Pencegahan kehilangan rambut – 8 remedi rumah

Pencegahan kehilangan rambut – 8 remedi rumah

Ramai wanita akan dapati bahawa mereka helai penipisan oleh masa yang mereka mencapai umur pertengahan. Ini boleh berlaku atas sebab-sebab yang banyak tetapi tidak kira sebabnya, ia adalah penting untuk memulakan rawatan secepat mungkin. Sebelum anda mula memburu anda untuk remedi yang terbaik yang boleh didapati di pasaran, pastikan anda melakukan sedikit anda di rumah. Terdapat beberapa pub yang boleh disediakan di rumah. Berikut adalah beberapa remedi rumah yang boleh menggalakkan pertumbuhan rambut:

1. Menggunakan wap pada rambut anda juga dikatakan cara yang baik untuk mencegah kehilangan rambut. Celup tuala ke dalam air panas, memerah keluar lebihan dan Balut ia pada rambut anda. Biarkan rambut sampai tuala itu menjadi sejuk dan kemudian ulangi proses selama sepuluh minit. Jangan lupa untuk mendapatkan minyak urut, sebelum menggunakan stim.

2. Ini pada asalnya digunakan oleh beberapa orang-orang Mesir untuk melembapkan kulit kepala mereka. Ia telah digunakan selama berabad-abad untuk membersihkan dan memudahkan kulit kepala. Dari kilang tersebut, potong sekeping aloe dan Picit di bahagian kulit kepala anda secara langsung. Anda perlu Biarkan rambut anda selama kira-kira lima hingga sepuluh minit. Sejak mentah aloe vera adalah melekit pastikan bahawa anda mencuci ia off hak selepas prosedur.

3. Anda juga boleh mencampurkan amla jus dan jus limau nipis. Jus ini dua, Bilakah meletakkan bersama-sama, menyuburkan dan folikel rambut yang terbuka dan memudahkan pertumbuhan rambut. Anda tidak perlu rebus atau masak campuran ini. Semua anda perlu lakukan adalah untuk mengeluarkan jus dari sumber-sumber mereka masing-masing dan menggunakannya pada rambut anda dengan syampu yang anda gunakan.

4. Rosemary mempunyai sifat-sifat yang dipercayai untuk merangsang pertumbuhan rambut dalam individu yang mengalami keguguran rambut yang kecil. Apabila dicampurkan dengan minyak zaitun yang kaya, ia boleh menjadi diurut mewah ke rambut, melembap kulit kepala dan berkhidmat sebagai dingin yang cemerlang. Campurkan dua sudu besar daripada rosemary kering bersama-sama dengan 1/2 cawan minyak zaitun dan panas perlahan-lahan tetapi tidak membawa ke mendidih. Setelah campuran ini disejukkan sepenuhnya, membolehkan campuran untuk duduk selama satu hingga tiga hari untuk menjadi diselitkan dengan minyak pati rosemary’s. Tuangkan campuran melalui sekeping cheesecloth atau penapis kopi, kemudian ke dalam botol yang bersih. Urut minyak ke dalam kulit kepala anda selepas shampooing dan sebelum pergi ke katil. Tutup kepala anda dengan topi plastik atau beg, kemudian syampu lagi pada waktu pagi.

5. Menggosok kulit kepala anda dengan jari-jari anda juga dikatakan cara yang baik untuk mengawal keguguran rambut. Sebaik sahaja anda telah dibasuh rambut anda, gosok kulit kepala anda bersungguh-sungguh dengan jari-jari sehingga haba yang dihasilkan di kawasan itu. Ini dapat membantu dalam meningkatkan peredaran darah dan seterusnya pertumbuhan rambut.

6. Jalapeno lada digunakan secara rutin di Mexico untuk menghalang keguguran rambut oleh merangsang pertumbuhan folikel yang baru. Satu lada besar jalapeno dicincang halus dan dicampur dalam 1/2 cawan vodka, maka dibenarkan untuk duduk selama beberapa hari. Selepas campuran telah telah diselitkan dengan lada, terikan vodka ini dan lada di buang. Masukkan dua sudu besar minyak kastor ke dalam adunan dan Tuangkan ke dalam bekas yang bersih. Perkhidmatan Urutan jumlah yang kecil ke dalam kulit kepala sebelum tidur pada waktu malam dan merangkumi Ketua untuk melindungi cadar. Lada dan vodka akan menjadikan kulit kepala tingle, dan minyak akan menyuburkan kulit kering. Berhati-hati untuk tidak menyentuh muka atau mata selepas mengendalikan jalapeno; Ia akan menyebabkan pembakaran sengit. Pastikan anda membasuh tangan anda selepas menyediakan.

7. Ini loji diiktiraf kerana kesan yang menenangkan dan pembersihan. Ianya amat berkesan dalam menggalakkan pertumbuhan rambut. Memotong beberapa sprigs rosemary dan kemudian rebus mereka air kira-kira dua hingga tiga minit. Cool down dan gunakan air itu untuk mencuci rambut dan kulit kepala anda. Meninggalkan penyelesaian selama lima hingga sepuluh minit dan bilas.

8. Anda mesti makan banyak sayur-sayuran hijau dan buah-buahan. Mereka membantu meningkatkan stamina dan kesihatan badan. Bilakah anda pengambilan jus yang diperolehi dari salad dan bayam, badan anda menyerap nutrien dan vitamin yang membantu untuk membantu pertumbuhan rambut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *