul beralkali sebagai jalan terakhir beliau.

Sagun berkata doktor memberitahunya untuk mula menggunakan suntikan insulin tetapi dia enggan kerana dia tidak mampu harga.

“Saya berasa kebas seluruh badan saya dan penglihatan saya telah pudar,” katanya.

Kemudian satu hari dia mendengar bahawa kapsul beralkali adalah makanan tambahan yang baik untuk orang-orang yang sakit, Sagun berkata. Dia mula mengambil kapsul beralkali dan dalam dua bulan, gula dalam darah beliau menjadi normal, katanya.

“Malah, doktor saya terkejut pemulihan saya,” kata Sagun.

Penghantar surat lain yang dikenal pasti sebagai Pedro G. Abenojar Jr. berkata, beliau telah sembuh beliau Pusat, masalah buah pinggang, sakit di tekak dan tersungkur masalah beliau selepas mengambil kapsul beralkali selama dua minggu.

Marilyn Andres dari Taytay, Rizal, mendakwa bahawa dia telah sembuh daripada beliau pelbagai penyakit seperti asma, sista di ovari kanan beliau, kencing manis, jangkitan paru-paru dan cirit-birit. Katanya, beliau sebelum ini telah mengambil banyak ubat tidak berjaya.

“Kapsul beralkali Planas sembuh saya,” Andres berkata dalam Surat beliau kepada pencipta.

Ernesto A. Paswal dari Lubao, Pampanga, yang mempunyai kesukaran bernafas kerana untuk penyakit jantung, berkata beliau kini bernafas biasanya selepas mengambil kapsul beralkali.

Planas menjelaskan kepentingan alkali dalam kesihatan seseorang.

“Alkali atau pH yang berdiri untuk langkah-langkah ‘potensi hidrogen’ tahap keasidan atau alkalinity dalam air,” katanya.

“PH apa yang anda minum menjadi penting apabila anda menganggap fungsi air dalam badan. Sel-sel dalam badan manusia menghasilkan asid sebagai produk sampingan daripada fungsi sel yang normal. Asid ini mesti dikeluarkan daripada badan untuk mengekalkan kesihatan,”menegaskan Planas.

Beliau terus: “kehadiran asid terlalu banyak dalam diet boleh mengurangkan keupayaan badan untuk berfungsi dengan betul dan boleh meningkatkan risiko penyakit. Terdapat banyak kajian yang telah dijalankan yang menunjukkan badan beralkali dengan pH boleh menyediakan fungsi selular yang lebih baik dan mengurangkan risiko-risiko tersebut. Betul penghidratan badan dengan air (berhampiran pH neutral, tidak berasid) meningkatkan penyingkiran sisa sel badan.”

Planas berkata doktor perubatan akan menetapkan beralkali sebagai suplemen bagi pesakit-pesakit mereka.

“Jumlah penyembuhan penyakit kronik hanya berlaku apabila dan jika darah dipulihkan pH yang normal, sedikit beralkali,” kata Planas.

Katanya: “semakin tinggi bacaan pH, lebih beralkali dan kaya oksigen adalah cecair. Yang lebih rendah pH yang membaca, lebih berasid dan oksigen cecair yang dilucutkan adalah. ”

Julat pH adalah dari 0 hingga 14 dengan 7.0 yang neutral. Apa-apa di atas 7.0 beralkali, apa-apa di bawah 7.0 adalah dianggap berasid.

Beliau berkata bahawa langkah-langkah pH yang super beliau membangunkan 9 kepada 9.5.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *