Pencetus ruam zakar – empat penyebab jerawat zakar

Pencetus ruam zakar – empat penyebab jerawat zakar

Untuk lelaki dengan ruam yang gatal, merah dan tidak selesa zakar, pelepasan tidak boleh datang dengan segera. Lebam yang hodoh, dan gatal niggling tampaknya tidak reda tidak kira berapa banyak lelaki yang mungkin menggaru. Malangnya, ruam di kawasan intim boleh terkeluar dari pelbagai sumber, dan setiap jenis ruam yang berbeza mungkin memerlukan pendekatan yang sedikit berbeza untuk penjagaan zakar.

Seorang doktor yang paling layak untuk menentukan sumber ketidakselesaan dan memberikan kelegaan yang sesuai, tetapi dalam interim, mempelajari lebih lanjut tentang apa yang cenderung untuk menyebabkan letusan kulit mungkin membantu. Berbekalkan pengetahuan ini, seorang lelaki akan berada di kedudukan yang baik untuk membantu doktor memerangi ruam dan memulihkan kulit untuk kesihatan yang baik.

Penyakit
Punca semua zakar ruam, STD adalah mungkin di Tempahan menakutkan untuk merenung, dan lelaki dengan wabak lebam merah sering imut Bank ingatan mereka, cuba ingat jika mereka telah mempunyai hubungan seks dengan pasangan yang dijangkiti kebelakangan. Kondom boleh memberi perlindungan dari sesetengah STD, tetapi sesetengah kawasan kulit masih terdedah walaupun dengan perlindungan, membenarkan ejen-ejen berjangkit kepada slip melalui.

Swab yang cepat di pejabat doktor boleh membantu untuk mendiagnosis STD untuk, dan rawatan yang bersesuaian dapat menyimpan jerawat masa depan di bawah kawalan. Beberapa jenis STD boleh berjaya dirawat dengan antibiotik atau lain-lain terapi perubatan, manakala jangkitan lain yang kekal di dalam badan selama beberapa dekad, dan mereka dapat disampaikan kepada rakan-rakan yang akan datang. Itulah sebabnya dengan diagnosis yang betul adalah sangat penting. Dengan mempelajari punca ruam, seorang lelaki boleh pastikan rakan-rakan masa depan dari dijangkiti penyakit berjangkit.

Geseran
STD selalunya top senarai kebimbangan bagi orang-orang dengan ruam, tetapi terdapat beberapa sumber-sumber lain untuk masalah zakar, dan tidak semua daripada mereka membawa apa-apa akibat yang teruk. Sebagai contoh, lelaki yang mengendalikan peralatan mereka dengan cengkaman kukuh, ketat dan kering semasa detik-detik intim dapat abrade sel-sel kulit yang halus mereka dan erupt di ruam di waktu yang mengikuti. Seks juga boleh menyebabkan ruam, jika rakan kongsi yang menerima tidak memberikan pelinciran yang mencukupi. Ruam seperti ini kadang-kadang boleh kelihatan seperti orang-orang yang disebabkan oleh STD, jadi ia adalah sentiasa penting untuk berjumpa doktor, tetapi mudah terkena jangkitan geseran cenderung untuk sembuh dengan masa dan TLC.

Alergen
Perkhidmatan Dobi detergen, wangi sabun dan losyen badan licin boleh mengandungi beratus-ratus bahan-bahan, dan bahkan sejumlah kecil allergen kulit yang boleh menyerang tisu lembut zakar dan menyebabkan cincin daripada ruam ke borang. Kegatalan mungkin ikut, dan welts yang mungkin merebak ke bahagian-bahagian lain badan. Mengenalpasti allergen tersebut adalah penting, sebagai wabak seperti ini cenderung untuk berkembang lebih teruk dalam masa, jadi lelaki perlu mengelakkan item yang menyebabkan welts meningkat. Terdapat ujian boleh menyelesaikan misteri, tetapi dalam interim, berpegang kepada produk yang tiada bahan-bahan yang berikut mungkin boleh membantu:

• Pewarna
• Agen anti-bakteria
• Minyak wangi
• Deodoran
• Lye

Penjagaan yang tidak mencukupi
Zakar yang kotor yang tercemar dengan bakteria dan sel-sel kulit mati dengan cepat boleh menjadi zakar yang dijangkiti swells, gatal-gatal dan terasa dahsyat. Krim antibiotik boleh menjadi penting di sini, membolehkan keradangan semakin pudar dan kulit untuk menyambung kerjanya yang biasa. Dalam kes jangkitan, rawatan doktor adalah secara amnya perlu.

Pembersihan dengan sabun yang lembut dan dibilas dengan sempurna adalah satu kaedah yang sangat baik untuk menjaga kulit zakar daripada memberontak dan meletus. Crème Kesihatan zakar yang (kebanyakan pakar mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) mungkin juga membantu untuk melegakan kulit zakar dan membantu untuk melawan jangkitan, kerana ia mengandungi vitamin dan emollients yang boleh melembutkan kulit dan menyuburkan sel-sel, menyediakan penghalang kukuh terhadap bahan cemar yang berbahaya. Memakai pakaian yang menyokong yang bernafas boleh juga menjadi penting, barang-barang pakaian mungkin tidak menggalakkan negara-negara jajahan bakteria dari berkembang di kawasan yang gelap dan lembap, di sekitar zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *